Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
hl3
|
Wysłany: 14-02-2016, 09:12
|
|
|
Dziś zadanie nieco trudniejsze, ponieważ dysponuję jedynie screenem z anime.
Może ktoś poznaje po bohaterce?
screen |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
|
|
|
|
hl3
|
Wysłany: 14-02-2016, 10:31
|
|
|
shugohakke: Wyglądają identycznie. Obejrzę i się okaże, ale to niemal na pewno to. Dzięki! |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-02-2016, 11:23
|
|
|
Wyszukiwanie obrazem google by Ci to od razu wskazało... trochę inicjatywy, ludzie... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
mateusz77b
|
Wysłany: 29-02-2016, 03:13 Szukam pewnego anime.
|
|
|
Cześć :) Szukam anime, które oglądałem bardzo dawno temu i teraz nie pamiętam jak się nazywało. Historia wygląda następująco: Była to dość restrykcyjna rodzina w Chińskiej/Japońskiej prowincji. Pewien syn głowy rodu, przegrał za młodu walkę z kobietą, a ponieważ coś takiego uchodziło za haniebne, to wyrzucili go z domu. Syn ten po paru latach stał się bardzo mocny i wrócił do domu aby się zemścić i pokazać jak mocny się stał.
Nie wiem czy tam czasem nie używali mocy w postaci duch wiatru, czy ognia.
Nie było zbyt wiele odcinków tego anime.
Ktoś coś wie na ten temat?
Scalono do właściwego tematu. Tren |
|
|
|
|
|
mateusz77b
|
Wysłany: 29-02-2016, 12:24
|
|
|
Hej :) Szukam pewnego anime, które oglądałem dawno temu i chciałbym obejrzeć jeszcze raz, ale nie pamiętam nazwy.
Fabuła jest następująca: pewien chłopczyk pochodzący z chińskiej/japońskiej, restrykcyjnej i tradycyjnej rodziny (syn głowy rodu) przegrał walkę z kobietą. Oni uznali to za haniebne i go wyrzucili z domu. Po kilku latach ciężkiego treningu chłopak powraca do swojej miejscowości, żeby się zemścić i pokazać swoją siłę.
Oni chyba mieli swoje moce typu: duch wiatru lub ognia (ale to chyba).
Czy ktoś coś kojarzy? Nigdzie nie mogę znaleźć tytułu. Może tutaj mi się uda. |
|
|
|
|
|
Gośc
Gość
|
Wysłany: 29-02-2016, 14:16
|
|
|
Kaze no Stigma |
|
|
|
|
|
mateusz77b
|
Wysłany: 29-02-2016, 14:52
|
|
|
Dokładnie! Ślicznie dziękuję! :) |
|
|
|
|
|
daxonix
Gość
|
Wysłany: 13-03-2016, 01:12
|
|
|
chciałbym się dowiedzieć z jakiego anime jest ten screen https://scr.hu/4i8q/pi7xn więcej mogę powiedzieć że facet wypadł z okna, nie znam fabuły xd |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-03-2016, 02:38
|
|
|
Sama nie oglądałam tego anime, ale widziałam gifa z tej konkretnej sceny. Screen pochodzi z Charlotte i pan nie wypadł tylko sam skoczył. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Pozzorek
|
Wysłany: 29-03-2016, 13:07
|
|
|
Witam. Mam nadzieję, że ktoś pomoże mi z nazwą anime którego szukam. Pamiętam jeden odcinek, samo anime jest stare, zrobione grubo ponad 10 lat temu, traktuje o machach, więc może być to któryś z Gundamów. Odcinek, który pamiętam wyglądał następująco: Dwóch bohaterów (piloci mechów) grają w squasha, może tenisa. Jeden ma blond włosy, drugi czarne. Blondyn mówi temu drugiemu, że jakaś tam dziewczyna się w nim podkochuje (w tym czarnowłosym, tak dla jasności), bo nigdy nie używała perfum, a teraz czuć ich zapach kiedy pracuje w pobliżu czarnowłosego. To tyle jeśli chodzi o ten odcinek.
