Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Pumba
|
Wysłany: 28-12-2011, 20:02 Poszukiwane Anime.. zagadka? :3
|
|
|
Witam! Jako gdy pierwszy raz piszę na tym forum, wymagało by się przywitać.. :)
Dawno temu oglądałem kilka odcinków jednego Anime, bardzo mi się spodobało, ale jakoś straciłem wąteki.. no właśnie. Zapomniałem jak się nazywa, ale nie przychodzę z pustymi rękoma i mam dla was kilka wskazówek:
- Walki były bardzo płynne
- Główny wątek to były sobowtóry.. czy coś, że są na świecie zawsze 3 takie same osoby, i jak jedna drugą zobaczy jedna z nich ginie, i ta co przeżyła dostaje jej moc czy coś..
- W pierwszych odcinkach zginęła tak właśnie koleżanka z klasy głównego bohatera..
No w sumie tylko tyle przychodzi mi na myśl.. Mam nadzieję że zdołacie mi pomóc =)
Ps. Nie wiem czy to dobry temat.. lepszego nie znalazłem więc. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-12-2011, 20:46
|
|
|
Owszem dobry temat. Natomiast samo anime brzmi jak Kurokami.
Dobry, dobry, bo przeniosłam... Mai |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Pumba
|
Wysłany: 28-12-2011, 22:33
|
|
|
Dziękuje Tren, Mai za przeniesienie :) |
|
|
|
|
|
GOŚĆ
Gość
|
Wysłany: 04-01-2012, 21:29
|
|
|
Witam poszukuje anime z c+ polskiego chodziło o trzy planety które miały jakiś rodzaj napędu prawdopodobnie uciekały przed jakimiś obcymi którzy mieli planetę lub statek która otwierała się i wciągała w siebie inną planetę , przed atakiem ten planeto-statek ukrywał się w słońcu .z góry bardzo dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
|
Gucia
|
|
|
|
|
GOŚĆ
Gość
|
Wysłany: 05-01-2012, 22:38
|
|
|
Niestety na tej stronie nie ma tego . Zapomniałem dodać to jest anime sprzed ponad 10 lat |
|
|
|
|
|
lnfidel
|
Wysłany: 09-01-2012, 15:32 poszukuje nazwy anime...
|
|
|
które kiedyś oglądałem i chciałbym do niego wrócić, ale pech chciał, że za cholerę nie potrafię sobie przypomnieć tytułu xd
- Spoiler: pokaż / ukryj
- W tym anime był wątek miłości szkolnej. Chłopak był zakochany w pewnej spokojnej dziewczynie, której on też się podobał, lecz ten chłopak nie miał totalnie pojęcia jak postępować w ten kierunek, żeby byli razem. Poznał laskę, której się podobał, ale był ślepo zapatrzony w tamtą. I ta przyjaciółka uczyła go krok po kroku od rozmów z kobietą poprzez pocałunki do seksu co i jak. Ten już był ze swoją wymarzoną dziewczyna i okazuje się, że przyjaciółka jest w ciąży z nim od tej "nauki". Dziewczyna bohatera się o tym dowiedziała i pierw zabiła chłopaka i odcięła mu głowę, a potem zabiła te laskę i rozpruła jej brzuch, by sprawdzić, czy naprawdę była w ciąży, otóż nie znalazła dziecka, bo to było wczesne stadium ciąży i powiedziała: "wiedziałam, że nic tam nie ma" i na samym końcu był motyw na statku na morzu i ona siedzi z głową chłopaka i mówi mu, ze nigdy już się nie rozdzielą...
