Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Gość
Gość
|
Wysłany: 18-06-2009, 09:57 Anime
|
|
|
Witam wszystkich. Poszukuje anime(może to być niekoniecznie anime) o super rodzinie gdzie wszyscy mieli super moc tylko nastolatek (bodajże o brązowych) nie miał żadnej mocy i robił to co normalni nastolatkowie. Pamiętam jeszcze że leciało to kiedyś w TV do 6 lat wstecz(tak mi się wydaje) |
|
|
|
|
|
Canis
|
Wysłany: 23-06-2009, 20:27
|
|
|
Coś mi świta, nie wiem, czy to nie był "Norman normalny" przy czym to chyba nie jest anime. To jedyne skojarzenie jakie mi przychodzi do głowy. |
|
|
|
|
|
Poszukująca
Gość
|
Wysłany: 30-06-2009, 02:13
|
|
|
Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :)
Rzecz w tym że pamiętam bardzo niewiele
-szło to w polsce, raczej na programach typu RTL7, TVN7, TVN lub Polsat, bo tylko takie kojarzę z tamtego okresu
-kilka lat temu conajmniej i kojarzy mi się że godzinami popołudniowymi
-głownym bohaterem był chłopiec (?) no i tu się waham, czy chłopiec czy nie, w sensie: mam wrażenie ze on czasem zmieniał się w dorosłą tak jakby licealną wersję, ale w większości czasu był dzieckiem.
-kojarzę że była jakaś kobieta, jego matka? siostra?
-pamiętam też niebieski strój, mundurek.
-było to raczej anime sensacyjne, hm, jakieś tajemnice, rozwiązwanie spraw detektywistycznych itp. i że rozwiązywał je ten chłopiec
i tyle. pamiętam tylko jakieś niejasne wrażenie, że chciałam, by mógł powrócic do dorosłej formy, a nie musiał udawać dziecko, coś takiego... ale to tylko moje wrażenie przy oglądaniu :)
ps. tego czy to było po polsku pewna nie jestem... bo jak terazpomyślę, mogło iść równie dbrze na niemieckiej stacji np. |
|
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 30-06-2009, 04:01
|
|
|
Poszukująca napisał/a: | Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :)
Rzecz w tym że pamiętam bardzo niewiele
-szło to w polsce, raczej na programach typu RTL7, TVN7, TVN lub Polsat, bo tylko takie kojarzę z tamtego okresu
-kilka lat temu conajmniej i kojarzy mi się że godzinami popołudniowymi
-głownym bohaterem był chłopiec (?) no i tu się waham, czy chłopiec czy nie, w sensie: mam wrażenie ze on czasem zmieniał się w dorosłą tak jakby licealną wersję, ale w większości czasu był dzieckiem.
-kojarzę że była jakaś kobieta, jego matka? siostra?
-pamiętam też niebieski strój, mundurek.
-było to raczej anime sensacyjne, hm, jakieś tajemnice, rozwiązwanie spraw detektywistycznych itp. i że rozwiązywał je ten chłopiec
i tyle. pamiętam tylko jakieś niejasne wrażenie, że chciałam, by mógł powrócic do dorosłej formy, a nie musiał udawać dziecko, coś takiego... ale to tylko moje wrażenie przy oglądaniu :)
ps. tego czy to było po polsku pewna nie jestem... bo jak terazpomyślę, mogło iść równie dbrze na niemieckiej stacji np. |
Detective Conan |
|
|
|
|
|
GODmode
|
Wysłany: 04-07-2009, 20:33
|
|
|
Helo
Czy ktoś może zna tytuł tego anime? Rzecz dzieje się w przyszłości, na Ziemi lub księżycu, dawno po upadku ziemskiej cywilizacji. Wszędzie dookoła jest metal, korytarze, ani grama wolnej przestrzeni. Jeden z głównych bohaterów zajmuje się przeglądaniem archiwów i wyszukiwaniem tego co kiedyś było na Ziemi. Lubi przesiadywać na "klatce schodowej" łączącej wielopoziomowe miasto. Anime jest dość klimatyczne, trwa ok 30-40 min. Czy ktoś może kojarzy jaki ma tytuł? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-07-2009, 20:39
|
|
|
Nie oglądałam, ale sądząc po opisie - może Pale Cocoon? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
GODmode
|
Wysłany: 04-07-2009, 21:03
|
|
|
Strzał w dziesiątkę, wielkie dzięki :) |
|
|
|
|
|
Lovelas
Gość
|
Wysłany: 05-07-2009, 19:05
|
|
|
Ehhh i znów ja męczę ludzi^^.
A więc tak przeczytałem kiedyś opis jakiegoś animaka na tanuki, postanowiłem zostawić je sobie jak skończę oglądać serie którą wówczas oglądałem, ale zapomniałem o tym i oglądałem inne serie. Teraz przypomniałem sobie kawałek tego opisu a brzmiał on następująco:
"Nie byłbyś zaskoczony jeżeli piękna dziewczyna wejdzie ci do mieszkania zacznie krzyczeć i wyzywać cię po czym stwierdzi że jest głodna i pójdzie wziąć prysznic... Taki los spotkał xxx..."
I dalej nie pamiętam jak to leciało... Bardzo dziękuję jeżeli ktoś bd wiedział ocb.
Sorki za kłopot i dzięki za pomoc;) |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 05-07-2009, 19:33
|
|
|
To Kimikiss Pure Rouge. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
lovelas
Gość
|
Wysłany: 05-07-2009, 19:47
|
|
|
Tak dokładnie to dzięki wielkie;) |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 06-07-2009, 18:53
|
|
|
Ktoś może zna to anime? Zobaczyłam ten obrazek i spodobała mi się kreska, dlatego chciałabym je obejrzeć ale nawet nie wiem jak się nazywa. Pomóżcie ;(
2wf8ytk[1].jpg Nie chodzi mi o Hello Kitty! |
|
Plik ściągnięto 1791 raz(y) 10,71 KB |
|
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-07-2009, 19:29
|
|
|
To jest bodajże Hatsune Miku w wersji Black Rock Shooter, czyli personifikacja głosu z Vocaloida. Pewnie pokręciłem parę rzeczy, ale ogólna idea się zgada i niestety nie jest to anime T_T |
_________________ ...
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-07-2009, 20:04
|
|
|
To coś na ołówku to zShopowana na "mhroczno" wersja Hello Kitty. To w głębi wygląda na równie mhroczną przeróbkę Hatsune Miku. Widziałem kilka podobnych.
Czytaj: nie z anime.
Edit: Vodh, właśnie to miałem na myśli! O proszę, tu:
http://www.youtube.com/watch?v=XFcc-PVoX5E |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 07-07-2009, 06:58
|
|
|
Hmm... no więc chciałabym wiedzieć skąd jest postać którą ma aktualnie Melmothia na sygnie. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 07-07-2009, 07:11
|
|
|
Sasayaki, to jest Break Xarxes, jeden z bohaterów Pandora Hearts (a jeśli chodzi o avek, to kicia z Cheshire). |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
Ostatnio zmieniony przez Melmothia dnia 07-07-2009, 07:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|