Inne fakty które pamiętam:
- Mechy (może Gundam),
- Blondyn ma czerwonego mecha,
- czarnowłosy używa w swoim mechu miecza jako podstawowej broni,
- świat post-apo, inwazja obcych (kosmici przypominający robaki, Blondyn walczył z nimi na pustyni w jednym odcinku),
- jeden z głównych złych ma coś wspólnego z czarnowłosym (Zły chyba nazywał go swoim bratem, jestem tego prawie pewien, ale ręki nie dałbym dobie uciąć, jestem pewny na jakieś "dałbym się obciąć na łyso" %).
To wszystko co pamiętam. Samego anime widziałem tylko kilka odcinków w telewizji wiele lat temu.
Mam nadzieję, że jakiś fan mechów będzie wiedział czego szukam.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
123Nowy!
Ołowiany żołnierzyk
|
Wysłany: 29-03-2016, 15:21
|
|
|
Może Teknoman? |
_________________ Nieoficjalny fan Zabuzy Momochi i Mitarashi Anko.
Oficjalny fan Ohtsuki Akio. |
|
|
|
|
Pozzorek
|
Wysłany: 29-03-2016, 17:21
|
|
|
Dzięki, obejrzę i dam znać czy to to. |
|
|
|
|
|
Lisek
|
Wysłany: 29-03-2016, 21:43
|
|
|
Witam mam problem szukam anime i mangi
anime świat raczej przyszłość jest również magia główny bohater wraz z paroma osobami chce się zapisać do szkoły uniwersytetu gdzie uczą jak byc magiem rycerzem itd przy wpisaniu sie łapią sie do nie popularnego" klubu " dzięki czemu mogą łatwiej se zapisać do szkoły mieszkają w czymś ci przypomina zamek kamienny więcej niestety nie pamiętam a google wysiada
nast anime to kawałek który widziałem w jednym filmiku YouTube z muzyką iskiereczka tylko wampiry były wiec pewnie jakieś anime o wampirach jest taki kawałek w którym maszeruje grupa odzianych na biało ludzi na czele jeden koleś z białymi włosami i biała zbroja /płaszcz
teraz manga
pamiętam jedną scenę przed szkołą w nocy posąg przedstawiający osobę niską mająca na plecach drewniany plecak z" drewnem" okazuje sie że to robot po gdy główny bohater przybywa nagle ożywa i atakuje go, po chwili pojawia sie więcej robotów podobnych i wywiązuje sie battle royal |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 29-03-2016, 22:19
|
|
|
Lisek napisał/a: | anime świat raczej przyszłość jest również magia główny bohater wraz z paroma osobami chce się zapisać do szkoły uniwersytetu gdzie uczą jak byc magiem rycerzem itd przy wpisaniu sie łapią sie do nie popularnego" klubu " dzięki czemu mogą łatwiej se zapisać do szkoły mieszkają w czymś ci przypomina zamek kamienny więcej niestety nie pamiętam a google wysiada
nast anime to kawałek który widziałem w jednym filmiku YouTube z muzyką iskiereczka tylko wampiry były wiec pewnie jakieś anime o wampirach jest taki kawałek w którym maszeruje grupa odzianych na biało ludzi na czele jeden koleś z białymi włosami i biała zbroja /płaszcz |
Brzmi jak Seraph of the End
Lisek napisał/a: | pamiętam jedną scenę przed szkołą w nocy posąg przedstawiający osobę niską mająca na plecach drewniany plecak z" drewnem" okazuje sie że to robot po gdy główny bohater przybywa nagle ożywa i atakuje go, po chwili pojawia sie więcej robotów podobnych i wywiązuje sie battle royal |
Baito Saki wa "Aku no Soshiki"?! - swoją drogą polecam, całkiem udana komedia. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|