Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Knyp
|
Wysłany: 06-02-2014, 00:34
|
|
|
Crack napisał/a: | Wyszukiwarki grafik mówią, że to Pure Mail. |
Dzięki :) Zdradź mi link do tych wyszukiwarek grafik o ile nie jest to google. A jeśli to google to w jaki sposób doszedłeś do tego wniosku? (mi się nie udało) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 06-02-2014, 16:31
|
|
|
Knyp napisał/a: | Crack napisał/a: | Wyszukiwarki grafik mówią, że to Pure Mail. |
Dzięki :) Zdradź mi link do tych wyszukiwarek grafik o ile nie jest to google. A jeśli to google to w jaki sposób doszedłeś do tego wniosku? (mi się nie udało) | Ja zazwyczaj korzystam z http://tineye.com/ |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-02-2014, 17:29
|
|
|
Zwykle szukam w TinEye ()ogólny internet) albo SourceNAO i IQDB (anime, manga okolice). W ramach ułatwienia sobie życia mam w Firefoxie dodatek Image Search Options. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Knyp
|
Wysłany: 06-02-2014, 18:48
|
|
|
Crack napisał/a: | W ramach ułatwienia sobie życia mam w Firefoxie dodatek Image Search Options. |
W takim razie jako użytkownik Firefox-a również zaopatrzę się w niego :)
Wielkie dzięki za wskazówki z wyszukiwarkami :) |
|
|
|
|
|
blebleble
Gość
|
Wysłany: 27-02-2014, 22:03
|
|
|
Pamiętam, że oglądałam pewne anime ale pamiętam dość słabo, więc coś mogę poplątać. :P Pamiętam na pewno, że było tam miasto, w którym wszyscy ludzie zamienili się w kamień (? albo coś w tym stylu). Prawdopodobnie z powodu jakiejś dużej, latającej rzeczy? Główny bohater w każdym razie to przeżył bo cośtam i potem razem z jakimś innym kolesiem szli po jakimś zadupiu. I, bodajże, tego głównego zaatakowała jakaś kobieta, która miała jakieś superzdolności. A miała je z powodu jakichś talizmanów (?), które pozwalały też uniknąć tego zamienia w kamień. I pamiętam również, że jeden z bohaterów nie lubił selera naciowego i zawsze go zostawiał na talerzu. :P |
|
|
|
|
|
Uke
Proximity
|
Wysłany: 28-02-2014, 01:30
|
|
|
Brzmi jak Zetsuen no Tempest. |
|
|
|
|
|
blebleble
Gość
|
Wysłany: 28-02-2014, 11:15
|
|
|
Taaaaak, to było Zetsuen no Tempest. :) Dziękuję! Chyba byłam pijana jak to oglądałam, bo było to stosunkowo niedawno a w mojej pamięci jawi się niczym całkiem zamierzchła przeszłość. :P |
|
|
|
|
|
Romek17
Gość
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-03-2014, 20:56
|
|
|
3 Fairy Tail
4 Keroro Gunsou epizod 38
6 Soul Eater
7 Nichijou
8 Madoka Magica
9 Bleach
10 k-on
11 może buć jakiś clannad
15 dragonball
16 naruto
17gintama
18 Tamoko Market
A dalej mi sie nie chce |
|
|
|
|
|
fleischman
|
Wysłany: 06-03-2014, 21:15
|
|
|
12 One Piece
13 Chyba Grenadier, ale nie wiem, bo ie oglądałem, tylko słyszałem, że tam się dzieje coś takiego
14 A to nie są jakieś Pokemony? :P
23 Darker then Black
26 Macross Frontier
27 Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
31 Gurren Legann
32 Nekomonogatari
33 Shingeki no Kyojin |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-03-2014, 21:21
|
|
|
Potwierdzam większość z tego co zgadł kokodin. Co do pozostałych
1. Połączenie scen z dwóch anime, bo fragment z ciemnym tłem jest z Ixion Saga DT, ale scena kopnięcia to już jakaś kompletnie inna seria.
5. Mayo Chiki
11. Clannad
12. One Piece
14. Pokemon któraś tam seria ;p
19. Chuunibyo
21 i 22. KON
23. Darker than Black
24 i 25. Mirai Nikki
26. Któryś Macross
27. Melancholy of Harugi Suzumiya
28. Oreimo
29 i 30. Beelzebub
31. TTGL
32. Bakemonogatari
33. Attack on Titan
34. SAO
35. Toaru Kagaku no Railgun
Że tak powiem, musisz być totalnie nowy jeśli niektórych z tych postaci lub serii nie skojarzyłeś... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
momotaro
Gość
|
Wysłany: 06-03-2014, 21:31
|
|
|
2. Mayo Chiki, a 20. to Chihayafuru |
|
|
|
|
|
Av
|
Wysłany: 08-03-2014, 22:21
|
|
|
Witam
na kanale hyper , jeszcze przed Death Note (lub chyba po tym)
widziałem anime , w którym główny bohater miał flet , na końcówce takowego fleta była taka jak by mordka z szyderczym uśmiechem , główny bohater ze spokojnym krokiem , wszedł do chaty , było tam trochę krwi , po chwili zauważył tam chyba 3 czy 4 ludzi , kazał im zagrać w jakąś dziwną grę , po jakimś czasie bohater do nich przemówił , do każdego po kolei , trójka lub czwórka zrobiła coś złego , główny bohater zaczął coś w rodzaju dedukcji , w której mówił kto co zrobił złego i dlaczego i za każdym razem gdy taki moment był , to było zbliżenie na flet i za każdym razem "mordka" zamykała szczękę , gdy każdy z nich był już wręcz w namacalnym strachu , nasz bohater zaczął grać na flecie po czym głównemu herosowi zmienił się kolor włosów (nie pamiętam jakiego koloru miał przed i po) i w jakiś cudowny sposób wszystkich pozabijał (nie fizycznie , bo jak się dowiedziałem , oni już nie żyli zanim bohater wszedł do tejże chaty , lecz zabił jak by ich dusze , co nasuwa się że bohater ma kontakt ze światem umarłych).
Anime te było nie łatwe do zrozumienia (bo to były moje początki , gdzie wgl nie ogarniałem kultury japońskiej i mangi/anime) , bardzo mi się podobało uczucie mojego nie zrozumienia i chciałem oglądać to dalej , lecz potem nie miałem na to czasu i po chyba po 2 latach zapomniałem tytułu i od 2-3 tygodni szukam jakichś śladów z podobnym opisem tego co zapamiętałem. Błagam was o znalezienie tego tytułu w odmętach internetów :) |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-03-2014, 22:53
|
|
|
Prawdopodobnie Mononoke |
|
|
Av
|
Wysłany: 08-03-2014, 23:07
|
|
|
JJ napisał/a: | Prawdopodobnie Mononoke |
Omg , nawet nie wiem jak ci dziękować! , tylko trochę płakać mi się chce że jest tak mało odcinków :( |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|