Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 01-04-2010, 11:36
|
|
|
No racja, miał. Ale było trochę więcej humoru. Na przykład kiedy Goku trenował KaioKena na tym specjalnym staktu. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 03-04-2010, 12:00
|
|
|
Bleach ruszył już w anime z mangowym materiałem czy jeszcze nie? |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-04-2010, 12:07
|
|
|
Jeszcze nie - nie wiadomo też za bardzo ile odcinków wypełniacza im jeszcze zostało.
PS: a nie, poprawka - zgodnie z ANN wrócą do mangi w odcinku 266. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 03-04-2010, 14:46
|
|
|
Podziękować. Od dłuższego czasu Bleacha omijam szerokim łukiem i stąd to pytanie. Czyli jeszcze z 2 tyg. Hmm. |
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 04-04-2010, 01:15
|
|
|
Po oglądnięciu xxxHolic Shunmuki, które mnie zirytowało, bo pojawili się tam Sakura i Saryoan, a ja nie wiedziałam o co chodzi, postanowiłam powrócić do oglądania Tsubasa Chronicle. Epickie, nie? To będzie drugie podejście do pierwszej serii, bo parę lat temu już mnie zmęczyła. Problem jest taki - nie pamiętam na którym odcinku skończyłam. Tz. numerka nie pamiętam. Wiem za to, że to był arc, w którym było dużo śniegu i zdaje się, że dzieci znikały czy coś i był zamek za rzeczką. I zdaje się, że zabrakło mi jednego odcinka do końca tego łuku. Proszę dobrą duszę o podanie numerka odcinka i ewentualną poradę w kwestii dalszego ciągnięcia przygody z Clampetkami - tz. czy znowu mnie tak baaardzo zmęczy? Albo inaczej, bo to kwestia czysto subiektywna - czy potem robi się ciekawiej, mroczniej, dynamiczniej, może postaci zyskują trochę podłoża psychologicznego? Mam strasznie dużo wątpliwości co do tej serii, jedyną postacią, którą pamiętam, że lubiłam był Fai.
Z góry dziękuję za info w sprawie owego nieszczęsnego odcinka i przepraszam za stos bzdur w tym poście. Cheers... |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 04-04-2010, 08:29
|
|
|
Lena100, z tego co napisałaś wnioskuje, że skończyłaś na odcinku 14. Dobra wiadomość jest tak że, później robi się dynamicznej, ciekawiej i mroczniej, zła że dopiero w OAD Tsubasa Tokyo Revelations. Jeśli Cię to pocieszy to nie musisz męczyć całego drugiego sezonu, żeby obejrzeć Tsubasa Tokyo Revelations, wystarczy że dojdziesz do 43 odcinka, wszystko co dzieje się potem to filery. Jeżeli chodzi o Tsubasa Shunraiki, to tu może być kłopot, ta część to finał Celes arc, czyli ucieczka z kraju Celes, i Nihon arc. Problem w tym, że w mandze po Tokyo arc jest jeszcze Infinity, a potem Celes arc z którego jak już pisałam pokazano tylko finał, a bez znajomości tych dwóch łuków ciężko będzie zrozumieć wydarzenia z Tsubasa Shunraiki. Tu zostaje tylko przeczytać mangę, ale to akurat najlepsza część Tsubasy, więc warto. |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 11-04-2010, 22:02
|
|
|
Jest gdzieś do kupienia pierwszy tom Black Lagoon? Z tego co widziałem to chyba tylko drugi był. Albo po prostu słabo szukam. |
|
|
Yoshik
Sabishii
|
Wysłany: 11-04-2010, 22:25
|
|
|
Z tego co sam widziałęm to wszędzie 01 jest już nie dostępne. Zostaje tylko zakup od kogoś ewentualnie komplet od Waneko 1-8. |
_________________ Szalony jestem bo więcej
we mnie bólu niż mogę znieść
Z wiatrem przemijają Marzenia /
Z wiatrem spada ostatni jesienny liść
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-04-2010, 09:59
|
|
|
Dziwne pytania odnośnie twelve kingdoms.
1 Z tego co kojarzę książka pod tym tytułem jest "książeczką z obrazkami" , mylę się? (ale nie mangą)
2 Czy gdzieś można upolować obrazki do ostatnich tomów , Tasogare no Kishi, Akatsuki no Sora, wydanych tylko w Japonii i Francji (nie pytam o linki)?
3 Czy opowieść o powrocie Taikiego jest kompletna? |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-04-2010, 10:22
|
|
|
Ad 1.
To są książki, tyle że mają kilka ilustracji, ale nie nazwałabym tego "książeczką z obrazkami", bo to sugeruje ich znaczną ilość, podczas gdy w Juuni Kokki są one tylko dodatkami (np. 9 ilustracji na 459 stron). I są to light novels.
Ad 2.
Gdzieś można.
Ad 3.
Nie (znaczy powrót jak powrót... gorzej z tym, co dalej). Znaczy inaczej - sama powieść jest kompletna, ale nie kończy historii Taikiego, o. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-04-2010, 10:58
|
|
|
Dzięki. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Yukito
Gość
|
Wysłany: 16-04-2010, 23:52
|
|
|
Czy ktoś z was orientuje się może, kiedy wychodzi Munto: Tenjoubito to Akutobito Saigo no Tatakai na dvd? Szczerze powiedziawszy chcę go już dorwać w swoje łapki... |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 17-04-2010, 00:20
|
|
|
Gość napisał/a: | Czy ktoś z was orientuje się może, kiedy wychodzi Munto: Tenjoubito to Akutobito Saigo no Tatakai na dvd? Szczerze powiedziawszy chcę go już dorwać w swoje łapki... |
2009-08-28 (Japan DVD)
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10680&page=28
Plany na wydanie Angielskojęzyczne: Brak. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Yukito
Gość
|
Wysłany: 17-04-2010, 09:22
|
|
|
Dzięki. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 23-04-2010, 13:43
|
|
|
Co działo się w 12 odcinku TRIGUNa? Dzisiaj leci na Hyperze, ale już wiem, że nie oglądnę. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|