Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-02-2012, 22:23
|
|
|
Easnadh napisał/a: |
To my chyba inne anime o takich samych tytułach oglądaliśmy... Cowboy Bebop shounenem, matko jedyna... |
A czemu nie? Nie ma tam niczego, co by się nie nadawało dla targetu shonena.
Cytat: | A te nagie brutalne wampiry z supermocami w Tiger&Bunny to pewnie tak magicznie szybko śmigały mi po ekranie, że ich nie zauważyłam... |
Tak jak tego zdania:
Cytat: | Nie musi to być razem |
Są supermoce? Są. To czego chcesz? |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 11-02-2012, 12:32
|
|
|
ja bym się przyczepił
TO SHOJO >O |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
nival1
|
Wysłany: 11-02-2012, 17:29
|
|
|
Hej.
Szukam zwykłej serii "od zera do bohatera". Czyli zwykły koleś dostaje jakieś moce czy coś i walczy ze złem. Najlepiej gdyby walka była na miecze jak w Bleach, ale magia jak w Fairy Tail też mi pasuje. Nie chce mechów, nie chce też tasiemców, więc najlepiej jak by to była krótka seria. Do tej pory oglądałem z takich serii tylko: Fate stay night, busou renkin, FMA, ZnT, Soul Eater. Dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-02-2012, 17:47
|
|
|
nival1 napisał/a: | Hej.
Szukam zwykłej serii "od zera do bohatera". Czyli zwykły koleś dostaje jakieś moce czy coś i walczy ze złem. Najlepiej gdyby walka była na miecze jak w Bleach, ale magia jak w Fairy Tail też mi pasuje. Nie chce mechów, nie chce też tasiemców, więc najlepiej jak by to była krótka seria. Do tej pory oglądałem z takich serii tylko: Fate stay night, busou renkin, FMA, ZnT, Soul Eater. Dzięki za pomoc. |
Code Geass.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Żart, żart.
Star Driver, chociaż nie pamiętam, czy Takuto dostał moc na początku, czy wcześniej mógł sterować tym mechem.
FMA: Brotherhood, jeśli widziałeś tylko starą serię. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 11-02-2012, 17:57
|
|
|
Możesz spróbować też Nurarihyon no Mago, Trinity Blood (ale w obydwu seriach bohaterowie od początku posiadają pewne zdolności) Shounen Onmyouji (rzecz dzieje się w przeszłości i sporo tu magii, ale seria spełnia większość Twoich wymagań), Zombie Loan (niestety urwane) i Black Blood Brothers.
Edit: Przypomniało mi się jeszcze - Kiba, zasadniczo bardzo pasuje do Twojego opisu, ale dla mnie przegięli z dramatyzmem i ubijaniem, ot tak dla sportu, postaci. Ale spróbuj, Tobie ma szansę przypaść do gustu. |
Ostatnio zmieniony przez moshi_moshi dnia 11-02-2012, 18:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 11-02-2012, 18:01
|
|
|
nival1 napisał/a: | Szukam zwykłej serii "od zera do bohatera". |
Guilty Crown.
SERIO! *_____* |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 11-02-2012, 18:21
|
|
|
nival1 napisał/a: | Hej.
Record Of Lodoss War (13 epów) - minus moce + fantasy. Jestem sam w trakcie oglądania
JoJo's Bizarre Adventure (13 epów) - przemoc, męskość i magiczne moce.
Persona 4 (18 epów, ma dojsć do 16 bodajrze) - jestem w trakcie oglądania, ale pasuje i jak na razie niezłe.
Pokrewne, które mogą ci się spodobać:
Jak lubiłeś Fate/Stay Night to masz prequel, Fate/Zero
S-CRY-Ed
Tiger & Bunny
Baccano!
Durarara!!
I jeszcze jest jedna manga do polecenia - Devilman, 5 tomów. Pierwszy tytuł z takim motywem i jest genialny.
Co się wyprawia? Ja potrafię przeczytać, że facet nie chce mechów, a ludzie, którzy mnie za dawanie mechów karcą, rzucają mechówkami. |
|
|
|
|
|
pasikonik
|
Wysłany: 13-02-2012, 20:03
|
|
|
Hej! Szukam serii, w której pojawia się motyw ( najlepiej jeśli jest dominujący:P) ochroniarza i dziewczyny, która ma za zadanie bronić (no i oczywiście romans do tego). Nie wiem czy jest wogóle seria poświęcona czemuś takiemu? Proszę o podpowiedzi ,strasznie mam ochote obejrzeć takie anime. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Auka
|
Wysłany: 13-02-2012, 20:36
|
|
|
W Blood+ i Hayate no Gotoku! jest coś w ten deseń. |
_________________ Heaven has abandoned us! |
|
|
|
|
pasikonik
|
Wysłany: 13-02-2012, 20:56
|
|
|
A czy przed obejrzeniem Blood +, muszę obejrzeć Blood the Last Vampire? Czy te tytuły są tylko luźno powiązane i nic nie stracę, jeśli obejrzę jedynie Blood+? |
|
|
|
|
|
Auka
|
Wysłany: 13-02-2012, 21:01
|
|
|
Nie musisz. |
_________________ Heaven has abandoned us! |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 13-02-2012, 22:00
|
|
|
Jak do tej pory każda seria Blood to oddzielna całość. Różni się kreska , postaci i linia fabularna. Jedyne podobieństwo to imię głównej bohaterki i w dwóch pierwszych rodzaj wampirków i sposób ich unicestwiania.
Motyw ochroniarza i dziewczyny masz w Kurenai, ale tam z romansem będzie krucho. Podobnie Innocent Venus, szczerze nie polecam czytania tanukowej recenzji przed seansem, jeżeli w ogóle zdecydujesz się to oglądać. Bliżej do romansu jest w Moon Phase, ale trzeba przeboleć że role czasem się odwracają a świetny przygodowo waleczny i mroczny klimat jest przeplatany parodia serialu komediowego. Poza tym wartym obejrzenia tytułem jest w tym deseniu Fushigi Yuugi Ochroniarz jest jeden główny, jeden poboczny i 5 dodatkowych, dziewczyna jest mocno walczona o a watek miłosny jest chyba jednym z głównych. 3 x 3 Eyes ,tutaj anime to tylko namiastka mangi, ale warunki spełnia.Kolejnym godnym polecenia tytułem jest Katanagatari(motyw dominujący) oraz jakże by nie wspomnieć o InuYasha
Następnie Mamotte! Lollipop, gdzie chodzi raczej o cukierek niż o osobę w środku której się znajduje :P
I tym razem chyba mam racje :P |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 13-02-2012, 22:26
|
|
|
pasikonik napisał/a: | Hej! Szukam serii, w której pojawia się motyw ( najlepiej jeśli jest dominujący:P) ochroniarza i dziewczyny, która ma za zadanie bronić (no i oczywiście romans do tego). Nie wiem czy jest wogóle seria poświęcona czemuś takiemu? Proszę o podpowiedzi ,strasznie mam ochote obejrzeć takie anime. |
O ile po dwóch pierwszych odcinkach coś się nie zmieniło, to Gungrave. było to też w Tsukihime, ale tego nie polecam, bo nudne. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-02-2012, 22:56
|
|
|
Nikt jeszcze nie wymienił Full Metal Panic? Bo opis brzmi jak bardzo krótkie streszczenie fabuły ;) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|