Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najbardziej drastyczne skutki oglądania anime |
Wersja do druku |
ryu15
Jeden z 15
|
Wysłany: 06-09-2010, 19:39
|
|
|
Chudi X napisał/a: | Chciałeś chyba wspomnieć o dzieciach, które swoją przygodę z pokemonami zaczynają, wybacz ale ludzie w tym kraju nie są na tyle zacofani, aby nie zlaleźć konkretnego odcinka na własną rękę ewentulanie jakiś wyjaśnień, że coś jest nie tak. |
Możliwe że chciałem. Dla przykładu, ja nie byłem na tyle dociekliwy i dowiedziałem się przypadkiem, czytając luźne ciekawostki. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-09-2010, 20:09
|
|
|
Ja zawsze byłem ciekawy skąd się wziął ten obrazek, na którym Misty płacze a James ściska swoje kobiece atrybuty. Prawdopodobnie nijak ma się to do tematu ale co tam, ja nigdy nie byłem na tyle dociekliwy by dojść do źródła tego obrazka.(uważałem za fanart) Natomiast wydaje mi się, że odpowiedź przyszła sama :] |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 06-09-2010, 20:22
|
|
|
Ta, Japończycy i ich "nie wypada". Podobnie przesunięto emisję jednego z odcinków FMP: Fumoffu, gdzie był motyw z porwaniem Chidori, bo w tym czasie media w Japonii ekscytowały się sprawą porwania nastolatki.
To jedna z setek rzeczy która sprawia, że cieszę się, że Japończycy mieszkają gdzieś tam odizolowani na wyspie na drugim końcu świata. Bliżej bym ich nie zniósł. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Pan Cirno
>szklanka
|
Wysłany: 09-09-2010, 13:31
|
|
|
Położyłem gdzieś wafelek który sobie kupiłem. Poszedłem potem oglądać Welcome to NHK i potem już tego wafelka nie znalazłem.
Cały wieczór chodziłem głodny bo matka była jeszcze w pracy. To był jak na razie najdrastyczniejszy skutek oglądania anime. |
|
|
|
|
|
Dżul
Człowiek Autodemolka
|
Wysłany: 09-09-2010, 16:07
|
|
|
Oto rozkoszny artykulik, który może wiele osób czytało, bo po wpisaniu w google "manga" szybko wyskakuje, ale co tam: http://www.wychowawca.pl/miesiecznik/7-8_115-116/11.htm
Baaardzo mi się podoba, wiele się z niego dowiedziałam o tym, jak M&A zniszczyła moją niewinną psychikę. "Czworokąty rodzinne", hmm, ja nie wiem, co ta pani czytała... Ktoś mi może powie? |
|
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 09-09-2010, 16:14
|
|
|
Pan Cirno napisał/a: | Położyłem gdzieś wafelek który sobie kupiłem. Poszedłem potem oglądać Welcome to NHK i potem już tego wafelka nie znalazłem. |
Pewnie ktoś ci go zjadł. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-09-2010, 17:30
|
|
|
Dżul, nie da się tego czytać :] Jak można z tak obiektywnego początku przejść nagle do całkowitej krytyki , ja się turlam.
Powinni zakazać jołtuba bo zawiera jeszcze więcej niemoralnych i brutalnych materiałów.
Ciekawe jakie były by jego "skutki pedagogiczne".
Jak przeczytałem Wy dziewczyny złapałyście się na specjalnie przygotowane tytuły :P
Wracając do drastycznych skutków. U mnie częstym drastycznym skutkiem jest zasypianie w trakcie, ale nie do końca. Efektem jest powtórne oglądanie odcinka "bo zasnąłem" i efekt deżawi "ej ja to już chyba jednak oglądałem". Raz zdarzyło mi się nawet obudzić rano przed włączonym czarnym monitorem, siedząc na łóżku przed kompem - skutek - nie umyłem zębów.
Ale jednak najczęstszym jest sięganie po pusty kubek, by się napić herbaty. A tu kurcze pusto :] |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|