Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
frozen9
poszukujący
|
Wysłany: 01-10-2009, 22:10
|
|
|
Przekopywałem youtube i trafiłem na filmik z czołówkami bajek z lat 80 i własnie też znalazłem, ale dziękuje za chęci. Jednak jak człowiek chce to może;] Mogłem nie pisać i sam znaleźć. |
|
|
|
|
|
Aster
|
Wysłany: 02-10-2009, 12:13
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Aster - skąd ci się wzięły te cztery czarodziejki, to ja nie mam pojęcia. Na moje oko pomieszałeś wspomniane przez Fuma Magic Knight Rayearth ze Slayers (w Polsce - Magiczni wojownicy). Bo to w Slayersach był przeciwnik-dzieciak i facet z czarną łuską na ręce. |
To na 100% slayers, dzięki.
A skojarzyłem, że 4 czarodziejki, ponieważ lata temu oglądałem mnóstwo bajek na RTL7 ( w tym i Czarodziejki z księżyca, dragon ball'e, itp. ), no i nie wiem, tak jakoś posklejałem wszystkie informacje, które aktualnie mi w głowie siedziały i tak mi się przywidziało. Ale to jest już na bank "Slayers", doskonale przypominam sobie główną bohaterkę, DZIĘKI. |
|
|
|
|
|
mixsia
|
Wysłany: 09-10-2009, 17:21
|
|
|
Szukam anime o dziewczynie z fioletowymi włosami i czerwonymi oczami.. pamietam moment w ktorym owa dziewczyna znajduje sie na cmentarzu i dotyka jakiegos nagrobka i po dotknieciu na jej rece pojawia sie jakis znak i po chwili jej ciało zamienia sei w niebieski kolor ..cos w tym stylu wiecej nie pamietam bardzo bym prosiła o pomoc bo chciałabym dokończyć te anime ale zapomniała m tytułu ;( |
|
|
|
|
|
Meido
Hauuu...!
|
Wysłany: 12-10-2009, 20:32
|
|
|
Mam nadzieję, że nie tylko ja na tym forum czytam yaoi i że ktoś mi pomoże?... Z czego to pochodzi? Mam na myśli największy obrazek. Szukam prawie tydzień i nic... |
_________________ Honestly what will become of me
Don't like reality
It's way too clear to me
But really life is daily
We are what we don't see
Missed everything daydreaming
Nakarm stwora! |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-10-2009, 20:58
|
|
|
Kreska jest praktycznie identyczna jak ta w "Loveless", wystarczyło pójść tym tropem i proszę - to bohaterowie "Earthian", o ile się nie mylę. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Meido
Hauuu...!
|
Wysłany: 13-10-2009, 12:58
|
|
|
O to chodziło, dziękuję. |
_________________ Honestly what will become of me
Don't like reality
It's way too clear to me
But really life is daily
We are what we don't see
Missed everything daydreaming
Nakarm stwora! |
|
|
|
|
dise
|
Wysłany: 13-10-2009, 19:23 Z jakiego anime jest to foto
|
|
|
Witam.
Proszę o pomoc, może ktoś wie z jakiego anime pochodzi ta tapeta ?
Duży obrazek
Z góry dzięki za odpowiedź
Zamieniono obrazek rozciągający forum na odnośnik. Na przyszłość proszę DOKŁADNIE czytać Regulamin, zwłaszcza część odnoszącą się do linków.
IKa - Zua Biurokratka
|
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-10-2009, 19:32
|
|
|
Takie pytanie, wiesz co to regulamin? |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2009, 19:41
|
|
|
Loko napisał/a: | Takie pytanie, wiesz co to regulamin? |
Nie traktuj nowych tak ostro. Moderacja sama sobie poradzi, a nowych użytkowników trzeba traktować ulgowo. ^^"
A co do grafiki. Wygląda to na pracę Satoshiego Urushihary, ale trudno mi powiedzieć z jakiego anime pochodzi ta postać. Może z Plastic Little, ale głowy nie dam. |
|
|
|
|
|
dise
|
Wysłany: 13-10-2009, 19:44
|
|
|
Dzięki za wyrozumiałość dla nowego, najprawdopodobniej chyba właśnie z Plastic Little. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-10-2009, 19:56
|
|
|
Wybacz CainSerafin, i wybacz dise, jakby co to nie miałem zamiaru Cię urazić ;p, ale chyba lepiej od początku się dostosować niż później lamentować nad warnem. Lepiej zmień obrazek na link. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
izumi.
Gość
|
|
|
|
|
Shin777
Gość
|
Wysłany: 20-10-2009, 19:56
|
|
|
witam poraz kolejny
poszukuje tytułu anime w ktorym ludzie odkrywaja ze posiadaja wlasne robaki (ale takie duze :D ) mniej wiecej pamietam ze na poczatku przychodza jacys ludzie zabrac pewnego chlopaka ktory wlasnie wykazal umiejetnoscia przywolania swego robaka czy cos takiego lecz on sam jeszcze o tym nie wie.
takze pamietam ze w tym anime jest pewien koles ktory jest exterminatorem ludzi posiadajacych wlasne robaki.
z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-10-2009, 20:21
|
|
|
Gość napisał/a: | witam poraz kolejny
poszukuje tytułu anime w ktorym ludzie odkrywaja ze posiadaja wlasne robaki (ale takie duze :D ) mniej wiecej pamietam ze na poczatku przychodza jacys ludzie zabrac pewnego chlopaka ktory wlasnie wykazal umiejetnoscia przywolania swego robaka czy cos takiego lecz on sam jeszcze o tym nie wie.
takze pamietam ze w tym anime jest pewien koles ktory jest exterminatorem ludzi posiadajacych wlasne robaki.
z gory dzieki za pomoc |
Mushishi?
//
@Costly: faktycznie głupotę strzeliłem, jakoś dziwnie mi się to z Mushishi skojarzyło i napisałem bez głębszego zastanowienia. Przepraszam. |
Ostatnio zmieniony przez Piotrek dnia 21-10-2009, 00:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-10-2009, 20:22
|
|
|