Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Virgil
|
Wysłany: 07-10-2010, 09:27
|
|
|
@marcin2468
To wygląda jak Record of Lodoss War |
|
|
|
|
|
monia_3103
|
Wysłany: 08-10-2010, 18:15 Poszukuje tytułu
|
|
|
Witam serdecznie.
Jestem no może nie wielką ale jednak fanką Anime. Od dzieciństwa doglądam równego rodzaju bajki. Ostatnio coś mnie napadło i zaczęłam szukać bajek z dzieciństwa. Ale niestety dwóch nie umiem.
Jedna opowiada o siatkarkach, gdzie główną bohaterką jest brunetka o długich włosach a jej przeciwniczką, później dobrą koleżanką zostaje długowłosa blondynka. Pamiętam, ze trenowała mają na rękach jakieś łańcuchy czy coś...
Druga opowiada o gimnastyczce Hikari czy jakoś tak... Pamiętam, że pracowała w jakimś barze i jak dziś widzę przed oczami jak bierze udział w jakimś konkursie i szarfa się jej zaczepia. Chodziła w żółtych spodniach:D
Będę wdzięczna za pomoc. Z góry dziękuje :)
Scalono do właściwiego tematu.
Tren |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-10-2010, 19:55
|
|
|
monia_3103 napisał/a: | Jedna opowiada o siatkarkach, gdzie główną bohaterką jest brunetka o długich włosach a jej przeciwniczką, później dobrą koleżanką zostaje długowłosa blondynka. Pamiętam, ze trenowała mają na rękach jakieś łańcuchy czy coś... |
Był to pewnie Pojedynek aniołów |
|
|
|
|
|
Szymmm
|
Wysłany: 14-10-2010, 15:35 Anime bez słów
|
|
|
Słyszałem kiedyś o takim anime w którym bohaterowie przynajmniej w pierwszym odcinku nic nie mówią i trochę mnie to zaciekawiło. Sporo szukałem tego anime ale go nie znalazłem. Czy może ktoś zna tytuł czegoś podobnego? |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 14-10-2010, 16:19
|
|
|
Texhnolyze?
W pierwszym odcinku pierwsze słowa padają praktycznie pod koniec epka (18 minuta chyba) |
|
|
Antanaru
...
|
Wysłany: 14-10-2010, 21:12
|
|
|
W filmie Interstella5555 nie pada ani jedna kwestia. Zresztą to nie jedyna taka produkcja, więc musiałbyś sprecyzować. |
|
|
|
|
|
Szymmm
|
Wysłany: 15-10-2010, 14:32
|
|
|
To anime było raczej utrzymane w takim smutnym nastroju i nie było science-fiction, w bardziej rzeczywistym świecie |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 15-10-2010, 17:14
|
|
|
5 centimeters per second? Tam było mało gadaniny. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-10-2010, 22:28
|
|
|
Było mało rozmowy, ale słów sporo - na czele z monologami postaci wiodących w danej części. Tak czy inaczej, Szymmm, jeżeli jest to tytuł o którym tylko słyszałaś, to raczej nie ma szans na to, abyś rozpoznała go nawet gdy ktoś poda tytuł serii o którą faktycznie chodzi. Może lepiej udaj się z tym do "Jakie anime obejrzeć?" i tam spytaj o tytuły w tym stylu, skoro takowa cecha zachęca cię do zapoznania się z danym anime. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-10-2010, 23:47
|
|
|
Moim zdaniem najwydajniejszym sposobem poszukiwań, było by po prostu zapytać źródło informacji. Od kogoś to usłyszałeś , więc wytrop taką osobę i zwyczajnie postaw proste pytanie. Gwarantuje, że ta osoba będzie w stanie odpowiedzieć poprawnie :P |
|
|
|
|
|
Gucia
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-10-2010, 08:54
|
|
|
Kodomo no Odocha |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 16-10-2010, 08:55
|
|
|
Kodomo No Omocha |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Bolmeteus
|
Wysłany: 16-10-2010, 15:06
|
|
|
Szukam dość starego anime, otóż ogladałem je chyba w tym czasie kiedy dragon ball, na rtl7 albo lecialo po albo przed lub w dni kiedy db nie lecialo, akcja tam byla z mieczami, wktorych byly miejsca na kole, dana kola miala dana moc i jesli wlozylo sie do miecza ten miecz mial takie umiejetnosci, pamietam ze byl pewien mlody bohater ktory wlasnie zdobyl chyba najsilniejsza kole dzieki swojemu dobremu sercu, ale go zapomnialem lecz pamietam jego wroga, to byl taki dosc mlody facio, chyba student byl wysoki i lysy a na glowie mial różki, on mial moc swojej katany wytwarzanie tornad itp, pamieta ktos? |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-10-2010, 15:07
|
|
|
Yaiba - legendarny samuraj |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
|