Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-09-2013, 13:37
|
|
|
Nie, będziesz bardzo nieoryginalna, bo będziesz kolejną osobą w historii tego tematu, która nie przeczytała pierwszego postu i napisał NIE NA TEMAT.
Poraz n-ty przypominam, że ten temat nie służy bezmyślnemu polecaniu, a odpowiadaniu na KONKRETNE prośby o polecenie. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-09-2013, 16:01
|
|
|
Nie no Deth Note jako okruchy życia nieźle pasuje :P Swoją drogą ciekawe dlaczego te nazwijmy to "kultowe serie" tak często lądują tu bez potrzeby? Może by jednak przykleić pierwszy post w formie sondy/ankiety bez odpowiedzi jako taki stały element? Temat jest przyklejony to niech i jego zasady będą. Fakt leniuszkom to trochę na rękę ale niech któryś wtedy powie, że nie widział. |
|
|
|
|
|
Mistique
|
Wysłany: 27-09-2013, 12:50
|
|
|
Poszukuję jakiegoś anime do obejrzenia. Motyw przewodni to fantasy. Do tego mile widziana jest przygoda. Lubuje się w klimatach średniowiecznych więc to byłby kolejny plus anime gdyby takowe zostało mi polecone. Wolałbym też by to było coś lekkiego. Nie koniecznie komedia, lecz nie chce dramatów czy jakichś poważniejszych motywów. Mam ochotę się nieco zrelaksować. Elementy fanserwisu/ecchi mile widziane, lecz nie są konieczne. Gdyby jeszcze sprecyzować jakie postacie mnie interesują to pomyślmy... Klimat demonów/aniołów prezentuje się całkiem nieźle. Jednak zwykłe rycerzyki i magia też mi odpowiada.
Tutaj jest moja lista tanuki. Daje ją by nie podsuwać mi tytułów już obejrzanych oraz przybliżyć nieco moje gusta? Coś w ten deseń.
http://anime.tanuki.pl/strony/uzytkownik/mistique/oceny
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 27-09-2013, 13:59
|
|
|
Na pewno Dragon Half, krótka komedia w klimatach typowego fantasy o pół smoczycy. Poza tym jest też Hataraku Maou-sama! które opowiada o postaciach z takiego typowego świata fantasy które trafiły do współczesnej Japonii i mają mniej lub bardziej przyziemne problemy z tym związane. Jest to naprawdę wspaniała komedia, a król demonów pracujący w Macdonaldzie jest rzeczą wartą zobaczenia. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 27-09-2013, 14:31
|
|
|
Tren napisał/a: |
Na pewno Dragon Half, krótka komedia w klimatach typowego fantasy o pół smoczycy |
Trzeba tylko jeszcze zaznaczyć, że tą serię nie dokończono. |
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 27-09-2013, 14:35
|
|
|
Tabris napisał/a: | Trzeba tylko jeszcze zaznaczyć, że tą serię nie dokończono. |
Mówisz tak jakby robiło to jakąś wielką różnicę przy kompletnie nonsensownej komedii jaką jest Dragon Half... |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 27-09-2013, 14:44
|
|
|
Tren napisał/a: | Mówisz tak jakby robiło to jakąś wielką różnicę przy kompletnie nonsensownej komedii jaką jest Dragon Half... |
Uznałem, że tak trzeba. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-09-2013, 16:25
|
|
|
Mistique napisał/a: | Poszukuję jakiegoś anime do obejrzenia. Motyw przewodni to fantasy. Do tego mile widziana jest przygoda. Lubuje się w klimatach średniowiecznych więc to byłby kolejny plus anime gdyby takowe zostało mi polecone. Wolałbym też by to było coś lekkiego. Nie koniecznie komedia, lecz nie chce dramatów czy jakichś poważniejszych motywów. Mam ochotę się nieco zrelaksować. Elementy fanserwisu/ecchi mile widziane, lecz nie są konieczne. Gdyby jeszcze sprecyzować jakie postacie mnie interesują to pomyślmy... | Dog Days Mistique napisał/a: | Klimat demonów/aniołów prezentuje się całkiem nieźle. Jednak zwykłe rycerzyki i magia też mi odpowiada. |
Dog Days2? |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 27-09-2013, 20:58
|
|
|
Ixion Saga |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 30-09-2013, 17:09
|
|
|
Zna ktoś jakiś dobry romans+dramat, romans+komedia, romans+komedia+dramat, romans+dramat+tentacle itp.? Ostatnio widziałem Futakoi Alternative i uważam, że jest przecudne. |
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 30-09-2013, 18:42
|
|
|
Clannad + Clannad:After Story (pierwszy sezon romans + komedia, drugi sezon romans+dramat), Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru (romans+ komedia+ trochę dramat), Steins;Gate (dramt+ romans+ science fiction). |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 30-09-2013, 18:44
|
|
|
Quayle napisał/a: | Clannad + Clannad:After Story (pierwszy sezon romans + komedia, drugi sezon romans+dramat), Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru (romans+ komedia+ trochę dramat), Steins;Gate (dramt+ romans+ science fiction). |
Widziałem wszystkie 3 :P |
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 30-09-2013, 18:51
|
|
|
To może coś z tej listy
-Chuunibyou demo Koi ga Shitai!
-Toradora!
-Kimagure Orange Road
-Maison Ikkoku
-Touch (romans+ komedia+sport)
-Sakamichi no Apollon (ale tu romans nie jest IMO najwazniejszym wątkiem) |
Ostatnio zmieniony przez Quayle dnia 30-09-2013, 19:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fleischman
|
Wysłany: 30-09-2013, 18:59
|
|
|
Nodame Cantabile
Honey & Clover |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 30-09-2013, 19:00
|
|
|
Jeśli podobało ci się Futakoi Alternative, to możesz spróbować FLCL które też jest dość zakręconą i nietypową opowieścią o miłości. A jeśli nie przeszkadza ci, że romans jest w konwencji mocno baśniowej to jest też Princess Tutu. |
|
|
|
|
|
|