Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
J.
Gość
|
Wysłany: 23-03-2013, 18:21
|
|
|
Szukam anime które już kiedyś oglądałam. Komedia romantyczna. Skąd tam wraca dawna przyjaciółka jakiegoś chłopaka ( w sumie oni się w 3 trzymali z takim jeszcze jednym chłopakiem). I dopiero na końcu on się orientuje,że ją kocha. Tworzyli jakiś film w tym anime w którym ona i on grali główne postacie. Ona miała jakiegoś chłopaka który grał jeśli dobrze pamiętam na saksofonie. Dziękuje z góry za pomoc;) |
|
|
|
|
|
J.
Gość
|
Wysłany: 23-03-2013, 18:42
|
|
|
Szczur to na 99% Myself, Yourself...;) |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-03-2013, 19:41
|
|
|
J. napisał/a: | Szukam anime które już kiedyś oglądałam. Komedia romantyczna. Skąd tam wraca dawna przyjaciółka jakiegoś chłopaka ( w sumie oni się w 3 trzymali z takim jeszcze jednym chłopakiem). I dopiero na końcu on się orientuje,że ją kocha. Tworzyli jakiś film w tym anime w którym ona i on grali główne postacie. Ona miała jakiegoś chłopaka który grał jeśli dobrze pamiętam na saksofonie. Dziękuje z góry za pomoc;) |
Kimikiss pure rouge. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Martyrdom
Gość
|
Wysłany: 28-03-2013, 17:14
|
|
|
Hej, szukam anime, które oglądałam jak byłam mała, około roku 2000, plus minus kilka lat. Z tego co mi się wydaje leciało na jakimś zagranicznym kanale i było nieprzetłumaczone na polski (nie wiem jak to oglądałam nic nie rozumiejąc ;p). Główna bohaterka była jakąś czarodziejką, wojowniczką, walczyła ze złymi mocami i był koleś, który pomagał (?) jej walczyć i zakładał maskę, żeby go nie rozpoznała, bo chyba z tego co pamiętam to byli znajomymi w "zwykłym" życiu. No i oczywiście kwitła miłość między nimi. Bardzo proszę o pomoc >.< |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-03-2013, 17:37
|
|
|
Kamikaze Kaitou Jeanne? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Martyrdom
Gość
|
Wysłany: 28-03-2013, 22:28
|
|
|
Wydaje mi się, że to nie to. Jakieś inne propozycje? W jednym odcinku ona na koniec walczyła, w sumie nie wiem czy to nie z tym kolesiem (???) i jemu spadła maska i reszta miała się wyjaśnić w kolejnym. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-03-2013, 09:02
|
|
|
...a nie chodzi po prostu o Sailor Moon? (a motyw niestety jest dość popularny, więc występuje w większej ilości tytułów) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-03-2013, 09:39
|
|
|
Dla mnie też to brzmi jak żywcem opisany początek Sailor Moon. Albo większości innych mahou shoujo z tamtego okresu. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Martyrdom
Gość
|
Wysłany: 29-03-2013, 16:58
|
|
|
Nie, nie. Właśnie to nie jest Sailor Moon. Ale zapewne coś bardzo podobnego... |
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 30-03-2013, 02:05
|
|
|
szukam anime o dwóch diewczynch z których jedna zostaje wciągnięta do innego świata.. to się dzieje bodajże w bibliotece.. nie jestem pewna ale proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 30-03-2013, 02:08
|
|
|
To się dość często zdarza u dziewczyn, ale biblioteka wskazuje na Fushigi Yuugi. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 30-03-2013, 02:12
|
|
|
dziękuję za pomoc :) |
|
|
|
|
|
Vyrm
Gość
|
Wysłany: 06-04-2013, 09:57 Zapytanie o anime
|
|
|
Cześć mam takie zapytanie o anime z lat 90, które bodajże leciało na Polonia1
Było o czarnowłosej czarodziejce, (dosyć wysoka i wysmukła) jednak nie w typie czarodziejki z księżyca. Wstęp kojarzy mi się z kartami i deszczem, walczyła z czarodziejem, który był podobny do pomocnika Non z Bia. Pamiętacie takie coś czy już mi się pomieszały te 2 anime, ale miała czarne włosy?
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 09-04-2013, 01:56
|
|
|
Cóż, nie kojarzę. Mogę za to pomóc zawęzić poszukiwania. Wykaz anime emitowanych na Polonii 1 z czymś mniej lub bardziej przypominającym czarodziejki (z pominięciem wspomnianego Bia): Sally czarodziejka, Czarodziejskie zwierciadełko, Magiczne igraszki, Syrenka Mako, Wróżka z Krainy Kwiatów, Fantastyczny Świat Paula (wątpliwe, jedyna kojarzona tu przeze mnie żeńska postać ludzka jest blondynką w stylu Barbi...) no i w ostateczności jeszcze Królewna Śnieżka, choć to już trochę wydumane, a jeszcze bardzo wątpliwe, abyś miał problemy z rozpoznaniem tej historii. Więcej, niestety, pomóc nie jestem w stanie. Pamiętaj też, że lista przydatna jest tylko, jeżeli masz pewność, że to faktycznie Polonia 1 emitowała. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Cexior
|
Wysłany: 10-04-2013, 11:05
|
|
|
Witajcie drodzy użytkownicy.
Rok temu oglądałem dwa odcinki pewnego anime za chiny nie mogę
przypomnieć sobie jego tytułu...
Z fabuły też dużo nie napisze ponieważ były to dwa odcinki akurat po oglądniecu tych dwóch odcinków musiałem sfromatować kompa.
Fabuła:
Bohaterem tego anime był chłopak któremu pomagała wróżka czy coś ..
Była to mała dziewczynka która miała skrzydła nie za bardzo wiem jak ona wyglądała ;/ i pomagała mu w walce ze złymi charakterami.
Więcej nie pamiętam tylko tyle... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|