Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Suzaa
Gość
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-05-2012, 00:19
|
|
|
Cytując z komentarzy: "There're way too many songs for anyone to write it in enough replies. But he's playing 3 seperate nico nico douga medleys in order: Kumikyoku -> Nanairo -> Ryuuseigun, if you google it you'll find every song."
Poza tym podziwiam twoją wiarę, że to piosenka z anime, bo część tego co jest w tych Medleyach to fanowskie twory. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-05-2012, 00:39
|
|
|
Szczerze to dało radę po komentarzach dojść . Co prawda tytuł mam po japońsku ale te 10 sekund pochodzi z openingu czegoś strasznego :P
http://www.youtube.com/watch?v=I0iddVnqy9c tak około 1:00. Ale poznałem tylko i wyłącznie po tym, że Ponyo jest tuż za nim.
Wikipedia mówi , że to Astro Fighter Sunred. Anime! :] |
|
|
|
|
|
Suzaa
Gość
|
Wysłany: 06-05-2012, 00:42
|
|
|
O, dziękuję :P Okazało się że ten fragment to op z Magical Girl Lyrical Nanoha :D |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-05-2012, 00:56
|
|
|
Tren napisał/a: | Poza tym podziwiam twoją wiarę, że to piosenka z anime, bo część tego co jest w tych Medleyach to fanowskie twory. |
Raczej fanowskie przeróbki oryginalnych piosenek, ale tylko w skrajnych przypadkach ciężko poznać, co było w oryginale. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 06-05-2012, 01:05
|
|
|
Ja tylko się zastanawiam w którym miejscu to jest podobne do Nanohy :] Bo na pewno nie w tym podanym powyżej. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Suzaa
Gość
|
Wysłany: 06-05-2012, 01:23
|
|
|
No racja. Teraz porównałam i inna melodia całkiem. W klipie z nico nico douga w czasie jak leci ten fragment w tle jest właśnie Nanoha i tym się kierowałam. Potem coś mi się pokręciło i myślałam że to tego op szukam :(
kokodin - dziękuję |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 07-05-2012, 12:15
|
|
|
No kyoukai, nanairo etc. mają to do siebie, że czasem są nawet trzy piosenki na raz i one jako jedność mają nawet osobny tytuł.
Just NND. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Smokk
Dołączył: 07 Maj 2012 Skąd: Dolnyśląsk, Wałbrzych Status: offline
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-06-2012, 13:11
|
|
|
To Fuwa Shou ze Skip Beat!. |
|
|
Gucia
|
Wysłany: 28-06-2012, 22:05
|
|
|
http://imageshack.us/photo/my-images/341/beztytuu2z.png/
Jeszcze raz spytam o to anime. Tym razem znalazłam to, czym to może być:
Anime: Amazing Nuts, Ani-Kuri-animationi, Baldr Force EXE, Claymore, Dance In The Vampire Bund, Djib (game), Dj Max (game), Eden They Were Only Two, Ef - A Fairy Tale Of The Two,, Gunbuster 2 Movie, Karas, Kagirohi,, Ladies versus Butlers, Manabi Straight, , Nanatsuiro drop, Natuzora Kanata, Nightwizard, Needless, Ookami Kakushi, Parasol (game), Phantom Requiem, Princess lover, Ray the Animation, Rideback, Saki, Sora no Otoshimoto, Sora no ManiMani, Touhou Kinema Kan, Witchblade, Wind a breath of heart |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 28-06-2012, 23:38
|
|
|
drogą eliminacji
to nie jest Rideback, Manabi Straight, Claymore, Gunbuster 2 Movie, resztę trzeba by po podobieństwach kreski przepatrzeć. Bo z tego co widzę to doszłaś juz że to amv Kawaii-Kon 2009 Butishake Intro .
Na moje oko Amazing nuts, Ani-Kuri-animationi, Baldr Force EXE, Claymore, Dance In The Vampire Bund, Eden They Were Only Two, Ef - A Fairy Tale Of The Two, Karas, Kagirohi,
Nanatsuiro drop, Natuzora Kanata, Nightwizard, Ookami Kakushi, Phantom Requiem, Princess lover,Ray the Animation, Saki, Touhou Kinema Kan, Wind a breath of heart nie wyglądają podobnie
Sora no Otoshimoto, Sora no ManiMani i Ladies versus Butlers mogły by ewentualnie podpasować, chociaż jakoś w to wątpię |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 29-06-2012, 11:28
|
|
|
Sora no Manimani odpada, widziałam serię, NIC takiego sobie nie przypominam. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 29-06-2012, 13:35
|
|
|
A może by do autora po prostu napisać i zapytać. Z tego co widziałem avm maker który to zrobił jest dalej aktywny.
edit*-*-*-*-*-*-
Sprawdziłem opis avm ki na innych stronach i graficznie najbliżej temu do Grrl Power!
skrin nr 6 http://www.anime-planet.com/anime/grrl-power |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|