Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-08-2013, 21:20
|
|
|
Seller napisał/a: | typowe anime romans (jak 5 centymetrów na sekundę), |
O_o'
Historia o miłości, która pryska wraz z upływem czasu.
Typowy romans.
NO CHYBA NIE. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Seller
|
Wysłany: 26-08-2013, 18:05
|
|
|
chodziło mi oto, że miłość jest głównym wątkiem, a nie pobocznym. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 26-08-2013, 18:34
|
|
|
Ale w Futakoi Alternative miłość jest głównym wątkiem. Po prostu w tym anime nie ma epatowania MIŁOŚCIOM, to nie jest romans - to po prostu anime o bardzo skomplikowanej miłości. Tego nei widać, to czuć, tam nie ma uczuć na pokaz. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 26-08-2013, 19:37
|
|
|
Przypomina mi się dyskusja o istocie mechów :P |
|
|
|
|
|
Seller
|
Wysłany: 26-08-2013, 20:16
|
|
|
To właśnie mi chodzi o takie epatujące miłością. Bo jak oglądam historie miłosną to chce oglądać historie miłosną, nie coś innego. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 26-08-2013, 22:11
|
|
|
Widzieć, widzieć nie oglądać ^^ Od razu brzmi ładniej i składniej, a choć dobra tautologia nie jest zła, zwłaszcza jak figura retoryczna to odnoszę wrażenie, że prezentacja pewnego dysonansu poznawczego lepiej oddałaby tę myśl i wprowadziła też trochę dobrej atmosfery do tej dyskusji (nie, żeby była specjalnie zła ;D).
Ad meritum, przychodzą mi na myśl Toradora! i True Tears. Pierwsza może ciut mniej się nadaje, ale drugie zdaje się odpowiadać wymaganiom. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 26-08-2013, 22:31
|
|
|
Seller napisał/a: | To właśnie mi chodzi o takie epatujące miłością. Bo jak oglądam historie miłosną to chce oglądać historie miłosną, nie coś innego. |
To pisz, że chcesz romans, a nie historię o miłości. Tym bardziej, że np. dzieła Shinkaia miłością wcale nie epatują, ale o niej traktują. Romans z kolei wcale nie musi traktować o miłości jako uczuciu. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-08-2013, 06:49
|
|
|
Ef- a tale of memories, Kimagure Orange Road, Aa! Megami-sama!, Ai Yori Aoshi, Aoi Hana, Ano Natsu de Matteru, Bokura ga Ita, Boys be, Bungaku Shoujo, Gift Eternal Rainbow, Green Green, Hatsukoi Limited, I''s Pure, Kaichou wa Maid-sama, Kannagi, Kamisama Kazoku, Kareshi Kanojo no Jijou, Kimikiss Pure Rouge, Koi Kaze, Kyou Koi wo Hajimemasu, Love Hina, Lovely Complex, Marmalade Boy, Natsuyuki Rendezvous, Nerawareta Gakuen, Nogizaka Haruka no Himitsu, Onegai Teacher, Onegai Twins, Onii-sama E, Otome wa Boku ni Koishiteru, Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru, Photokano, Princess Lover, Rosario to Vampire, School Rumble, Seto no Hanayome, Shuffle, Suzuka, To Heart, Tonagura, True Love Story, Umi ga Kikoeru, Video Girl Ai, Winter Sonata, Zero no Tsukaima, _Summer
Miłego wybierania. |
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 21-09-2013, 22:50
|
|
|
Szukam jakiejś lekkiej komedii z elementami okruchów życia, czegoś pokroju "Lucky Star", "Minami-ke" czy "Working !!". |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-09-2013, 23:02
|
|
|
Quayle, Acchi Kocchi jest bardzo sympatyczną i ciepłą serią z elementami komediowymi. Poza tym z cyklu życie studentów agrokultury jest Moyashimon i Gin no Saji |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-09-2013, 23:09
|
|
|
Azumanga |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 22-09-2013, 01:45
|
|
|
Strawberry Marshmallow, NICHIJOU, K-On!, Manabi Straight! i wiele wiele innych. :]
Ale Azumanga obowiązkowo i czytać Yotsubato. |
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 22-09-2013, 09:03
|
|
|
Dziękuję bardzo, na pewno obehrze Acchi Kocchi, Azumangę i Manabi Straight!, przeczytam też Yotsubato. Silver Spoon i Moyashimon jak najbardziej mieszczą się w granicach tego, czego szukałem, niestety oba znakomite anime już znam. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 22-09-2013, 17:26
|
|
|
Acchi Kocchi jest raczej marne. ale może ja tylko narzekam. To już lepiej Best Student Council, czyli taki klon Azumangi z kukiełkami. (ruda Osaka plus tajemnicza opiekunka) Albo Mahoraba, tez fajne "Mizu-yokan~~!" |
|
|
|
|
|
silver989
|
Wysłany: 23-09-2013, 09:43
|
|
|
Ja pewnie nie będę oryginalna jeśli polecę Death Note, z jego świetnym klimatem, postaciami i fabułą |
_________________ Obecnie twórcy stron internetowych www.bestnetsolution.pl mają do wyboru naprawdę szereg różnorodnych technologii, umożliwiających stworzenie w pełni profesjonalnej witryny. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|