Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jaką mangę przeczytać? / Przeczytałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-03-2009, 09:14
|
|
|
Wprawdzie nie spełnia warunku "nie za długie", bo ma 15 tomów, ale... I’’s - ósmym cudem świata manga nie jest, ale tak, wciąga niesamowicie. Popełniłem błąd zaczynając czytać wieczorem (na szczęście był to weekend) i jestem w stanie bez większych problemów uwierzyć w prawdziwość odrecenzenckiego komentarza Pottera. To co może przeszkadzać, to to, że jest to manga Masakazu Katsury (nie zmienia to jednak faktu, że - jakby dziwnie to nie zabrzmiało - jest to dobra manga Masakazu Katsury), a co za tym idzie mamy elementy ecchi. Mimo wszystko mnie, choć z reguły jestem wrogiem i wspomnianego ecchi i dzisiejszego fanserwisu ogólnie, nie przeszkadzało to w większym stopniu. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-03-2009, 13:44
|
|
|
Jestem ciekawy czy to podoba się też kobietom więc podrzucę jeden tytulik: Pretty face.
Komedia o losach biednego karateki któremu ZuY pan doktor uratował życie ale w skutek czego został pomylony z zaginioną bliźniaczką swego obiektu westchnień. Gatunek : komedia , gender bender , romans . Kreska dość ładna a całość dość ciekawie moim zdaniem poukładana. Tomów chyba było 6. Można całość przeczytać online. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 25-03-2009, 20:44
|
|
|
Dzięki za propozycje. Spróbuję Parasite, Yotsubę, i I''s, zobaczymy, które mi podejdzie. Co do tego ostatniego jestem ostrożna, bo Katsura dotychczas mnie nie zachwycił, ale czytałam sporo dobrego o tej mandze. Natomiast za Pretty Face ślicznie dziękuję, ale raczej nie skorzystam. Czytałam kiedyś parę pierwszych rozdziałów i niestety pomysł na zawiązanie fabuły wydał mi się tak niedorzeczny, a postaci na tyle denerwujące, że odeszła mi ochota na lekturę. Chociaż nie zaprzeczę, kreska była niebrzydka. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
evin
|
Wysłany: 06-04-2009, 18:50
|
|
|
Szukam mangi podobnej do Claymore cos z dark fantasy, hero fantasy |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2009, 18:52
|
|
|
Evin, jak Berserka nie widziałeś to polecam. |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2009, 19:50
|
|
|
Ja mogę polecić jedynie Shin Angyo Onshi, które zjada Claymore na śniadanie i niemal dorównuje Berserkowi. Nie ma tam tak wielu dziewcząt z wielkimi mieczami jak w Claymore, ale pod tym względem wcale nie jest źle - Sando i "pantera" wynagradzają to w zupełności. Plus naprawdę świetny i charyzmatyczny główny bohater. Po szczegóły odsyłam do recenzji. |
|
|
|
|
|
C4rl0s
|
Wysłany: 08-04-2009, 12:01
|
|
|
Czy znacie jakąś dobra mangę akcji fantasy wydaną w Polsce? |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-04-2009, 14:06
|
|
|
Errr... Kasen wydał Kroniki Miecza i Warcraft: Trylogię Sunwell, jednak trudno mi coś więcej o nich powiedzieć poza tym że nie zostały (i nie zostaną - Kasen dogorywa) wydane w całości. Poza tym jest jeszcze bardzo dobra Inu Yasha, ale nie wiem czy to jest to czego szukasz.
We wrześniu J.P.F. rozpocznie wydawanie Claymore, a w czerwcu (?) dzięki Hanami pojawi się Król Wilków Kentaro Miury i Buronsona. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-04-2009, 14:12
|
|
|
C4rl0s napisał/a: | Czy znacie jakąś dobra mangę akcji fantasy wydaną w Polsce? |
W JPF wyszły "Record of Lodoss War: Szara Wiedźma" i "Legend of Lenmar" (w serii Deluxe). |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 09-04-2009, 12:24
|
|
|
Pierwszy post w temacie napisał/a: | Temat służy do zadawania pytań o mangi przeczytane i polecane w jakiejś kategorii. Innymi słowy, mogą się tu znaleźć pytania w rodzaju: "szukam czegoś ciekawego o aniołach?", "co podobnego do aaa mógłbym przeczytać", względnie "Przeczytałam bbb, ccc i ddd - podsuńcie coś w podobnych klimatach?"
Posty nie będące odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań będą usuwane.
Posty "Eee to świetna manga, polecam wszystkim" - jeśli nie będą odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań - będą usuwane. |
IKa - Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Virgil
|
Wysłany: 09-04-2009, 16:18
|
|
|
Ostatnio spodobał mi się styl KANG Kyeong Ok - przeczytałem Normal City, It's Two People, zacząłem też czytać tyle ile jest dostępnego Seol Hui. Ktoś może zna któryś z tych tytułów i mógłby polecić coś w podobnym klimacie? |
|
|
|
|
|
barpak
|
Wysłany: 09-04-2009, 19:00
|
|
|
Virgil, nie znam tych tytułów, jak byś mógł to napisz co to za gatunek. A poza tym szukam jakiegoś dobrego shonena, coś podobnego do Kenichi (chyba Shijou Saikyou no Deshi Kenichi) bądź seinesn :Tenjou Tenge itp. |
|
|
evin
|
Wysłany: 09-04-2009, 19:07
|
|
|
Wiecie może czy tłumaczone był elfen lied powyżej 31 rozdziału |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 09-04-2009, 19:36
|
|
|
Nie był. Poniżej 31 zresztą (oraz sam 31-szy) TEŻ nie były tłumaczone. Jak na razie żadne wydawnictwo w Polsce tej mangi nie wydało, i nie zanosi się by miało się to w najbliższej przyszłości zmienić. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Virgil
|
Wysłany: 10-04-2009, 18:00
|
|
|
Jaki gatunek? Tagi przy tych tytułach były mniej więcej takie:
Drama, Horror, Psychological, Romance, Shoujo, Supernatural, Sci-fi, Tragedy
Jak widać jeden wielki miks przebojów :) poza tym nie chodzi mi o to żeby trafić na ten sam gatunek, tylko żeby coś znaleźć mającego podobny klimat do wymienionych tytułów. No ale raczej mniej znane są, więc małe szanse że ktoś czytał - jeśli jednak trafi się ktoś to dalej czekam na propozycje :) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|