Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jaką mangę przeczytać? / Przeczytałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 18-02-2012, 09:13
|
|
|
The Five Star Storiess - Jeśli chodzi o konstrukcje świata to jest temu najbliżej do BB (mechy walczące bronią białą) i na tym się kończą podobieństwa. Niby jest polityka, ale trochę bez wyrazu. Bohaterowie są czasem ciekawi, ale częściej nie. Manga dalej się pisze i nie wiadomo kiedy się skończy. Dodatkowo fabuła beztrosko skacze w czasie i przestrzeni, by utrudnić jej zrozumienie.
Red Eyes - jeśli jako mecha liczysz również mniejsze personalne pancerze bojowe, to jest odpowiedni tytuł.
Poza tym Gundamy (nie czytałem, ale pewnie te z uniwersum UC będą miały niezbędne elementy). Na ten przykład Orgin dobrze się czyta (remake pierwszego Gundama). |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-02-2012, 09:17
|
|
|
A ja spytam o coś innego - horror, ale raczej gore niż klimaciarski, może być z elementami komedii, fanserwisu czy czegoś innego (acz bez mechów). Coś a'la "Raiko the Zombie Shop" czy "Highschool of the Dead". |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-02-2012, 13:08
|
|
|
Urawa napisał/a: | A ja spytam o coś innego - horror, ale raczej gore niż klimaciarski, może być z elementami komedii, fanserwisu czy czegoś innego (acz bez mechów). Coś a'la "Raiko the Zombie Shop" czy "Highschool of the Dead". |
Devilman
AMON: Darkside Of Devilman (rozbudowuje oryginalna historię)
Darkside Of Devilman: Strange Days (historia poboczna)
Hellstar Remina
Voices In The Dark
Jest jeszcze Gyo, ale to jest głupie jak but. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-02-2012, 13:17
|
|
|
Cytat: | Devilman
AMON: Darkside Of Devilman (rozbudowuje oryginalna historię)
Darkside Of Devilman: Strange Days (historia poboczna) |
Powinienem był napisać, że nic Go Nagai, mrocznych historii w wydaniu tego pana nie dzierżę, są śmieszne, ale nie tak, jak być powinny.
Cytat: | Hellstar Remina
Voices In The Dark
Jest jeszcze Gyo, ale to jest głupie jak but. |
I kolejny autor, którego doceniam, ale zupełnie mnie nie przekonuje. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 18-02-2012, 14:38
|
|
|
No to został mi tylko Berserk. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 18-02-2012, 14:50
|
|
|
Gore + humor:
Dorohedoro - mój osobisty faworyt - rzeźnia i pierogi (Uwaga! Zawiera fabułę! Ale tajemnice tej historii odkrywane są powoli i bez entuzjazmu).
Apocalypse Zero - manga jest specyficzna. Wrzucili tu wszystko, co się dało, doprawili krwią i gigantycznym patetyzmem. Ciężkostrawne, ale mnie smakuje (większość recenzentów anime na podstawie tej mangi daje w okolicach 2/10).
I'm a Hero - Zombie apocalypse na poważnie. Bardzo fajne.
Sprite - umm... czarny śnieg apokalypse? W sumie nie do końca wiadomo, bo manga jest we wczesnym stadium, ale autor daje radę, więc polecam.
Higanjima - zamiast zombie mamy wampiry. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2012, 20:21
|
|
|
Urawa napisał/a: |
A ja spytam o coś innego - horror, ale raczej gore niż klimaciarski, może być z elementami komedii, fanserwisu czy czegoś innego (acz bez mechów). Coś a'la "Raiko the Zombie Shop" czy "Highschool of the Dead". |
Czytałeś Franken Fran? Horror bliżej gore, elementy fanserwisu i komedii (czarnej) są. |
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 21-02-2012, 13:31
|
|
|
616, jeśli masz jakieś mangi, które skupiają się na geopolityce i gdzie bohaterowie są charyzmatyczni, a nie ma mechów, to chętnie przyjmę ;] |
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 21-02-2012, 18:48
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | 616, jeśli masz jakieś mangi, które skupiają się na geopolityce i gdzie bohaterowie są charyzmatyczni, a nie ma mechów, to chętnie przyjmę ;] |
Sam nie wiem, może Pluto, Berserk, Cat Shit One albo Księga Wiatru? |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 21-02-2012, 18:51
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | 616, jeśli masz jakieś mangi, które skupiają się na geopolityce i gdzie bohaterowie są charyzmatyczni, a nie ma mechów, to chętnie przyjmę ;] |
Przyszedł mi tu do głowy Eden, jest tam trochę dziwnych maszyn, ale żadnych Gundamów i tego rodzaju różowego złomu nie uświadczysz. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 24-02-2012, 01:09
|
|
|
Jako fun gundamów, musze stanąć w obronie tych zacnych mechów ;d. Jedynie w Seedzie były różowe wybuchy ;d ! |
|
|
Gaara0
Sand
|
Wysłany: 25-02-2012, 12:14
|
|
|
Szukam czegoś podobnego do "Kyoushi to Seito to" czyli coś co opowiada o związkach typu nauczycielka - uczeń lub nauczyciel - uczennica lub uczeń - uczennica (mam na myśli szkołę wyższą typu liceum)
Czyli tematyka podchodząca pod: Erotyka, romans |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 14-03-2012, 01:13
|
|
|
Szukam mangi z inteligentną postacią w roli głównego bohatera
Ktoś taki jak Katsuragi Keima (World God Only Knows), Madaraki Fran (Fraken Fran), czy Aida Shizuka (Shinigamisama ni Saigo no Onegai wo). Coś o poważnej tematyce nie bojące się pokazać flaków ala Franken Fran lub Akumetsu, i jak te pozycje z odrobiną humoru. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|