Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jaką mangę przeczytać? / Przeczytałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 01-02-2012, 13:54
|
|
|
Hm, nie mam pojęcia czy to Cię bedzie satysfakcjonować, ale z takich bardzo klasycznych romansideł: Beauty Pop, Itazura na Kiss, Blanc Marie, Soryanaize Darling, Itadakimasu, Kimi wa Pet, Hana no Namae, Private Prince, Atashi wa Sore wo Gaman Dekinai. Przynajmniej w kilku z nich romans wychodzi poza pierwsze zauroczenie. |
|
|
mith
|
Wysłany: 01-02-2012, 14:30
|
|
|
trix33 napisał/a: | Tym razem jestem tutaj w poszukiwaniu mang. Raczej nic się nie zmieniło, nadal szukam tego samego czyli romans w którym nie ma trójkątów miłosnych czy innych figur... Po prostu dwoje ludzi, razem z komedią byłoby miło. Randki, całusy itd...
A jeszcze zapytam, czy istnieje taka manga, gdzie dwoje bohaterów doczekuje się dziecka?
Dzięki! |
To i ja coś wtrącę od siebie. Może Kareshi Kanojo no Jijou? To klasyk (więc sorry, jeśli czytałeś), ale chyba nieźle spełniłby twoje oczekiwania. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-02-2012, 14:31
|
|
|
Z romansem bez trójkątów może być ciężko, bo to w końcu jeden z najpopularniejszych sposób wprowadzenia do fabuły zamieszania, żeby nie było zbyt nudno. Spróbuj Suzukę może. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
trix33
|
Wysłany: 01-02-2012, 23:39
|
|
|
Keii napisał/a: | Z romansem bez trójkątów może być ciężko, bo to w końcu jeden z najpopularniejszych sposób wprowadzenia do fabuły zamieszania, żeby nie było zbyt nudno. Spróbuj Suzukę może. |
Dla mnie to jest zbędne zamieszanie, wydaje mi się, że jak się szuka romansu to trzeba się na nudę, nie widziałem jeszcze anime czy mangi (romansu), która nie miała momentu nudy(no może poza paroma wyjątkami). Tak czy siak dzięki za tytuły, może jakoś przetrwam te lodowate ferie... Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje romansu z komedią, proszę piszcie. Wiem, że mam duże wymagania, ale szukam po prostu czegoś co nie kończy się wyznaniem na końcu (prawie każde anime o miłości tak ma, nie wiem jak z mangami bo przeczytałem dopiero dwie czy trzy), chciałbym by wyznanie było w połowie/na początku serii, a seria była o tym jak ich uczucia się rozwijają (coś jak Bokura Ga Ita, Itazura Na Kiss i w skrajnym przypadku Clannad, gdzie anime nie kończyło się na wyznaniu, a praktycznie dopiero tam się zaczeło, fajnie by było zobaczyć coś gdzie występuje małżeństwo, a nawet dziecko) |
|
|
|
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 02-02-2012, 00:51
|
|
|
trix33 napisał/a: | Wiem, że mam duże wymagania, ale szukam po prostu czegoś co nie kończy się wyznaniem na końcu (prawie każde anime o miłości tak ma, nie wiem jak z mangami bo przeczytałem dopiero dwie czy trzy), chciałbym by wyznanie było w połowie/na początku serii, a seria była o tym jak ich uczucia się rozwijają |
Ze spełniających wymagania przychodzi mi do głowy tylko Sekitou Elergy. Problem w tym, że to nadal wychodzi, a przestałem to czytać już jakiś czas temu. Dodatkowy kłopot - główny bohater jest mocno irytujący. Niemniej jest to spełniająca Twoje kryteria komedia, której tematem przewodnim jest rozwijający się związek dwojga ludzi. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 15-02-2012, 23:11
|
|
|
Szukam czegoś w klimatach Broken Blade, jakieś pomysły ;] ? |
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-02-2012, 13:41
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Szukam czegoś w klimatach Broken Blade, jakieś pomysły ;] ? |
Getter Robo Go |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 16-02-2012, 13:45
|
|
|
może poproszę coś mniej kiczowatego ;p |
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 16-02-2012, 20:31
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | może poproszę coś mniej kiczowatego ;p |
Chcesz czegoś niekiczowatego i z mechami? Wątpię, by to było możliwe. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 16-02-2012, 22:51
|
|
|
Broken Blade spełnił to wymaganie o.O ? A poziom kiczu w tym anime, które zaprezentowałeś ;p.. |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 17-02-2012, 00:30
|
|
|
Przecież to temat od mang, nie anime. I nikt nie ogląda żadnego telewizyjnego anime Gettera, jedynie OVY. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 17-02-2012, 00:38
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | A poziom kiczu w tym anime, które zaprezentowałeś ;p.. |
Cytat: | A poziom kiczu w tym anime |
Ja miałem na myśli mangę! Mangę! Nikt nie rusza anime, nawet najzagorzalsi fani Gettera uważają je za abominację.
Cytat: | Broken Blade spełnił to wymaganie |
Ta, zwłaszcza z tym wielkim shurikenem.
Okej, to w końcu chcesz anime, czy mangę, bo już sam się pogubiłem. I może powiedz, co ci się w Break Blade podobało, żebym wiedział, z której strony chcesz to ugryźć. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 17-02-2012, 13:39
|
|
|
Chodziło mi oczywiście o mangę, z przyzwyczajenia napisałem anime :P... Podobało mi się to, że oprócz walki mechów, była w grze polityka. I to nie chodzi o ratowanie ludzkości, tylko taka przyziemna, w sensie obrona swojego kraju. No i dobrze zrobieni bohaterowie. No i main hero nie był emo. |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 17-02-2012, 15:45
|
|
|
Cytat: | Chodziło mi oczywiście o mangę |
Incoming 616's rage in three, two, one... |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 18-02-2012, 01:29
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Chodziło mi oczywiście o mangę, z przyzwyczajenia napisałem anime :P... |
Nie strasz mnie tak więcej, nie chciałbym nikogo przypadkiem posadzić przed kiczowatą adaptacją dobrej mangi. A twoją decyzję w tym wypadku nawet rozumiem - pierwszy tom Getter Robo Go nie jest dokładnie tym, czego szukasz, to co dobre przychodzi później i rozumiem, że ktoś mógł nie wytrzymać do tego etapu.
Cytat: | Podobało mi się to, że oprócz walki mechów, była w grze polityka. I to nie chodzi o ratowanie ludzkości, tylko taka przyziemna, w sensie obrona swojego kraju. No i dobrze zrobieni bohaterowie. No i main hero nie był emo. |
no to, mówiąc wprost, I got nothing. Jeśli chodzi o mechy, to jestem bardziej w anime niz mandze, gdybyś prosił o anime, pewnie bym ci parę polecił, ale mang naprawdę nei znam aż tyle. Słyszałem, że jest parę, które mogą spełniać te warunki (Crossbone Gundam i Gundam SEED Astray) ale ich nie czytałem, więc nie mogę polecić.
Ale...co powiesz na coś niemechowego? Pluto dokładnie, myślę, że ma sporo elementów, które wymieniłeś i może ci się spodobać. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|