Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
heroep18
|
Wysłany: 15-01-2013, 09:16
|
|
|
Szukam anime (a może to nie było anime). Leciało to ok. 6-8 lat temu na TVP1 albo TVP2 rano.
Był tam taki chłopak z plecakiem odrzutowym, całe czerwone "ubranie miał". Z tego co pamiętam to tylko on miał ten plecak odrzutowy i on mógł dzięki niemu wylatywać w powietrze. Byli też inni, np. zielony wysoko skakał itd.
Proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
ania500ml
|
Wysłany: 21-01-2013, 15:47 czy ktos zna tytuł?
|
|
|
Więc ... opis będzie dość marny i chaotyczny .
Dawno temu oglądałam anime które miało mało odcinków 6 możne 7.
Było "porąbane" :P występował tam chłopak który dostał czymś w głowę a później z tego guza wyciągał różne przedmioty , chyba miedzy innymi była to gitara. Charakterystyczną postacią tam była dziewczyna z dołem(takie emo) która lubowała się w papierosach ( pisała coś na nich przed wypaleniem i siadała w kółku z ustawianych na sztorc zapalonych papierosów i patrzyła jak się wypalają ). Na koniec anime był jakiś motyw chyba z walką robotów (jednym z nich był robot/potworek który powstał z guza głównego bohatera) .
Wiem że mój opis jest straszny ale nie dużo pamiętam z tego anime, jedynie takie urywki ...
a chciała bym je znaleźć ponownie. Proszę o pomoc, może komuś się to z czymś kojarzy ? |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-01-2013, 15:50
|
|
|
FLCL |
|
|
ania500ml
|
Wysłany: 21-01-2013, 15:54
|
|
|
Jezu nie sądziłam że ktoś zrozumie mój bełkot :P
Dziękuje bardzo :] |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-01-2013, 17:04
|
|
|
Bez przesady. To jest jedno z lepszych streszczeń z pamięci jakiegokolwiek anime. Zawiera praktycznie wszystkie szczegóły kluczowe dla serii (poza rudą psycholką) i rzeczywiście tylko FLCL pasuje. Gdyby każdy w tym temacie pytał z taką ilością szczegółów to pewnie też i każdy otrzymał by szybką odpowiedź :P (pomijając tytuły niszowe) |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 21-01-2013, 23:55
|
|
|
Pamiętam pewne anime, które daaawno temu leciało na hyperze.
Pamiętam, że jeden z głównych bohaterów miał na głowie jakiś znak(Japońskie Kanji najprawdopodobniej) z jakimś lekko ośmieszającym znaczeniem. Działo się to najprawdopodobniej w jakichś dawnych czasach(samuraje itp.), ale możliwe, że było to związane z pewnym powrotem do przeszłości. Zdaje się, że główny bohater miał jakieś moce(możliwe, że był to shounen). I tyle pamiętam. Sam nie wiem czy oglądałem takie anime, czy może był to tylko sen. Działo się to na tyle dawno, że trudno powiedzieć. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 22-01-2013, 00:28
|
|
|
Na 90% jest to Fushigi Yuugi
Symbolem był ogr a chłopak miał na imię Tamahome o ile dobrze pamiętam i było ich więcej (tych wojowników suzaku) Wszyscy natomiast skakali w okół pewnej kapłanki z poza opowieści :P |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 23-01-2013, 19:06
|
|
|
Jeśli na Hyperze to na 100% Fushigi Yugi. Powiało nostalgią, idę to obejrzeć jeszcze raz ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-01-2013, 19:32
|
|
|
Hej ja to też o dziwo pierwszy raz widziałem na hyperze (pierwszy odcinek o doktorze dokładniej) i później parę latek szukałem :3 Telewizji minimax już dawno niema a wtedy jeszcze była.(ten sam kanał tylko w dzień) A szadoków do tej pory nie mogę upolować. |
|
|
|
|
|
Shin777
Gość
|
Wysłany: 26-01-2013, 12:19
|
|
|
witam. poszukuje anime w ktorym pewnego pieknego wieczora przez okno rodzenstwa wpada bogata dziewczyna ktora oznajmuje chlopakowi ze zostal wybrany by zostac ojcem jej dziecka czy jakos tak...
prosilbym o tytul. z gory dzieki |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
|
|
|
|
Donixi
Gość
|
Wysłany: 27-01-2013, 22:02
|
|
|
Poszukuję anime, które prawdopodobnie ma już swoje lata. Leciało kiedyś na jakiejś stacji, RTL 7, czy jakoś tak. Pamiętam tylko, że był taki chłopak, który wypadł ze statku kosmicznego w takim malutkim stateczku i rozbił się gdzieś na ziemi. Potem był tam taki jakby ul i była babka, która kojarzy mi się z jakąś pszczołą. Ogólnie był tam chyba jeszcze jakiś jaszczur i oni w miejscu tego ula, czy cos, chcieli wybudować ośrodek wypoczynkowy. Więcej nie pamiętam, a bardzo zależy mi, żeby to znaleźć,bo bezskutecznie szukam tego od kilku lat... |
|
|
|
|
|
Shin777
Gość
|
Wysłany: 28-01-2013, 10:19
|
|
|
slova, na bank nie to anime...
w tym anime nie ma bogatej dziewczyny ktora wbila sie przez okno z horda ochroniarzy, i bohater w sumomo nie ma siostry wiec nie wiem jak ci wyszlo :jak w morde strzelil".
tak wiec dalej poszukuje anime ktore wczesniej opisalem |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-01-2013, 10:28
|
|
|
Sama tego nie oglądałam, ale ten tabun ochroniarzy skojarzył mi się nieco z opisem Final Approach. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Shin777
Gość
|
Wysłany: 28-01-2013, 15:35
|
|
|
tren, wdzieczny ci do grobowej dechy bede :)
jednak to jeso daleka droga bedzie, wiec na poczatek dzieki za pomoc ci powiem q;P |
|
|
|
|
|
|