Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-04-2012, 18:09
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: |
Szukam czegoś co jest poważne, nie mniej jak to w życiu bywa pojawiają się aspekty dobrego żartu. Motywem przewodnim fajnie by było jakby był motyw drogi, w dodatku powinna być obecna walka, fajnie jak będzie tam armia, ale nie musi. |
Kino no Tabi |
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 27-04-2012, 18:15
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Szukam czegoś co jest poważne, nie mniej jak to w życiu bywa pojawiają się aspekty dobrego żartu. Motywem przewodnim fajnie by było jakby był motyw drogi, w dodatku powinna być obecna walka, fajnie jak będzie tam armia, ale nie musi. |
Hatenkou Yuugi, Fantastic Children, Katanagatari i Scrapped Princess. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Aino
|
Wysłany: 27-04-2012, 18:29
|
|
|
Hm... Pasuje Seirei no Moribito? ;p |
|
|
|
|
|
KossteK
|
Wysłany: 27-04-2012, 20:52
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Szukam czegoś co jest poważne, nie mniej jak to w życiu bywa pojawiają się aspekty dobrego żartu. Motywem przewodnim fajnie by było jakby był motyw drogi, w dodatku powinna być obecna walka, fajnie jak będzie tam armia, ale nie musi. |
Samurai Champloo, Cowboy Bebop, Michiko to Hatchin |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 28-04-2012, 10:21
|
|
|
Hmmm nie spodziewałem się tylu tytułów, część z nich widziałem jak Samurai Champloo Serei no Moribito, czy Scrapped Princess. Reszte chętnie obejrze, dzięki ;]
Oprócz 3x3 Eyes, za stare to :p |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-04-2012, 14:06
|
|
|
A dlaczego nie? co prawda manga jest zdecydowanie lepsza, bo ma ponad 5 rozdziałów użytych na 2 ova, ale ja bawiłem się doskonale, bo słuchałem duba i "My freinds! No!" było po prostu cudne :P |
|
|
|
|
|
ichigo34487
The Number of the Beast
|
Wysłany: 01-05-2012, 21:00 fajne ecchi
|
|
|
podajcie jakies ecchi w stylu high school DxD |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 02-05-2012, 15:18
|
|
|
High school of the dead? Też ecchi. |
|
|
|
|
|
Cribster
MarginOfError
|
Wysłany: 03-05-2012, 11:02
|
|
|
Szukam anime, gdzie jest spory nacisk na opowiadanie legend, lub tajemnic dalekiej przeszłości. Plusem byłby ponury klimat. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2012, 15:49
|
|
|
Mononoke
100 Stories |
|
|
samotnik
Gość
|
Wysłany: 03-05-2012, 16:57
|
|
|
Szukam coś podobnego do NHK ni Youkoso!.
Chciałbym żeby główna postać grała samotnika, nie lubiła ludzi bądź ich się brzydziła. Może być to jakaś samotna podróż nie wiem, liczę na waszą znajomość z anime ^^ |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 03-05-2012, 17:46
|
|
|
Przypomina mi się Shinji Hikari z Neon Genesis Evangelion, ale to pewnie już znasz. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-05-2012, 18:13
|
|
|
Gość napisał/a: | Szukam coś podobnego do NHK ni Youkoso!.
Chciałbym żeby główna postać grała samotnika, nie lubiła ludzi bądź ich się brzydziła. Może być to jakaś samotna podróż nie wiem, liczę na waszą znajomość z anime ^^ |
Nisza, krótko mówiąc tytuł szczytowy w bardzo wąskim gatunku. Jeżeli chodzi o samotną podróż, to coś byś znalazł, ale o hikikomori to raczej co innego już będzie. Może Kuragehime, ale one tam się boją nie brzydzą ludzi. Jakiś element Eden of the East opowiada o kompletnie zamkniętym odludku lub o całym polowaniu na takowych :P
Ale poważnie czego oczekujesz? NHK to pomieszanie odludka , romansu , narkotyków i jeszcze paru samobójczych wątków , trudno będzie znaleźć choćby coś podobnego w jednej z tych kategorii.
Gucia, Gendo Ikari to się zgodzę, gówniarz był raczej przywiązany do przyjaciół. Ale cała konstrukcja Evy jest raczej z innej bajki.
Cribster napisał/a: | Szukam anime, gdzie jest spory nacisk na opowiadanie legend, lub tajemnic dalekiej przeszłości. Plusem byłby ponury klimat. |
Jak w mordę strzelił Fushigi Yugi , ponieważ cały serial jest oparty o czytanie starej książki o mocy podobnej do Niekończącej się Opowieści, z małym ale. W Fushigi Yugi postaci przenoszone są do opowieści, do czasów feudalnych, w Niekończącej się Opowieści nie koniecznie :P Stare ale dobre. |
Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 03-05-2012, 18:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-05-2012, 18:14
|
|
|
samotnik napisał/a: | Szukam coś podobnego do NHK ni Youkoso!.
Vampire Hunter D lub Claymore powinny pasować. Jest to co prawda fantasy a nie historyjki z życia otaku, ale poza tym się zgadza. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Aleandir
|
Wysłany: 07-05-2012, 19:24
|
|
|
szukam anime podobne do toradory. Chciałbym by było równie dobre, jak i potrafiło wzruszyć (moment gdy Taiga płacze za Rujim - bezcenne) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|