Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Koteknekowow
Gość
|
Wysłany: 11-03-2014, 18:30
|
|
|
1. szukam aniem gdzie byla dziewczyna i byly rajdy na dziwnych ogromnych pojazdach ktore lewitowaly miala ona kolege ufolutka ktory pod koniec seri mial umrzec ale przezyl ~~~~ stare anime z dzieciństwa help!
2. Anime o tym jak pewnego dnia naukowiec wynalazl dziewczyne robota *nie wiem czy to do konca bylo anime* no i cos tam ise dzilo bla bla i ona pod koniec filmu *tak to byl film* spadla z ogromnej wysokosci i zginela czy cos takiego a potem byla jaks scena doktora z sniegiem itp.... help |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-03-2014, 16:07
|
|
|
Gość napisał/a: | 2. Anime o tym jak pewnego dnia naukowiec wynalazl dziewczyne robota *nie wiem czy to do konca bylo anime* no i cos tam ise dzilo bla bla i ona pod koniec filmu *tak to byl film* spadla z ogromnej wysokosci i zginela czy cos takiego a potem byla jaks scena doktora z sniegiem itp.... help |
Metropilis |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Seba17
Gość
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 05-04-2014, 08:00
|
|
|
Blazblue Alter Memory |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-04-2014, 12:25
|
|
|
Nah, to nawet nie jest anime Blazblue to screen z gry, konkretnie z którejś z rozszerzonej wersji Continuum Shift. I serio lepiej pograć w gry niż oglądać anime w tym przypadku. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 05-04-2014, 12:48
|
|
|
Hej, szukam anime w którym główny bohater widzi linie "śmierci" jeżeli tak to można nazwać. Gdy przetnie te linie przedmiot który przecina rozpada się. Jest tam też chyba jakaś blondynka-vampir?
Dzięki jeżeli ktoś zna i się podzieli:) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 05-04-2014, 13:07
|
|
|
Tsukihime.
(I również w tym przypadku oryginalna gra była lepsza...) |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 05-04-2014, 21:29
|
|
|
Kizvo napisał/a: |
Hej, szukam anime w którym główny bohater widzi linie "śmierci" jeżeli tak to można nazwać. Gdy przetnie te linie przedmiot który przecina rozpada się. Jest tam też chyba jakaś blondynka-vampir? |
Niestety anime nie istnieje. Ale gra jest bardzo dobra (a poważnie, anime to Shingetsutan Tsukihime, ale jest ono niestety okrutnym gwałtem na oryginalnej historii. Polecam grę lub mangę). |
|
|
sztumtymprrr
Gość
|
Wysłany: 22-04-2014, 16:53
|
|
|
Czołem szukam tytułów dwóch anime, a to co pamiętam
1.
- stosynkowo nowe anime tzn chyba z lat 2005 - 2009, ale projekty postaci kojarzą mi się z tymi tytułami jak legend of galactic heroes albo galaxy express 999 (nie wiem jak to określić ale np takie dziwnie napuszone damskie fryzury i podobne stroje :E)
- zapowiadało się coś na space opere w której bohaterowie przemierzają kosmos w jakimś konkretnymm celu
- gówny bohater (nastolatek, jestem prawie pewien, że on albo ktoś inny wazny miał biały kolor włosów) często ma jakieś dziwne sny o przyszłości społeczeństwa w którym żyje
- wspomniane społeczeństwo samo siebie (tzn obywateli) nieustannie inwigiluje i miało to chyba coś wspólnego z wysoce rozwinięta siecią komputerową czy coś takiego, która ma za zadanie wykrywać wszelkie odstępstwa od zachowań które mogłyby społeczności w jakiś sposób zagrozić
2.
- historia dzieje się w czasach samurajów
- opowiada o samuraju który szukał pracy bo z każdej go wywalali (dlatego bo był niezdarny, albo nieśmiały czy coś w tym stylu)
- projekty postaci były dość dziwne (przypominały mi troche te z kemonozume) tzn nie znam na oprawie wizualnej w anime, ale trochę już serii widziałem i ta zdecydowanie pod tym względem się od nich różniła tzn postacie były narysowane niczym wychudzone karykatury z „pustymi oczyma” (nie wiem jak to lepiej określić)
- to raczej nie było anime akcji tylko cos spokojnego
wiem, że mało tych informacji ale może ktos skojarzy z góry dzięki |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-04-2014, 17:32
|
|
|
1. Może Terra e...?
2. Saraiya Goyou. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
sztumtymprrr
Gość
|
Wysłany: 22-04-2014, 17:36
|
|
|
Melmothia
2x tak, dzięki! |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-04-2014, 17:55
|
|
|
sztumtymprrr napisał/a: | Czołem szukam tytułów dwóch anime, a to co pamiętam
1.
- stosynkowo nowe anime tzn chyba z lat 2005 - 2009, ale projekty postaci kojarzą mi się z tymi tytułami jak legend of galactic heroes albo galaxy express 999 (nie wiem jak to określić ale np takie dziwnie napuszone damskie fryzury i podobne stroje :E)
- zapowiadało się coś na space opere w której bohaterowie przemierzają kosmos w jakimś konkretnymm celu
- gówny bohater (nastolatek, jestem prawie pewien, że on albo ktoś inny wazny miał biały kolor włosów) często ma jakieś dziwne sny o przyszłości społeczeństwa w którym żyje
- wspomniane społeczeństwo samo siebie (tzn obywateli) nieustannie inwigiluje i miało to chyba coś wspólnego z wysoce rozwinięta siecią komputerową czy coś takiego, która ma za zadanie wykrywać wszelkie odstępstwa od zachowań które mogłyby społeczności w jakiś sposób zagrozić |
Terra e...
Cytat: | 2.
- historia dzieje się w czasach samurajów
- opowiada o samuraju który szukał pracy bo z każdej go wywalali (dlatego bo był niezdarny, albo nieśmiały czy coś w tym stylu)
- projekty postaci były dość dziwne (przypominały mi troche te z kemonozume) tzn nie znam na oprawie wizualnej w anime, ale trochę już serii widziałem i ta zdecydowanie pod tym względem się od nich różniła tzn postacie były narysowane niczym wychudzone karykatury z „pustymi oczyma” (nie wiem jak to lepiej określić)
- to raczej nie było anime akcji tylko cos spokojnego
|
Saraiya Goyou. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 07-05-2014, 14:02
|
|
|
Witam serdecznie!
Chciałem zapytać czy obrazek na stronie głównej horriblesubs jest z jakiegoś anime czy to randomowy fanfik? |
|
|
|
|
|
Ren
蓮 <-- To moje imię.
Grupy: Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 26-05-2014, 17:59
|
|
|
Witam może mi ktoś pomóc z jakiego anime jest ta ... hmmm dziewczyna ?
Link do zdjęcia.
Dzięki ! |
_________________ Yoake umare kuru mono yo,
Keshite miushinawa naide,
You are you shoujyo yo ima koso!
Furi hodoki tachi agare!
|
|
|
|
|
Crack