Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 06-09-2009, 10:58
|
|
|
Hmm, to totalny strzał z mojej strony, ale twój opis (nie do końca wiem dlaczego) kojarzy mi się z Metropolis , przy czym jest to produkcja stosunkowo nowa, a jedynie stylizowana na coś starego. |
|
|
Ktoś taki jakiś ...
Gość
|
Wysłany: 08-09-2009, 20:52
|
|
|
To teraz ja się zapytam. Szukam anime, które kiedyś leciało na hyperze, dzieje się w przyszłości, a z powodu jakiś eksperymentów niebo jest szare. Anime opowiada o takim chłopaku który ma nadprzyrodzone moce. Na początku po pierwszych chyba 2 odcinkach zamieszkuje w rezydencji u jakiejś bogatej kobiety razem z innymi chłopakami i dziewczynami z mocą, było ich jakieś 5, 7 osób. I teraz najgorsze, ja naprawdę nie chcę nikomu psuć oglądania ani nic, ale najbardziej pamiętam końcówkę, więc jeszcze raz przepraszam za to że ją zdradzę.
Koniec wyglądał tak:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- w kilku ostatnich odcinkach główny bohater i jego przyjaciele dowiadują się że są klonami, oni nie wiadomo kogo, a on swojego ojca. Za to w ostatnich 2 czy 3 odcinkach, najpierw się biją z jakimiś marines albo komandosami czy kimś, później przychodzą ci goście z których zostali sklonowani. Biją się między sobą, i w finale główny bohater i jego przyjaciele giną, zabici przez swoje "pierwowzory", a ta gościówa u której mieszkali idzie do tych gości, łapią się za ręce. Rozbłysk światła i the end.
Zamaskowano spoiler. Jest od tego specjalny tag, na bogów chaosu...
IKa - Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 08-09-2009, 20:58
|
|
|
Gość napisał/a: | to jeszcze raz ja. przygody dotyczyły jakieś dużej afery. Latające machiny, zdaje sie czołgi, a z poczatku wszystko niepozornie. Ogólnie klimat ratowania świata |
To może być też Last Exile, choć tutaj latające machiny z czołgami nic wspólnego nie mają. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 09-09-2009, 09:12
|
|
|
Gilgamesh |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 09-09-2009, 12:11
|
|
|
Potwierdzę odpowiedż vries to bez dwóch zdań Gilgamesh.
Czy ktoś zna to anime możliwe, że jeszcze nie ukazało się w polsce... Lub to jakiś fanart :(
2627578.png
|
|
Plik ściągnięto 3415 raz(y) 57,52 KB |
2615790.png
|
|
Plik ściągnięto 33 raz(y) 299,99 KB |
|
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 09-09-2009, 12:29
|
|
|
O kfiiiiiik. To jest fanart z Gintamy. Ten u góry po lewej to Gintoki, a ten na dole po prawej to Katsura. Wszyscy to panowie. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 09-09-2009, 12:52
|
|
|
Dzięki Melmothia, jak już się przyjżałam recenzji doszłam do wniosku, że już o tym czytałam, tylko ten fanart mnie całkiem zmylił 66 |
|
|
|
|
|
Tahiri
|
Wysłany: 12-09-2009, 20:04
|
|
|
Hejka
Pamiętam anime, leciało na Voxie. Była tam jakaś laska z ciemnymi włosami, coś tam czarowała i pojawiał się jakiś znak na ziemi (po stopami). Nazwa anime zaczynała się chyba na "m", ale nie jestem pewna. Dodam, ze to było jakieś 8 lat temu (bosze, jaka ja stara jestem), Mogę jeszcze pomoc tym, ze "kreska" była "kanciasta". Proszę o pomoc z góry dzięki |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 12-09-2009, 22:36
|
|
|
Być może chodzi o Silent Möbius. Stacja i czas się zgadzają, opis (mniej więcej) również. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
hadamian
|
Wysłany: 13-09-2009, 13:15 szukam
|
|
|
Witam. Jestem tu nowy. Szukam tytułu anime. Pamiętam tylko tyle z anime ze bohaterowie jeźdźili na motorach trzykołowych a pozniej z tego motoru robiła sie zbroja i nakładała sie na nich i walczyli tak. Czy zna może ktoć na ten temat. dziekuje |
|
|
|
|
|
gambitemma
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 14-09-2009, 12:57
|
|
|
Słońce, wszystkie informacje masz podane obok, w opisie AMV :) |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-09-2009, 12:58
|
|
|
Z tego co ja kojarzę: Ojamajo Doremi, Card Captor Sakura, Tokyo Mew Mew, Princess Tutu |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
gambitemma
|
Wysłany: 14-09-2009, 13:14
|
|
|
Bardzo dziękuję za pomoc :) |
|
|
Major Kusanagi
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|