Tematyka może i wydaje się dziwna, ale anime fajne, dużo śmiesznych wątków. Ktoś może kojarzy tytuł z mojego opisu ? :) byłbym wdzięczny :) |
Ostatnio zmieniony przez lnfidel dnia 10-01-2012, 15:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 09-01-2012, 15:47 Re: poszukuje nazwy anime...
|
|
|
lnfidel napisał/a: | które kiedyś oglądałem i chciałbym do niego wrócić, ale pech chciał, że za cholerę nie potrafię sobie przypomnieć tytułu xd
Tematyka może i wydaje się dziwna, ale anime fajne, dużo śmiesznych wątków. Ktoś może kojarzy tytuł z mojego opisu ? :) byłbym wdzięczny :) |
Jedno z najgorszych i najgłupszych anime ever - School Days. I radzę zamaskować spoilery. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
gbywalec
Gość
|
Wysłany: 17-01-2012, 22:37
|
|
|
Gdy byłem młodszy, czyli przed rokiem 2000 prawie na pewno to było, oglądałem jakąś japońską bajkę o ninja. Znaczy się pamiętam tylko to, że było w niej trochę krwi i jedna scena, która zapadła mi w pamięć. Mianowicie ninja wyskakujący spod ziemi. Całkiem spora grupa ninja. Czy ktoś kojarzy, co to mogło być? Wiem, że podpowiedzi jest dość mało, ale nic więcej nie pamiętam, a chciałbym bardzo to oglądnąć... Bajka w starym stylu, podobnie rysowana trochę jak Ninja Scroll, tak mi się wydaje
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
szymlu
|
Wysłany: 25-01-2012, 00:36
|
|
|
Witam !
Założyłem konto , ponieważ było to chyba najpopularniejsze forum , dla maniaków anime , więc uznałem , że mam największą szansę zidentyfikować dany film/anime/bajkę (do końca nie wiem co to było) .
Dawno temu gdy miałem góra 8 lat , czyli w roku około 2001 oglądałem film/anime pełnometrażowy i bardzo długo , lecz nieskutecznie próbowałem przypomnieć sobie nazwę tego anime więc podam kilka cech i prosiłbym o pomoc w rozwikłaniu zagadki :D
Więc tak :
- pamiętam , że to było o chłopcu , któremu coś stało się w rękę , ona mu się jakby zmutowała/zakaziła i dzięki temu strzelał z łuku bardzo dokładnie i z potężną siłą ścinał ludziom głowy strzałami ;O
-wątek był powiązany może z wojną , mogło być coś takiego , ale w szczególności pamiętam dziki , takie olbrzymie dziki tam były , nie pamiętam jaką rolę odgrywały , ale dużo o nich było xd
-w sumie nic więcej mi sie nie kojarzy , jeszcze pamiętam takie białe ludki malutkie i okrąglaste w lesie mieszkały (wiem , że to dziwnie brzmi , ale to naprawdę było o tym ) he he
- film trwał od godziny do dwóch coś koło tego xD
Jeżeli komuś coś to mówi , niech śmiało pisze , ja sprawdzę wszystkie możliwości , bo od kilku tygodni męczy mnie to strasznie :D
Z góry dziękuję .
P.S. Jeżeli dane cechy kojarzą się wam z dwoma różnymi anime , to możecie podać obie nazwy ;) |
|
|
|
|
|
Virgil
|
|
|
|
|
szymlu
|
Wysłany: 25-01-2012, 01:38
|
|
|
Łohohohohoho !
Dziękuję !! <3
Nawet nie wiesz jak dla mnie wiele to znaczy :D
Bóg z Tobą ;) |
|
|
|
|
|
ankhsunamun
|
Wysłany: 28-01-2012, 20:41 co to za anime?
|
|
|
witam. od dawna próbuję dowiedzieć się nazwy anime oglądanego dawno temu. nie wiele z tego pamiętam z rzeczy które bardziej mi utkwiły w pamięci to :
dziewczyna pozszywana zdaje się z różnych ciał z dodatkowymi kończynami i mechanizmem ukrytym w plecach którym zszywała się w razie konieczności.
dziewczyna zamieniająca się częściowo w drzewo raz coś na kształt wampira jednak wysysał on krew językiem... jeśli koś ma sugestie co to mogło być za anime to będę wdzięczna.
Scalono do właściwego tematu. Tren |
|
|
|
|
|
wojtekd16
|
Wysłany: 17-02-2012, 19:01 Co to jest za anime?
|
|
|
Zauwazylem na jednej stronce i znalazlem taki obraz i chcialem sie od was dowiedziec co to moze byc za anime ;)
[img]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/02/418ce7ff84f8cc707d16df35bb55e823.png?1329497104[/img] |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-02-2012, 19:18
|
|
|
Ao no Exorcist. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|