Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Odie
|
Wysłany: 27-09-2009, 15:53
|
|
|
Cześć, poszukuję dosyć starego Anime, którego bohaterem był uzdolniony agent, który w jakiś mistyczny sposób zamienił się w dziecko. Nosił również charakterystyczne, korekcyjne okulary. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-09-2009, 16:13
|
|
|
Trochę to brzmi jak Detective Conan, ale był detektywem i zmienił się w dziecko pod wpływem trutki. |
|
|
|
|
|
Odie
|
Wysłany: 27-09-2009, 16:15
|
|
|
Dzięki, właśnie o to mi chodziło. |
|
|
|
|
|
RonJn
Gość
|
Wysłany: 27-09-2009, 16:52
|
|
|
Ja szukam anime, w którym były magiczne moce. Na czym to polegalo.. Malo w sumie pamietam ale sprobuje. Mlodzi ludzie majacy magiczne moce walcza.. (na statku bodajze) i byl tam taki dzieciak, ktory wszystko widzial. Pozniej akcja dzieje sie w jaskini i ktos atakuje tego dzieciaka jakies dziwne stwory. I nagle mojawia sie jakis duzy smok (nie pamietam zabardzo) - ale jasny raczej i go broni. I nagle on kims tam zostaje, jednym z wielu. Byli wybranymi, ktorzy posiadali jakiegos kompana dzieki, ktoremu mogli walczyc. I na koncu walczyli wszyscy razem z jakims kolesiem na koncu, ktory mial najpotezniejszego kompana. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 28-09-2009, 08:48
|
|
|
Nie widziałem, ale będę strzelał - Blue Dragon?
PS: Ewentualnie może być jeszcze Dragon Drive |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
RonJn
Gość
|
Wysłany: 28-09-2009, 13:24
|
|
|
Niestety Nie.
Prosze o pomoc jeszcze:) |
|
|
|
|
|
Aster
|
Wysłany: 01-10-2009, 15:25
|
|
|
Witam, poszukuje takiego anime, gdzie były bodajże 4 ( ? ) czarodziejki, walczyły ze złem i takie tam opcje. Leciało to dawno na RTL 7. Były co najmniej dwie serie tego, jedna się kończyła walką z jakimś dzieckiem, druga z typem co miał na ręce łuski czarne. Generalnie nie mam zamiaru oglądać całego anime, chciałbym sobie tylko trochę odświeżyć pamięć i obejrzeć końcowe odcinki. Jeżeli ktoś by znał nazwę anime i miał owe odcinki, poproszę.
#fm
dzięki :] |
Ostatnio zmieniony przez Aster dnia 01-10-2009, 16:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-10-2009, 16:10
|
|
|
Jeśli na RTL7, to pewnie były to Wojowniczki z Krainy Marzeń. (tylko tam są trzy bohaterki). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
frozen9
poszukujący
|
Wysłany: 01-10-2009, 20:27
|
|
|
Witam. Z ciekawości poszukuję bajki, chyba anime. Oglądałem ją dobre 10-14 lat temu. Nie wiem o co w niej chodziło. Zapamiętałem jedynie, że bohaterowie poruszali się jakimś większym pojazdem, chyba latającym, z którego wyjeżdzali innymi mniejszymi pojazdami aby walczyć. Z tego co pamiętam jeszcze główny bohater posiadał pojazd z bronią podobną do koparki- takim chwytakiem. To raczej nie działo się w czasach teraźniejszych ani na ziemi, ale nie jestem pewien. Nie wiem, czy ktoś to pamięta, ale byłbym wdzięczny za jakąś informację;] |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 01-10-2009, 20:45
|
|
|
Możliwe że Yattaman |
|
|
|
|
|
frozen9
poszukujący
|
Wysłany: 01-10-2009, 21:17
|
|
|
nie nie:D
kto tego nie zna??:P Już taki początkujący nie jestem:P
To anime, o które mi chodzi jest bardziej poważne.
Nie jestem do końca pewien czy to było anime, możliwe ze było rysowane w stylu g.i.joe chociaż wydaje mi się, że pamiętam bardziej żywe kolory i inny styl rysowania.
Co mi się jeszcze przypomniało pochodzi z czasów innego bajki, której chciałbym poznać tytuł.
Wszystko działo się na wodzie w jakimś bajecznym swiecie, gdzie żyły niesamowite stworzenia a w wodzie skrywała się czarna maź, która pochłaniała statki.
W fabule chodziło o to, że główny bohater miał zebrać chyba kawałki jakiegoś kryształu lub kamienia, który potrafiłby zapobiec katastrofie spowodowanej przez tą MAŹ. Oczywiście probował mu w tym przeszkodzić jakiś kapitan, posiadający straszny statek i dużą załogę.
I tu także mam problem czy to było anime bo to było na prawdę dawno temu:/ |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-10-2009, 21:30
|
|
|
Aster - skąd ci się wzięły te cztery czarodziejki, to ja nie mam pojęcia. Na moje oko pomieszałeś wspomniane przez Fuma Magic Knight Rayearth ze Slayers (w Polsce - Magiczni wojownicy). Bo to w Slayersach był przeciwnik-dzieciak i facet z czarną łuską na ręce. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-10-2009, 21:30
|
|
|
Frozen9 - to drugie wygląda na "Piratów Mrocznych Wód" (Pirates of Dark Water), anime toto nie jest, ale miło się kiedyś oglądało ;) |
|
|
|
|
|
frozen9
poszukujący
|
Wysłany: 01-10-2009, 21:34
|
|
|
Dokładnie tak;] Zacząłem przeglądać forum i widzę, że nie tylko ja się o to pytałem. Ale co do tej pierwsze bajki- nie mam pojęcia co to może być i nic mi nie przychodzi do głowy. Chyba tylko to, że był jakiś wątek z "dużymi roślinami". Nie wiem czy one były żywe czy świat po prostu był dość zielony, ale coś z nimi związanego bylo:/ |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-10-2009, 22:03
|
|
|
Za to koparka i rośliny kojarzą mi się odlegle z "Jayce and the Wheeled Warriors", to, że staroć niemożebny, też się zgadza XD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|