Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-02-2013, 10:47
|
|
|
Najlepsze ecchi robiono zdecydowanie PRZED 2012 rokiem. Jedyne, co mogę Ci polecić z zeszłego roku, to To Love-Ru Darkness, acz to jest płytkie jak deska do krojenia chleba. Poleciłbym Upotte!!, ale to już BARDZO specyficzny humor i raczej mało komu się spodoba. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-02-2013, 13:56
|
|
|
Mistique napisał/a: | Krótko i na temat. Chce obejrzeć komedię z elementami ecchi, która wyszła co najmniej w styczniu 2012... innymi słowy z ostatniego roku. Oczywiście nie chce jakiejś pustej, a takiej, która rozbawi. Elementy ecchi z racji, że jestem facetem i w pewnym stopniu dodaje to uroku takowej komedii ;) Z góry dzięki za wszelkie propozycje. |
Możesz spróbować Ano Natsu de Matteru (bardziej komedia romantyczna niż ecchi, acz trochę elementów się tam znajdzie). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
hehelol
|
Wysłany: 02-02-2013, 16:38
|
|
|
witam, jako, że nie wiadomo ile anime nie ogladnalem w swoim zyciu i niewiadomo jak dużo na temat anime nie wiem, to wbiłem tu, żeby zasiegnac pomocy u doswiadczonych ;-)
Szukam anime które ma minimum 20 odcinków, dużo akcji żeby trzymało mnie w napięciu, elementy ecchi? byłoby miło co się z tym wiąże kreska też niech będzie ładna.. może być fantasy, moce, od zera do bohatera, aczkolwiek nie musi, czekam na wasze propozycje :) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-02-2013, 17:05
|
|
|
Jeśli masz jakąś listę anime to by pomogło. Ale chwilowo na ślepo z ciekawych anime akcji:Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Black Lagoon (są dwa sezony i OAVka więc łącznie jest ponad 20 odcinków), Code Geass, Darker than Black, Durarara!!, Fate/Zero, Full Metal Panic!, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Kara no Kyoukai, Katanagatari (ma tylko 12 odcinków, ale są one godzinne, więc czasowo wychodzi jak dłuższa seria), Mawaru Penguindrum, Soul Eater, Toaru Majutsu no Index i Inuyasha. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Cierpa
-.-'
|
Wysłany: 02-02-2013, 17:21
|
|
|
Echii + od zera do bohatera? To nie dla mnie, ale kiedyś obejrzałem 2 sezony Zero no Tsukaima i jak najbardziej anime zawiera to czego pragniesz zobaczyć. |
|
|
hehelol
|
Wysłany: 02-02-2013, 17:39
|
|
|
niekoniecznie musi byc w tym od zera do bohatera, podałem przykłady, że może zawierac, jakis fajny thriller też jest mile widziany, byleby była kozak fabuła, żeby siadł i ogladaal odcinek po odcinku, tymczasem sprawdze co podaliście! :) |
|
|
|
|
|
Gordek
|
Wysłany: 02-02-2013, 18:24
|
|
|
1. Szukam anime z charyzmatycznym glownym bohaterami takim jak np. W kaze no stigma
2. Przebiegly bohater taki jak np. Death note, zetsun no tempest |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 02-02-2013, 18:42
|
|
|
hehelol,
Wypisz wymaluj Gurren Lagann Poza tym znacie moje zdanie, z ecchi będzie krucho ale za to z fabułą kozacko :P Eureka Seven. Kolejny tytuł który wiele mięska nie pokazuje to Darker Than Black to apropo tego fajnego thrillera :P
Polecanie FMA Brotherhood nie wydaje mi się jednak trafione, bo pierwsze 20 kilka odcinków jest mało miodne. Stare FMA wypada tutaj sporo lepiej (ale oczywiście są dwie szkoły :P)
Z bardziej cycastych serii dwa sezony Vandread po 13 epków |
|
|
|
|
|
hehelol
|
Wysłany: 02-02-2013, 19:15
|
|
|
no darker than black swojego czasu ogladalem i masakra jak zaczalem ogladac to ogladalem do konca bez przerwy. :D chetnie w tych klimatach cos ogladne, cycatymi też nie gardze jak juz wspomniałem :D poki co obczajam co podaliscie, wydaje sie byc wiele interesujacych anime, ale chetnie poczytam wiecej propozycji :D |
|
|
|
|
|
pasikonik
|
Wysłany: 02-02-2013, 19:27
|
|
|
Witam! Szukamy z koleżanką jakiegoś fajnego anime na przerwę międzynegzaminową:P Marzy nam sie jakaś akcja(duuuuużo, byle nie z mechami) z elementami romansu. Gdyby anime było w miare świeże i ładnie narysowane a postać kobieca nie byłaby bezradną uki to byłby ideał ale nie wymagane:P. Możecie coś polecić? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-02-2013, 20:00
|
|
|
Pasikonik:
Princess Tutu - wbrew pozorom dzieje się naprawdę dużo, a akcja posuwa się całkiem szybko, a wątki miłosne są naprawdę urocze.
