Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 02-06-2009, 21:11
|
|
|
Definitywnie Ergo Proxy |
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 03-06-2009, 06:55
|
|
|
Drugi screen to Full Metal Panic: Fumoffu, natomiast pierwszy Sola. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Omy
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-06-2009, 21:32
|
|
|
Saber Marionette. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-06-2009, 22:49
|
|
|
Wielkie dzięki :D Nie powiem, wygląda interesująco. |
|
|
|
|
|
nanashi
|
Wysłany: 11-06-2009, 23:59
|
|
|
Witam wszystkich.
Ma taki problem: od ponad dwóch lat szukam penego filmu animowanego, który oglądałem w dzieciństwie z kasety vhs. Pamietam, że bohaterami byli młody chłopak jakaś dziewczyna i dziwny starszy koleś. Koleś miał taki dziwny pojazd: coś jakby samolot/statek kosmiczny który mógł złożyć skrzydla w jedno koło i jeździć po ziemi. Ponadto ganiali się z jakimiś robotami i pamiętam, że były takie dwa wielkie roboty (chyba niemialy nóg tylko lewitowaly nad ziemia jak poduszkowce). Co jeszcze... O, pamiętam, że w pewnym momecie ten starszy koles "przylepil" sie do jednego robota i byl porażony pradem czy coś takiego. A na koniec na niebie pojawiła się jakaś wielka maszyneria, która zaczęła zagłębiać sie w ziemie i doprowadziła do zagłady planety. i na koncu bochaterowie latali sobie w jakiejs pustce - coś jak koncówka z Odyseji Kosmicznej.
Jeśli ktokolwiek wie co to mogło być to proszę - nie - błagam o pomoc :) |
|
|
|
|
|
Akira1980
Kolekcjoner.
|
Wysłany: 13-06-2009, 22:49
|
|
|
Szukam pewnego anime - dwóch serii -, ale nic prawie o nim nie wiem. Widziałem kiedyś tylko z 3 scenki. Może jak opisze to znajdzie się jakaś duszyczka która to widziała i zapoda tytuł? W tym anime, zaczyna się tak że do pokoju pewnej dziewczyny wpada śmierć, ale taka tycia - wielkości kota - z kosą większą od niej. A gdy zaczyna iśc do dziewczyny ta zaczyna beczeć i rzuca w nią poduszką. Tyle. Drugie anime też małymi ludzikami, ale tam widziałem jeszcze mniej bo było to w klipie JadziaDax z youtube. Jak mały ludek też wielkości kota całuje dziewczynę tak na oko 12-15 letnią. I tyle. Fajnie jakby ktoś mi zapodał tytuł, albo podpowiedział jak szukać tego anime :|
Pozdrawiam |
_________________ "Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to zmienia się w kolorowy telewizor."
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-06-2009, 08:55
|
|
|
Akira, to pierwsze z opisu sądząc (nie widziałam) pasuje do Risky Safety. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
nanashi
|
Wysłany: 14-06-2009, 13:29
|
|
|
Ok znalazłem. Podziele się bo może ktoś jeszcze szukał/będzie szukał :) Jest to przeszę Państwa... Birth z 1984 r. w Polsce znany jako Świat Talizmanu i dystrtbuowany n VHSach :) Jeśli ktoś potrzebowałby szczegolów chętnie udzielę. Uff i pomyśleć, że ze 4 lata tego szukałem ^_^ |
|
|
|
|
|
Akira1980
Kolekcjoner.
|
Wysłany: 14-06-2009, 16:44
|
|
|
Avellana napisał/a: | Akira, to pierwsze z opisu sądząc (nie widziałam) pasuje do Risky Safety. |
Tak! To jest dokładnie to dzięki wielkie!
Aha i sorki za napisanie w złym dziale. Dawno mnie tu nie było i ciut się zagubiłem. Pozdrawiam ;) |
_________________ "Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to zmienia się w kolorowy telewizor."
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|