Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 07-05-2012, 23:08
|
|
|
Ja bym stawiał na Lovely Complex Proporcje postaci (wzrost) są na odwrót i trochę mniej tsundrowania. Ale powiedział bym, że tytuł potrafi wzruszyć, rozśmieszyć i na dodatek nie jest nudny. A jak żyrafa płacze to nic nie poradzisz :P Poza tym Kimi ni Todoke może pasować. Ale wydaje mi sie, ze jeśli stawiasz Toradorę na piedestale, to raczej lepszego tytułu w tej kategorii nie znajdziesz. J. C. Staff się jednak postarało. Chociaż większość ich komedii szkolnych ma jakieś ciekawe smaczki i fajną, miłą kreskę. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 10-05-2012, 15:04
|
|
|
Hotarubi no Mori e myślę, że się nada. To nie jest typowy romans, ale uczucie rozwija się z czasem. Przyjemne i wzruszające. |
|
|
|
|
|
Shinose
|
Wysłany: 14-05-2012, 15:04
|
|
|
Ogladnalem Death note i Monster. Możecie polecic coś w tych klimatach;)? |
_________________ "Osobą być tą samą, kiedy kładę się wieczorem, kiedy wstaję rano" |
|
|
|
|
KossteK
|
Wysłany: 14-05-2012, 22:18
|
|
|
Spróbuj z Code Geass, Gankutsuou czy Master Keaton. |
|
|
|
|
|
Kimiczi94
|
Wysłany: 01-06-2012, 15:27 Anime.
|
|
|
Hey chciałam sie zapytać jakie polecacie smieszne anime :)) Jestem w tym nowa więc nie wiem gdzie bardzo szukać. Z góry dzięki :)
Scaliłam do właściwego tematu. Mai |
|
|
|
|
|
KossteK
|
Wysłany: 01-06-2012, 16:09
|
|
|
Wszystko zależy jakiego humoru oczekujesz i czy ma to być typowa komedia, czy seria z humorem w tle ^_^
Z lepszych, Gintama, School Rumble, Danshi Koukousei no Nichijou, Azumanga Daiou, Skip Beat!, Lucky Star. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 02-06-2012, 20:53
|
|
|
No właśnie. Komedia komedii nie równa, sam poszukuję czegoś w stylu Azumangi, Nichijou, Ichigo Mashimaro, Minami-ke albo Doki Doki School Hours a za razem nie takie wysublimowane jak Paniponi, Lucky star czy School Rumble. Choć humor Iki był by chyba tym najbliższym moim gustom. Niestety moeblobki mi się przejadły a na podteksty jakoś nie mam ochoty. Ale w sumie każde anime ma coś z humoru i wiele z nich jest miejscami śmieszna.Kimiczi94, Lekka precyzja była by wskazana. Z czego chcesz się śmiać? Ludzie lub nawet uczniowie, wampirki i potworki mitologiczne, ściąganie sobie gaci nawzajem? Wybór masz spory.
Wracajac do mnie. Czy coś w stylu powyższej gromadki jest godne uwagi i zarazem umknęło mojej uwadze? Chodzi mi głównie o humor szkolno-absurdalny. wiek postaci obojętny, podobnie płeć, rasa, gatunek, rodzaj, rodzina, rząd, gromada, królestwo i narodowość :P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Heartbreak Kid
|
Wysłany: 02-06-2012, 21:34
|
|
|
Mitsudomoe polecam, szkoła podstawowa, 3 siostry i masa humoru. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 03-06-2012, 08:18
|
|
|
kokodin napisał/a: | Niestety moeblobki mi się przejadły a na podteksty jakoś nie mam ochoty. |
Tyle do Mitsudomoe, ale dzięki za chęci jeśli chodziło o mnie. |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 03-06-2012, 10:20
|
|
|
Witam!
