Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
djin
|
Wysłany: 01-12-2012, 14:36
|
|
|
Witam wszystkich, jestem tu nowy. Może nie jestem zagorzałym fanem anime ale przynajmniej kilka razy w roku jakieś anime obejrzeć muszę (szczególnie te pełnometrażowe), no ale do rzeczy. Bardzo proszę o pomoc bo mam wielka ochotę obejrzeć raz jeszcze pewne anime. Niestety pamiętam niewiele ale oto co wiem: Film ten leciał na HBO jakieś 5-7 lat temu (wiem wiem ;p) a może i dawniej. Film zdecydowanie z gatunku melodramat s-f. Pełnometrażowe anime. Sceny które zawarły mi się w pamięci to tak: dziewczyna - robot/cyborg i zakochany w niej chłopaczek. Pamiętam końcową scenę ze ta dziewczynka ginie i mruga czerwonym okiem niczym terminator :) a w tle chyba waliło się całe miasto, jakaś katastrofa... No i to niestety tyle :( Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Kon Art Ichiwa
J-rock fanboy
|
Wysłany: 01-12-2012, 16:25
|
|
|
Zdaje mi się, że jest to Metropolis. |
|
|
|
|
|
djin
|
Wysłany: 02-12-2012, 08:37
|
|
|
Aaaa tak tak tak to to! Dzięki wielkie lece oglądać ;p |
|
|
|
|
|
marko
Gość
|
Wysłany: 03-12-2012, 17:00 anime o planecie z robotami
|
|
|
Hej. Szukam anime które oglądałem jako dziecko w połowie lat 90 na VHS. Akcja dzieje się na odległej planecie na która przybywa grupka ludzi. planeta na pierwszy rzut oka niezamieszkana, później okazuje się, że żyją na niej jakieś roboty (mój ulubiony robot-okrągły na 4 nogach), które odbudowują planetę. Pierwotni mieszkańcy tej planety są zahibernowani w jakimś specjalnym schronie, a do głów/mózgów kilku z nich przyczepione są diody, dzięki czemu mogą kierować robotami (jedna osoba-jeden robot, każdy robot ma osobowość danej osoby). Nie pamiętam z kim walczyli, czy były jakieś złe roboty. Pamiętam, że było coś takiego jak matka, nie wiem czy był to główny robot, główny przywódca mieszkańców. Nie wiem czy to był film długometrażowy czy jakaś seria (jeśli seria to maks 3 odcinki). Niestety więcej szczegółów nie pamiętam :( będę wdzięczny za pomoc. pozdro |
|
|
|
|
|
radeon121
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-12-2012, 09:15
|
|
|
Podejrzewam, że to zwykły obrazek bez żądnych konotacji z jakimkolwiek anime. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
karp
|
Wysłany: 17-12-2012, 10:21
|
|
|
Wg google to Hibari Kyoya z Katekyo Hitman Reborn. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-12-2012, 10:41
|
|
|
karp napisał/a: |
Wg google to Hibari Kyoya z Katekyo Hitman Reborn. |
Tak, to na 100% Hitman Reborn. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Cocoa.
|
Wysłany: 20-12-2012, 19:16 Co to za drama?
|
|
|
Jak w temacie.
Scalono do właściwego tematu. Na przyszłość proszę korzystać z przyklejonych tematów. Tren
563740_261139010679372_1085902985_n.png
|
|
Plik ściągnięto 97 raz(y) 458,64 KB |
|
|
|
|
|
|
Natiko
|
Wysłany: 25-12-2012, 16:49
|
|
|
Witam, czy wie ktoś może co to za anime leci na końcu tego odcinka?
puff włączcie drugi odtwarzacz facebook, trailer zaczyna się od 11:42 z góry dzięki za odpowiedź :)
Na forum zakazane jest umieszczanie linków do stron oferujących pirackie pliki.
moshi_moshi |
_________________ "Myślisz o sobie jako o kimś wyjątkowym? Przy okazji, to nieprawda. Wszyscy są tacy sami." |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-12-2012, 18:47
|
|
|
Polecam przeczytać regulamin forum. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 25-12-2012, 19:12
|
|
|
Po pierwsze:
Powinno być powiedziane, że w ostatnim odcinku Nian Koia z TBS i nie trzeba by nielegalnego linku
Po drugie:
Radzę przemyć uszy, na końcu jest wyraźnie powiedziane otwartą japońszczyzną "shin ban" (albo coś w tym stylu co ma znaczyć nowy program) "Ookami Kakushi" i takowe anime istnieje. Co wy czytacie te polskie napisy z wyłączonymi głośnikami? Pisze się jak się słyszy i google poprawi literówki. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-12-2012, 19:24
|
|
|
Kokodin, to nie każdy ma taki poverlevel, jak my, żeby takie rzeczy w lot wyłapywać. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 25-12-2012, 22:45
|
|
|
Powerlevel Powerlevelem, ja dzisiaj jadłem orzeszki laskowe wiec powerlewel jest wyższy niż zwykle. Nie mówię nawet tego złośliwie. Ale chociaż tytuł anime w którym to było powinno się podać. Ktoś może mieć większy powerlewel i to pamiętać :3 Tak więc Natiko, nie przejmuj się. Tytuł masz a następnym razem wiesz czego szukać (słuchać)
Poza tym linki do yt są akceptowane, bo oni tam podobno sami walczą z chwastami, to tak na zaś. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
kasmiros
|
Wysłany: 31-12-2012, 21:19
|
|
|
Potrzebuje pomocy. Prawdopodobnie chodzi o anime Tokyo majin. Bardzo bym prosił o podanie odcinka, w którym jeden koleś(chyba jakiś mistrz) rozmawia z drugim kolesiem i mówi coś o kontynuowaniu treningu itp., taka poważna przemowa, aha i miał mu coś tam jeszcze obiecać ten drugi. Ponura sceneria, tylko ich dwóch jeśli dobrze pamiętam i ten mistrz gdzieś tam odchodził czy coś takiego i dlatego rozmawiał z tym drugim.
Wiem, że chaotycznie, ale oglądałem bardzo dawno i nie bardzo mogę 2 serie oglądać od nowa, dlatego proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
|