Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Bolmeteus
|
Wysłany: 16-10-2010, 18:09
|
|
|
dzieki |
|
|
|
|
|
MrcN2k
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-10-2010, 22:41
|
|
|
Simoun |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Verrine
|
Wysłany: 22-10-2010, 21:59
|
|
|
Witam, szukam kilku anime, ktore widzialem dawno temu
W pierwszym animie tematem byl powrot bohatera do swojego miasta po paru latach, byly tam motywy ze skrzynka na listy i kazirodztwem.
Drugie anime bylo ogolnie utrzymane w klimacie takim ze ciagle byl snieg i w ogole, wiele z niego nie pamietam, ale pamietam, ze byly tam motywy z jakimis zwierzakami, byly jakies duchy w szkole po nocy i takie tam. - o, toto juz sam sobie znalazlem, o Kanon chodzilo
Bardzo zalezy mi na tych dwoch nazwach, z gory dziekuje za pomoc. |
|
|
|
|
|
Antanaru
...
|
Wysłany: 23-10-2010, 17:50
|
|
|
Powrót bohatera do swojego ojczystego, małego miasteczka nie jest zbyt oryginalnym motywem. Kazirodztwo ostatnio też jest na fali, więc przydałoby się więcej szczegółów. Mogło to być Myself;Yourself gdzie rodzeństwo zostało posądzone o kazirodztwo na podstawie donosu. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-10-2010, 18:37
|
|
|
Verrine napisał/a: | W pierwszym animie tematem byl powrot bohatera do swojego miasta po paru latach, byly tam motywy ze skrzynka na listy i kazirodztwem. |
Myself ; Yourself na pewno.
Drugie to, jak sam zauważyłeś, Kanon. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
zcd
Gość
|
Wysłany: 25-10-2010, 20:05 poszukuje anime
|
|
|
Witam
szukam anime którego kiedyś(kilka lat:) widziałem urywki
było to o mieczu który był wielkości małego pendant-u można go było użyć i wtedy zamieniał się w potężny miecz. Z tego co pamiętam ten miecz mógł się również zamienić w małego Gemini (mała biała postać z długim szpiczastym nosem jak w fairytail jeden ze spiritów Lucy)
Wiem że w anime były inne bronie podobne do tej ale ta niby była najpotężniejsza i oczywiście ktoś chciał ja zdobyć
dzięki za wszelką pomoc
Scalono do właściwego tematu |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-10-2010, 20:49
|
|
|
W poprzednim tworze Hiro była identyczna maskotka, więc może chodzi ci o Rave Master. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
zcd
Gość
|
Wysłany: 26-10-2010, 14:46
|
|
|
Wielkie dzięki.
Sorki za pytanie w złym dziale. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-10-2010, 17:31
|
|
|
Okusama wa Joshikousei i z mojego punktu widzenia straszne.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Krótko mówiąc skomlenie nastolatki, co by ją jej dorosły mąż zgwałcił. A on nie bardzo chce.
Możliwe, że przekontrastowałem, ale tak to do mnie trafiło. Jakby to określiła jena z nauczycielek w mojej szkole, ona jest taka pusta. Jakby miała w głowie tylko i tylko to jedno. Poza tym proporcje są już zbyt urocze. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 28-10-2010, 10:23
|
|
|
Wielkie dzięki, chyba podzielę twoje zdanie, myślałam, że to bedzie coś w stylu szalonej komedii. Przynajmniej o jeden tytuł mniej z mojej listy. |
|
|
|
|
|
Piteroter
|
Wysłany: 30-10-2010, 23:14
|
|
|
Otóż szukam pewnego mecha.
Pamiętam, że głównym bohaterem był taki niebieskowłosy chłopak(wyglądający jak człowiek ale będący obcym) standardowo wchodzący do robota, ażeby walczyć z tymi złymi. Tymi złymi było jego rodzeństwo(o ile pamiętam niezbyt liczne), które podbiło(tudzież podbijało) ziemię. On się tam zakochał czy cuś więc zmienił stronę konfliktu. Ziemia była cała zniszczona, a on pracował w takiej bazie wojskowej razem z tą dziweczyną. Pamiętam, że jescze generał go nie lubił i, że kiedy główny bohater wpadał we wściekłość tracił kontrolę i zaczynała zachowywać się jak rodzeństwo.. Szczególnie utkwiła mi w pamięci scena kiedy po takiej akcji, w której nie było szans na odratowanie go niby generał postanowił walnąć w niego bombą wodorową, a on to przeżył i szedł ku bazie ludzi aby ją zniszczyć i wtedy był koniec ostatniego odcinka jaki oglądałem.
Co do takich rzeczy, których nie jestem pewien to:
-robot był niebiesko, biały, czerwony i był jedynym dobrym robotem,
-źli otoczyli ziemię wielki pierścieniem,
-klimat był bardzo smutny(oglądałem to jak byłem mały i tak mi się kojarzy).
Widziałem to lata temu(Chyba z 10 nawet, może trochę mniej) jak byłem mały więc opis trochę chaotyczny i może się nie do końca zgadzać, więc z góry przepraszam. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 31-10-2010, 08:56
|
|
|
Teknoman? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Panda
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|