Znalazłoby się anime w, którym główny bohater jest podobny do Acceleratora z To Aru Majutsu No Index? Chodzi o to, żeby był osobą która nie boi się zabić kogoś, a wręcz przeciwnie, czerpie z tego przyjemność. Jeżeli nie uda się znaleźć takiego anime, to może jakieś w którym główny bohater stara się kogoś pomścić/uratować nie zważając na koszty. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-06-2012, 10:46
|
|
|
LooQ napisał/a: | Znalazłoby się anime w, którym główny bohater jest podobny do Acceleratora z To Aru Majutsu No Index? Chodzi o to, żeby był osobą która nie boi się zabić kogoś, a wręcz przeciwnie, czerpie z tego przyjemność. |
Revy z Black Lagoon zdecydowanie pasuje. Poza tym co najmniej dwie postacie z Baccano. Tam co prawda ciężko mówić o głównych bohaterach, bo ta seria nie posiada czegoś takiego, ale powinno pasować.
LooQ napisał/a: | Jeżeli nie uda się znaleźć takiego anime, to może jakieś w którym główny bohater stara się kogoś pomścić/uratować nie zważając na koszty. |
Praktycznie wszyscy bohaterowie w Pandora Hearts (choć tu warto zainteresować się mangą, bo nie zapowiada się by mieli kontynuować anime)... Ewentualnie możesz też spróbować Katanagatari. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-06-2012, 10:51
|
|
|
LooQ napisał/a: | Witam!
Znalazłoby się anime w, którym główny bohater jest podobny do Acceleratora z To Aru Majutsu No Index? Chodzi o to, żeby był osobą która nie boi się zabić kogoś, a wręcz przeciwnie, czerpie z tego przyjemność. |
Zdecydowanie Hellsing, a już szczególnie Hellsing Ultimate. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 03-06-2012, 19:02
|
|
|
Cytat: | Witam!
Znalazłoby się anime w, którym główny bohater jest podobny do Acceleratora z To Aru Majutsu No Index? Chodzi o to, żeby był osobą która nie boi się zabić kogoś, a wręcz przeciwnie, czerpie z tego przyjemność. |
Mazinkaiser SKL i New Getter Robo
Cytat: | . Jeżeli nie uda się znaleźć takiego anime, to może jakieś w którym główny bohater stara się kogoś pomścić/uratować nie zważając na koszty. |
Gundam AGE, choć nie od początku ale już po 3/10. Choć przez te 3/10 jest inny taki który mu przewodzi. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 03-06-2012, 20:22
|
|
|
kokodin napisał/a: |
Wracajac do mnie. Czy coś w stylu powyższej gromadki jest godne uwagi i zarazem umknęło mojej uwadze? Chodzi mi głównie o humor szkolno-absurdalny. wiek postaci obojętny, podobnie płeć, rasa, gatunek, rodzaj, rodzina, rząd, gromada, królestwo i narodowość :P |
Ha! Masz dziś szczęście, bo przed paroma godzinami chyba wdepnąłem w coś takiego. Anime zowie się Project A-ko. Seria miała być potencjalnym hentajem z serii Cream Lemon (na to trafiłem przez stream na 4-chanie i trzeba przyznać, ze odcinki z settingiem komediowym są śmieszne, co jest niespotykane wśród hentajów). Ostatecznie jednak zdecydowano się stworzyć komedię szkolną z elementami S-F. Jestem w połowie i muszę przyznać, ze seria zieje głupotą i absurdalnym humorem przełomu lat 80-tych i 90-tych. Dla mnie zestawienie całkiem sympatyczne. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 04-06-2012, 14:15
|
|
|
Hej. Chcę obejrzeć z mamą Tibet inu monogatari, i chciałabym wiedzieć, czy niema tam zbyt wiele dramatu, krwi itp. Raz już popełniłam błąd życia i zaprosiłam mamę na Grobowiec świetlików, na którym płakała (a nawet Tytanic jej nie ruszał!). Zależy mi, żeby jej nie zniechęcić, bo do tej pory oglądałyśmy kino Miyazakiego i inne lekkie, a tu nagle COŚ TAKIEGO. Mogłabym to obejrzeć sama i nie pytać was o to o co pytam, ale oglądanie najpierw samej i potem 2 raz z kimś- mnie męczy. To trochę egoistyczna prośba, ale bądźcie wyrozumiali.
Jak wam się nasunie jeszcze jakiś podobny film- bez dramatów i mordobicia, to możecie podać. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|