Katanagatari - główna bohaterka może nie walczy, ale z całą pewnością nie brak jej charakteru i zdolności.
Full Metal Panic! - chłopak, który od dziecka był żołnierzem dostaje rozkaz ochraniać panienkę i w tym celu udaje zwykłego licealistę z dość fazowym efektem. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 02-02-2013, 20:39
|
|
|
Gordek, Aż się prosi o polecenie Code Geass
Pasikonik, może Shugo Chara?
hehelol, a coś takiego jak Monster znasz? |
|
|
|
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 02-02-2013, 20:58
|
|
|
Pasikonik
Poza wspomnianymi Full Metal Panic i Katanagatari:
Bounen no Xamdou - elementy romansu są, kobiety na pewno nie są tu bezradne, a do tego ładna grafika i muzyka.
Eureka Seven - dużo akcji plus romans powoli dorastających dzieciaków. |
|
|
|
|
|
hehelol
|
Wysłany: 02-02-2013, 20:59
|
|
|
Cytat: | Jeśli masz jakąś listę anime to by pomogło. Ale chwilowo na ślepo z ciekawych anime akcji:Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Black Lagoon (są dwa sezony i OAVka więc łącznie jest ponad 20 odcinków), Code Geass, Darker than Black, Durarara!!, Fate/Zero, Full Metal Panic!, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Kara no Kyoukai, Katanagatari (ma tylko 12 odcinków, ale są one godzinne, więc czasowo wychodzi jak dłuższa seria), Mawaru Penguindrum, Soul Eater, Toaru Majutsu no Index i Inuyasha. |
wybacz iż na początku nie napisałem, że wszystkie mecha, odpadają, z tych anime co podałeś/aś, przanalizowałem sobie wszystkie tzn, pooglądałem niektóre pierwsze odcinki trailery czy inne rzeczy i napewno oglądne Black Lagoon Fate/Zero Mawaru Penguindrum Toaru Majutsu no Index reszta nie przypadła mi do gustu lub oglądałem, dzięki wielkie
@Kokodin
z anime które podałeś z tego co widziałem to są mecha za którymi nie przepadam i ta tematyka w ogóle mi się nie podoba, niestety nie wspomniałem o tym na początku, monster wydaje się być ciekawy z opisu ale 70 odcinków to troche długo aczkolwiek nie skreślam tego jeszcze. :P Prosiłbym jeszcze o jeden lub dwa tytuły z motywami szkolnymi coś jak Bakemonogatari które niedawno oglądałem i bardzo mi się podobało ! |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 02-02-2013, 22:03
|
|
|
Co to banicji mechów, w pełni rozumiem niechęć do nich. Ja też za gatunkiem jako takim nie szaleję (mało powiedziane). Jednakże 3 wymienione tytuły nie są typowymi przedstawicielami gatunku super robo, mechaniczne pojazdy tam są też.
Po kolei
Gurren Lagann to karykatura gatunku mecha. Tam jest wszystko bardziejTM i w pewnym momęcie z gatunku mecha przeradza się w space operę lub nawet radosną nawalankę na galaktyki :P. Poza tym postaci Yoko, Kaminy, Niyi, Virala i nawet Simouna są po prostu świetne, a tak ogólnie to muzyka :].
Gdyby to Cię nie przekonało to powiem jeszcze, że bliżej do powerrangers było innemu tytułowi który ostatnio widziałem. A nie było w nim ani jednego mecha i opowiadał o nazwijmy to młodocianych czarownicach.
Eureka Seven to z kolei tytuł o oddziale komandosów, który porwał tajny samolot i bawi się w bycie beztroskimi surferami a na tle tego dzieje się romans kosmitki i głównego bohatera :P, może niezupełnie tak al coś w tym stylu. Akcja jest tak zbudowana, że Renton jest 2 lata starszy na końcu historii. Dodajmy do tego, że mechy w tym tytule to tak na prawdę źle zrozumiany prezent od kosmitów. Krajobrazy są ciekawe, muzyka też a akcja ślimaczy się chyba tylko w kilku odcinkach. Niema tu potwora tygodnia, za to jest stały i podstępny wróg a wojna nie toczy się o głupoty.
Co do Vandreada to jest to space opera, coś ala Star Trek z tym małym ale, że kobiety i męźczyźni traktują się na wzajem jak kosmitów i nic o drugich nie wiedzą a na rzuconym w odchylań statku pirackim kilkoro nastolatków powoli uczy się żyć ze sobą w zgodzie.
Generalnie jest jeden mech humanoidalny, 3 myśliwce mogące z nim współpracować i cała masa myśliwców nie potrafiących. Jeden duży statek kosmiczny i kapitanka z wielką gębą.
Miks całkiem znośny. Większość akcji dzieje się na pokładzie statku głównego i są nawet odcinki bez jednej akcji mecha.
Pisze to zdecydowany przeciwnik mechów
Dodam , że wszystkie 3 tytuły mają świetne duby angielskie i śmiało można je oglądać bez napisów po angielsku jak ktoś lubi |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|