Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
qwerti86
|
Wysłany: 15-09-2009, 18:14
|
|
|
Witam wszystkich
Mam pewien problem szukam pewnej Bajki leciała w polskiej telewizij opowiadała ona o chłopcu który miał swojego Robota z którym mógł rozmawiać walczyć w jego wnętrzu itp(robot bodajrze wyłączył się po osiągnięciu głównego celu sagi[chyba] tak mi się wydaje), i miał przyjaciółkę która miła niebieskie włosy (córkę królowej która rzadziła w tym królestwie) i pamiętam jeszcze że pewnego razu przeszła tam pewna zaraza gdzie ludzie mieli czerwone oczy i stawali się inni szaleni coś w tym rodzaju?
Wiem że opis jest chaotyczny i mało mówi ale to urywki które pamiętam |
|
|
|
|
|
painkiller
Gość
|
Wysłany: 18-09-2009, 07:38 pomocy
|
|
|
witam, dawno dawno temu ogladalem anime na vox-ie, niestety nie moge przypomniec sobie tytułu, generalnie cala anime jest o wojnie ludzi z inna cywilizacja, ludzie walcza w skafandrach z dzialkami na ramieniu przeciwko rasie jak dobrze pamietam obcych przypominajacych kobiety, w anime jest tez scena gdzie ludzie statkami desantowymi wiercaja sie w statek obcych-tyle pamietam :( pomozcie bo chcialbym jeszcze raz obejrzec to anime ! |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-09-2009, 08:40
|
|
|
Post gościa Shin usunięty za zbrodnię popełnioną na języku polskim. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 22-09-2009, 18:14
|
|
|
Czy ktoś zna anime, z którego pochodzi dziewczyne po prwewj?? Ta w różowych włosach
tsundere-yandere.jpg
|
|
Plik ściągnięto 2195 raz(y) 100,46 KB |
|
|
|
|
|
|
Donovan
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 24-09-2009, 18:54
|
|
|
Jaka szkoda:( Wielkie dzięki za fatygę:) |
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 24-09-2009, 19:34
|
|
|
Chodzi mi o mangę. Tytułu nie pamiętam nietety.
W skrócie.
Główny hero jest gnębiony w szkole, ma tylko jedna przyjaciólke. Kiedy odpoczywa na łące zasypia a do jego ciała dostaje sie dziwna kulka jest to nasiono Ogra. We śnie pojawia się jakaś osoba i proponuje mu pakt . We śnie jest drzewo z mnóstwem pąków. Chłopak przechodzi przemianę, staje się silniejszy bardziej agresywny trudniej kontroluje swój nastrój i pojawia się u niego głód. Pragnie mięsa, krwistego mięsa a najlepiej ludzkiego krwistego mięsa.
Potem pojawiają się ogry łowcy ogrów etc dalej jak zwykle. Ktoś kojarzy tytuł? |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 24-09-2009, 19:37
|
|
|
Nie mam pojęcia, ale widziałam kiedyś mangę zwaną "Baki son of ogre"... może to to. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
|
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 24-09-2009, 20:37
|
|
|
OverLord_Zenon napisał/a: | Chodzi mi o mangę. Tytułu nie pamiętam nietety.
W skrócie.
Główny hero jest gnębiony w szkole, ma tylko jedna przyjaciólke. Kiedy odpoczywa na łące zasypia a do jego ciała dostaje sie dziwna kulka jest to nasiono Ogra. We śnie pojawia się jakaś osoba i proponuje mu pakt . We śnie jest drzewo z mnóstwem pąków. Chłopak przechodzi przemianę, staje się silniejszy bardziej agresywny trudniej kontroluje swój nastrój i pojawia się u niego głód. Pragnie mięsa, krwistego mięsa a najlepiej ludzkiego krwistego mięsa.
Potem pojawiają się ogry łowcy ogrów etc dalej jak zwykle. Ktoś kojarzy tytuł? |
Kurozakuro |
|
|
|
|
|
Teserakt
Gość
|
Wysłany: 25-09-2009, 16:36
|
|
|
Witam.
Kiedyś miałem okazje oglądać pewne anime. Jedynie co pamiętam z niego to pewną scenę.
Głowna bohaterka (może drugoplanowa), jeździła do szkoły pociągiem, było to gimnazjum albo liceum. Prawdopodobnie w pierwszym epku w wagonie/pociągu, ktoś się do niej dobierał, widać było to po twarzy (a przynajmniej mi się tak zdaje). Mimo okiem zauważyła to jej rówieśniczka, a przynajmniej osoba uczęszczająca do tej samej placówki, i ostro zaatakowała (depnęła mu na nogę pieta) mężczyznę (starszego).
Dodam jeszcze, ze szkoła do której chodzili znajdowała się na wzgórzu, chociaż nie jestem tego pewny. A w domu miała jakieś problemy, tego tez nie jestem pewny.
Wiem ze to niewiele, ale chyba przeleciałem większą część tytułów na kilku stronach ze streaming-owanymi anime, i nie znalazłem, lub tez co jest pewniejsze, po prostu przegapiłem je. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-09-2009, 16:50
|
|
|
Aoi Hana? |
|
|
Teserakt
Gość
|
Wysłany: 25-09-2009, 19:29
|
|
|
100% trafienie.
Dzięki wielkie, a prawda jest taka, ze ten tytuł jednak jakoś pominąłem.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
qwerti86
|
Wysłany: 25-09-2009, 21:20
|
|
|
Witam wszystkich
Pamiętacie taki dawny kanał RTL7???
Mam pewien problem szukam pewnej Bajki z rtla7 opowiadała ona o chłopcu który miał swojego Robota z którym mógł rozmawiać walczyć w jego wnętrzu itp(robot bodajrze wyłączył się po osiągnięciu głównego celu sagi[chyba] tak mi się wydaje), i miał przyjaciółkę (córkę królowej) i pamiętam jeszcze że pewnego razu przeszła tam pewna zaraza gdzie ludzie mieli czerwone oczy i stawali się inni szaleni coś w tym rodzaju
Niestety wiele nie pamiętam ponieważ byłem mały:p
podszebny mi tytuł Zmoderowano - pkt III.1 regulaminu. IKa
Żeby nie było;p nie pamiętam ale to chyba było w odcinkach a nie w 1 kawałku nie jestem pewny
Wiem że opis jest chaotyczny i mało mówi ale to urywki które pamiętam
Mógł by mi ktoś pomóc??? |
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
|
|