Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Freederth
Gość
|
Wysłany: 09-10-2011, 19:14 Co to za anime
|
|
|
Hej, mam problem. Jakieś dobre parę lat temu oglądałam na youtube anime, niestety byłam wtedy w podstawówce, nie miałam pamięci do obcych wyrazów i nie pamiętam jak się nazywało.
Ale pamiętam, ze:
Pewna dziewczyna mieszkała naprzeciwko jej kolegi (z klasy?) i ich okna też były tuż naprzeciwko siebie. Ten chłopak chyba się w niej zakochał, ale ona widziała w nim tylko przyjaciela. Pewnego dnia ktoś ją chyba atakuje i pewien zboczony facet chce jej coś zrobić, ale na ratunek przychodzi jej jakiś chłopak przebrany w jakiś kostium (superbohatera?). W każdym razie nie było widać jego twarzy. My, widzowie, wiemy że to ten jej przyjaciel uratował główną bohaterkę ale ona nie.
pomożecie? może wiecie jak nazywa się to anime? |
|
|
|
|
|
Madixs
Gość
|
|
|
|
|
kjur18
|
Wysłany: 11-10-2011, 16:02
|
|
|
Fanart z Touhou. |
|
|
|
|
|
To ja
Gość
|
Wysłany: 18-10-2011, 21:56
|
|
|
Witam, mam pytanie w sprawie jednego anime, kiedyś leciało w języku polskim na TV.
Akcja rozgrywała się w kosmosie, ludzie walczyli z niebiesko skórymi homo sapiens (często to słowo tam padało), walki były w powietrzu (kosmos) jak i na różnych planetach, jedna jak i druga strona konfliktu używała samolotów/machin wojennych (o maszyny kroczące), podobnych jak to bywa w mech anime, którymi sterowali. Przypominam sobie że po stronie ludzi był jeden ten niebiesko skóry.
Sama czołówka zaczynała się chyba walką w kosmosie dwóch roboto podobnych maszyn.
Może ktoś pamięta nazwę. |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-10-2011, 21:59
|
|
|
To ja napisał/a: | Witam, mam pytanie w sprawie jednego anime, kiedyś leciało w języku polskim na TV.
Akcja rozgrywała się w kosmosie, ludzie walczyli z niebiesko skórymi homo sapiens (często to słowo tam padało), walki były w powietrzu (kosmos) jak i na różnych planetach, jedna jak i druga strona konfliktu używała samolotów/machin wojennych (o maszyny kroczące), podobnych jak to bywa w mech anime, którymi sterowali. Przypominam sobie że po stronie ludzi był jeden ten niebiesko skóry.
Sama czołówka zaczynała się chyba walką w kosmosie dwóch roboto podobnych maszyn.
Może ktoś pamięta nazwę. |
Nie anime, ale podejrzewam, że może chodzić o Exo Squad. |
|
|
|
|
|
To ja
Gość
|
Wysłany: 18-10-2011, 22:16
|
|
|
Tak własnie o to mi chodziło poznaje te postacie, wielkie dzięki.
Właśnie nie wiem czy anime czy nie. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-10-2011, 22:47
|
|
|
Zdecydowanie nie anime, serial amerykański.
Bogowie, i ten CLIFFHANGER T____T |
|
|
Gucia
|
|
|
|
|
kjur18
|
Wysłany: 23-10-2011, 19:52
|
|
|
Guilty Crown. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 23-10-2011, 20:33
|
|
|
Mam wrażenie, że wszyscy czają się jak hieny na jakiś post. Myślałam, że będę czekać do jutra. Dzięki to jest to, czego szukałam. |
|
|
|
|
|
cycbrilu
woodstock fan
|
Wysłany: 04-11-2011, 14:21
|
|
|
this
panna pojawiala sie w 4chanowskich gif mixach (np. tu w 2:14) staralem sie uzyskac odpowiedz na anime-planet ale sie nie udalo, moze tutaj komus sie uda odgadnac. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-11-2011, 15:14
|
|
|
Ze stylu wypowiedzi i avatara wnioskuję, że mam do czynienia ze stałym bywalcem 4chana. I cóż... mi wystarczyło tam 5 minut.
Haruka z Sister Princess. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
cycbrilu
woodstock fan
|
Wysłany: 04-11-2011, 17:53
|
|
|
4chan byl pierwszym miejscem gdzie szukalem odpowiedzi, ale jak wiadomo zachowanie anonow jest rozne w zaleznosci od plam na sloncu.
w kazdym razie dzieki za odpowiedz |
|
|
|
|
|
Minori
Schizuję.
|
Wysłany: 04-11-2011, 21:16
|
|
|
Wybaczcie mi, bo naprawdę niewiele wiem o anime, którego szukam. Moja wiedza ogranicza się tylko do 2 zdań jeśli chodzi o fabułę i opisanie graficznej strony. M.i.n przedstawia się to tak : Na ziemię schodzi jakiś duch .. i nie wiem co dalej. W każdym odcinku opisywana jest inna historia (chyba .. być może ich historie składają się na kilka odcinków.) Ogółem patrząc na stronę graficzną to wszystko jest bardzo ciemne i niewyraźne. Anime jest podobno bardzo poważną produkcją, w której nie znajdziemy tzw. "Gag", jest w dodatku dość skomplikowane (chyba). Wiem, że podałam bardzo niewiele informacji, ale mam nadzieję, że ktoś jednak trafił na to anime. Z góry dziękuję. |
_________________ „Samotność to rzecz straszna. Normalny człowiek by zwariował, ale dla mnie samotność to codzienność i niech tak zostanie.” |
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 04-11-2011, 23:11
|
|
|
Minori napisał/a: | Ogółem patrząc na stronę graficzną to wszystko jest bardzo ciemne i niewyraźne | A może chociaż uda ci się powiedzieć czym jest owo "wszystko"? To mogło by naprowadzić kogoś na trop. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|