Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-06-2012, 14:25
|
|
|
Krwi nie ma za dużo, natomiast dramatu już trochę tak. Czy aż tak dużo, żeby płakać? Trudno mi powiedzieć, niektóre wydarzenia są smutne, ale podano je w miarę okej, z odpowiednią porcją pocieszenia. |
|
|
Gucia
|
Wysłany: 05-06-2012, 15:01
|
|
|
No to już mnie uspokoiło. Dzięki. |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 07-06-2012, 21:42
|
|
|
Hej
Szukam anime, które zaczęło wychodzić na sezon wiosenny, nie interesowałem się tym jakieś 3-4 miesiące. Do tej pory zacząłem oglądać Zetamen i nową Eurekę. Jest jeszcze coś nowego? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-06-2012, 21:49
|
|
|
Kizvo napisał/a: | Hej
Szukam anime, które zaczęło wychodzić na sezon wiosenny, nie interesowałem się tym jakieś 3-4 miesiące. Do tej pory zacząłem oglądać Zetamen i nową Eurekę. Jest jeszcze coś nowego? |
Ten temat powinien odpowiedzieć na twoje pytanie. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
Wysłany: 08-06-2012, 09:06
|
|
|
Witam.
Szukam dobrego romansu moze to się łączyć z komedią (lecz nie przesadnie) lub dramatu. Mogą też wchodzic jakies supermoce jak np w Guilty Crown.
Jestem zdesperowany bo nie mam co ogladać wszystkie serie sie jeszcze produkują wiec chciałbym aby to była zakończona seria. Obecnie oglądam Sankarea, Accel World Aquarion Evol, Zetman,.
Dzieki wielkie za pomoc ^^ |
_________________ Moja lista anime
http://www.anime-planet.com/users/mikikem/anime?page=1
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 08-06-2012, 10:58
|
|
|
Phantom napisał/a: | Szukam dobrego romansu moze to się łączyć z komedią (lecz nie przesadnie) lub dramatu. Mogą też wchodzic jakies supermoce jak np w Guilty Crown. |
Inuyasha? Do głowy przychodzi mi jeszcze Katanagatari, które ma bardzo specyficzny, ale niewątpliwie romans. W sumie Mawaru Penguindrum też może się nadać. Poza tym jeśli nie przeszkadza ci romans z morderczą socjopatką to zawsze jest też seria filmów Kara no Kyoukai.
Poza tym widziałeś Clannad i Air, więc możesz jeszcze spróbować z trzecią siostrzaną serią, czyli Kanon (2006) |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 08-06-2012, 17:59
|
|
|
Mirai Mikki ci polecę. Romansem to aż ocieka, jest dramat, niema komedii, ale za to jest horror. |
|
|
|
|
|
Lee93
|
Wysłany: 08-06-2012, 19:30
|
|
|
Yo yo !
Szukam anime z spluwami i dużo strzelanin, wszędzie łuski, przeładowania, zabijanie XD
( coś jak Hellsing czy Black Lagoon ) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-06-2012, 21:01
|
|
|
Polecam zając się Noir |
|
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
Wysłany: 09-06-2012, 11:50
|
|
|
Dzięki wielkie.
Zainteresowały mnie tytuły Mawaru Penguindrum i Kara no Kyouka.
Co do Mirai Mikki chciałem to obejrzeć już dawno ale jakoś nie mogłem sie za to zabrac. Dobrze oceniają tą serie a teraz mam pewnosc ze znajde tam to czego szukam.
Dzięki wielkie jeszcze raz ^^ |
_________________ Moja lista anime
http://www.anime-planet.com/users/mikikem/anime?page=1
|
|
|
|
|
Gosc
Gość
|
Wysłany: 13-06-2012, 12:45
|
|
|
Witam, szukam anime dla 10cio letniej dziewczynki. Za sobą ma Sakura, Nanoha, Binchou-tan, kinowki od Gibli, Ika musume, Hikaru no Go no i to chyba wszystko.
Jakies propozycje? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 13-06-2012, 14:07
|
|
|
Gość napisał/a: | Witam, szukam anime dla 10cio letniej dziewczynki. Za sobą ma Sakura, Nanoha, Binchou-tan, kinowki od Gibli, Ika musume, Hikaru no Go no i to chyba wszystko. |
Pierwsze co przyszło mi do głowy to Kizuna Ichigeki - krótka, ale bardzo sympatyczna seria. I może Cencoroll.
W sumie Sakura przypomina mi o seriach telewizyjnych Tsubasa Reservoir Chronicle, które o ile pamiętam były dość niewinne, bo studio nie zdawało sobie wtedy jeszcze sprawy, że ekranizują CLAMPa... Ale TYLKO serie telewizyjne - OAVki są już mroczne i zdecydowanie nie nadają się dla dzieci.
Ewentualnie może jeszcze Fruit Basket, acz lepiej ostrzegę, że dwa ostatnie odcinki mogą być nieco przerażające dla dziecka z powodu transformacji jednego z bohaterów.
W sumie zawsze można też spróbować z jakimś popularnym shounenem czy innym tasiemcem, zwykle dobrze podchodzą dzieciakom. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-06-2012, 19:04
|
|
|
A może od razu polecieć do celu i zabrać się za coś w stylu Yumeiro Patissiere czy Shugo Chara?. Magical DoReMi ? Bardziej dziewczyńskich seriali chyba nie znajdziesz. Młode dziewczyny za główne postaci, magia, duszki i dosyć sporo idealistycznego bełkotu. Na swój sposób urocze. O ile dobrze pamiętam do shugo Chara ma postaci z 4-6 klasy podstawówki i co najlepsze one dorośleją trochę z biegiem odcinków. Chociaż do omówienia wątku Nadeshiko/Nagihiko radził bym się przygotować. DoReMi to chyba jeszcze młodsze dziewuchy, ale z każdym sezonem starsze. Najdoroślejsze wydaje się być Patissiere, przynajmniej postaci są starsze i trochę brzydkiej rywalizacji (ale mało). I tutaj masz już prawdziwy szczeniacki romans, więc może się podobać (odwrócony harem). A z bardziej dziecinnych Floral Magician Mary Bell oraz Akazukin Chacha czyli coś na ksztaut czerwonego kapturka (5-ciolatce się podobało, testowane, chociaż jak miała 7 to wolała Inuyashę i Erin) |
|
|
|
|
|
Heartbreak Kid
|
Wysłany: 18-06-2012, 05:50
|
|
|
Anime dla 10 letniej dziewczynki? Princess Tutu. No i można oglądać razem z nią, bo to naprawdę dobre jest. |
|
|
|
|
|
Kon Art Ichiwa
J-rock fanboy
|
Wysłany: 26-06-2012, 18:27
|
|
|
Witam ponownie;) Mam nietypowe pytanie. Czy istnieje anime obyczajowe, którego głównym wątkiem lub istotnym wątkiem byłaby przemoc w rodzinie?
Z góry dziękuję za pomoc;) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|