Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-04-2014, 17:00
|
|
|
monster? |
|
|
|
|
|
użyszkodnik
Gość
|
Wysłany: 18-04-2014, 11:58
|
|
|
Hej! Czy mógłby mi ktoś zaproponować anime, którego głównym wątkiem będzie miłość? Nie taka zwykła miłość! Szukam niebanalnej (chyba, że nie będzie...) historii o miłości, która została została zakazana lub z pewnych okoliczności nie może zostać "zrealizowana". Przykładem takiej miłości może być na przykład "Romeo i Julia" (nie, nie anime...) - bohaterowi mogą na przykład zostać rozdzieleni z jakiś powodów. Może to też być seria, w której bohaterowie są tej samej płci (żeńskiej, tylko ona wchodzi w grę jeśli już) i nie mogą cieszyć się sobą nawzajem, bo ich środowisko jest złe.
Byłoby miło, gdyby seria miała poważny klimat, drama jest mile widziana, ale nie konieczna. No i dobrze by było gdyby ten powód, przez który główna para nie może być razem był sensowny.
Z góry dziękuję za czas poświęcony na pomoc! |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-04-2014, 12:07
|
|
|
Jeśli niebanalna historia o miłości to zdecydowanie Utena. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 18-04-2014, 12:42
|
|
|
Dlaczego ja wietrzę tutaj zgodność z Eureką Seven? Może gówniarze, może mechy, ale jest wojna w której flirtują ze sobą dwie przeciwne strony konfliktu (prawie). Oczywiście AO nie wchodzi tutaj w grę, tylko pierwsza seria.
Dla przygnębienia i wściekłości po obejrzeniu można jeszcze popatrzeć na Saikano |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 18-04-2014, 13:21
|
|
|
Gość napisał/a: | historii o miłości, która została została zakazana lub z pewnych okoliczności nie może zostać "zrealizowana" |
Futakoi Alternative.
kokodin napisał/a: | można jeszcze popatrzeć na Saikano |
Nie polecam, anime bardzo szkodzi monitorom i sprzętowi w otoczeniu komputera. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 18-04-2014, 13:48
|
|
|
Cytat: | Nie polecam, anime bardzo szkodzi monitorom i sprzętowi w otoczeniu komputera. |
Tylko jeżeli widz ma skłonności do odreagowywania w formie agresji. |
|
|
|
|
|
nika88
|
Wysłany: 19-04-2014, 21:36
|
|
|
Hej, szukam anime, które byłoby wzruszające, wciągające, a przede wszystkim piękne - mam tu również na myśli idealnie bajkową grafikę. Moim ulubionym anime, które moim zdaniem spełnia doskonale te warunki jest Air i właśnie podobnego anime poszukuję. Z góry dziękuję za pomoc :) |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 19-04-2014, 22:05
|
|
|
Sprawdź prace Makoto Shinkaia. |
|
|
|
|
|
kkklllkkll
Gość
|
Wysłany: 20-04-2014, 10:29
|
|
|
A ja szukam wartego polecenia romansu/dramatu. Ogólnie nie cierpię tych gatunków i nie mogę oglądać czegoś takiego (clannad na przykład było dla mnie straszliwie nie-do-oglądania) ale właśnie skończyłam Nanę i bardzo chętnie obejrzałabym jeszcze tak doskonale skonstruowane postaci i ich dramatyczne przeżycia. Tylko żeby smętne nie było :P |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 20-04-2014, 22:01
|
|
|
Zawsze warto mieć jakiś cel w życiu.
Napisz może dokładniej czego po tytule oczekujesz a w międzyczasie poczytaj mangę Nany dalej (jeśli jeszcze nie skończyłaś)
Być może zaciekawi cię Paradise Kiss tej samej autorki lub Skip Beat! w nieco innej konwencji (plus manga, bo anime to tylko początek)
Zakładam, że dziewczyny z forum miały by lepsze pomysły np Enevi |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
nika88
|
Wysłany: 21-04-2014, 18:34
|
|
|
Slova napisał/a: | Sprawdź prace Makoto Shinkaia. |
Dziękuję za odpowiedź. Zdecydowaną większość zdążyłam już obejrzeć (został mi jeden tytuł) i również bardzo przypadły mi do gustu, więc szukam tytułów podobnych do tychże anime i Air :)
Z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
użyszkodnik
Gość
|
Wysłany: 21-04-2014, 19:26
|
|
|
@nika88
Posiadasz avatar z Chobitsów, więc Kobato już zapewne widziałaś...
Ja mogę polecić aktualnie wychodzące "Soredemo Sekai wa Utsukushii". Jest to shoujo, ale połączone z fantasy, przy czym jednak więcej jest tego pierwszego. Grafika może szału nie robi, ale samo połączenie tych dwóch gatunków jest warte sprawdzenia.
@Państwo pomagający
Dziękuję za rekomendację. Na pewno je sprawdzę i nawet dodałem sobie notatkę na pulpit z nimi. Utenę już wcześniej obejrzałem, ale te trzy tytuły powinny mi wystarczyć. Oczywiście za tę pomoc również dziękuję. |
|
|
|
|
|
fafarafa
Gość
|
Wysłany: 02-05-2014, 14:09
|
|
|
1. Macie do polecenia coś w klimatach artystyczno/ambitno-mistycznych? Coś jak Mushishi albo Mononoke (serial, nie księżniczka). Teoretycznie pasowałby też Natsume Yuujinchou ale wolałabym dorosłych bohaterów (nie uczniów liceum) i trochę... hmm, nie wiem, 2 pierwsze tytuły były dla mnie stanowczo bardziej tajemnicze.
2. Chciałabym zobaczyć jakieś anime łączące w sobie dobrą fabułę i sceny seksu. Żeby nie było to coś oparte tylko na scenach erotycznych, tylko miałyby one być dodatkiem. Oglądałam jednego hentaia (Sexfriends) i "fabuła", jeżeli można to tak nazwać, po prostu mnie zabiła. Nie spodziewałam się zabójczych zwrotów akcji ale jednak wymagam trochę realizmu (no, chyba że to fantastyka). Nie cierpię ecchi, przypadkowego wpadania w cycki nieznajomej i całej reszty takich żenujących zabiegów i najzwyczajniej w świecie zastanawiam się czy jest jakieś anime w klimatach erotycznych, które by mi się spodobało. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 02-05-2014, 17:54
|
|
|
Gość napisał/a: | Chciałabym zobaczyć jakieś anime łączące w sobie dobrą fabułę i sceny seksu. |
Wprawdzie tego nie widziałem, ale REC chyba będzie tu pasowało. Podobnież EF Tail of memories, chociaż tu erotyka była bardzo... nie tyle umowna, co pokazana jednoznacznie, ale nie bezpośrednio. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 03-05-2014, 07:55
|
|
|
Aha, jeszcze w Golgo 13 co odcinek jest scena seksu. Fabuła niestety epizodyczna. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|