| | 
	| 

| Ogłoszenie |  
	| 
			Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
		 |  

| Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |  
	| Wersja do druku |  
	| kokodin  evilest fangirl inside

Status: offline

Grupy:
 Samotnia złośliwych Trolli

| 

|  Wysłany: 14-02-2012, 01:02 | 
 |  
			| 
 |  
			| To dlatego, że podając tytuły niszowe lub mniej znane, jest większa szansa trafienia w tytuł nie obejrzany wcześniej. Poza tym te kultowe zawsze ktoś dopisze :P |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| LooQ  

| 

|  Wysłany: 14-02-2012, 13:13 | 
 |  
			| 
 |  
			| Zna ktoś jakieś anime w którym główny bohater jest postacią z charakterem, a nie głupią fajtłapą na którego "leci" pół szkoły? |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| kokodin  evilest fangirl inside

Grupy:

| 

|  Wysłany: 14-02-2012, 13:34 | 
 |  
			| 
 |  
			| A co ma robić ten charakter? Na czym ma to polegać. Ma być brzydki i interesujący czy może zwyczajnie po przejściach. Czy po prostu ma przedstawiać sobą normalna osobę z normalnymi problemami? I jeszcze jedno, W jakim typie opowieści ma się ten owy gość znajdować?
 Akcja, romans czy może coś innego.

Gdybyś akurat nie szukał bohatera a bohaterki z miejsca polecił bym ci Brigadoon. Gdzie główna bohaterka nie dość, że jest ofiarą wredoty z racji swego statusu rodzinnego. To jeszcze za każdym razem gdy zdobędzie jakiś atut , sukces, czy w ogóle coś miłego, dostaje taką kłodę w kolana że mało który bohater by się pozbierał. A akcja wcale nie zwalnia.

A tak nawiasem chciałem zauważyć że jest to v3 tego tematu nie v2
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Urawa  Keszysta

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| 616  From GARhalla

Grupy:

| 

|  Wysłany: 14-02-2012, 17:10 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | LooQ napisał/a: |  	  | Zna ktoś jakieś anime w którym główny bohater jest postacią z charakterem, a nie głupią fajtłapą na którego "leci" pół szkoły? | 

Rozumiem, że mają być tylko tytuły ze szkołą, tak?

Angel Densetsu
 Akira
 Code Geass, oba sezony
 Death Note
 Star Driver
 Gundam AGE (od chwili gdy rolę głównego bohater przejmuje Asemu Asuno)
 Persona 4 (w trakcie emisji)
 Shin Mazinger

Jesli moze byc manga, to Devilman, tak od końca pierwszego tomu główny bohater dorabia się cohones wielkości słonia.
 |  
			| 
 Ostatnio zmieniony przez 616 dnia 14-02-2012, 22:34, w całości zmieniany 1 raz
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Auka  

| 

|  Wysłany: 14-02-2012, 19:06 | 
 |  
			| 
 |  
			| W zasadzie podobnie do LooQ. Prosiłbym coś gdzie główny bohater (a najlepiej reszta postaci też) nie jest idiotą. Coś względnie nowego, 2000+. I żeby miało co najmniej znośną, w miarę szybko prowadzoną fabułę. Ecchi, mecha i wszelkie moe magical girls odpadają. 

Chyba za dużo wymagam ._.
 |  
			| _________________
 Heaven has abandoned us!
 |  |  
	|   |  |  |  |  
	| moshi_moshi  Szara Emonencja

Grupy:
 Alijenoty
 Fanklub Lacus Clyne
 WOM

| 

|  Wysłany: 14-02-2012, 19:38 | 
 |  
			| 
 |  
			| Auka, Level E. 
 Edit: Jeżeli nie przeszkadza Ci, że zamiast bohatera jest bohaterka, to w sumie Ride Back było niezgorsze.
 |  
			| _________________

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| LooQ  

| 

|  Wysłany: 14-02-2012, 20:43 | 
 |  
			| 
 |  
			| Dzięki za tytułu. Co do pytania 616. Niekoniecznie muszą być to tytuły związane ze szkołą i bardziej chodzi mi o jakiś thriller, dramat, sensację niż romans. Chodzi mi też o to, żeby ta postać wyróżniała się z popularnych schematów.
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| 616  From GARhalla

Grupy:

| 

|  Wysłany: 14-02-2012, 22:52 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | LooQ napisał/a: |  	  | Dzięki za tytułu. Co do pytania 616. Niekoniecznie muszą być to tytuły związane ze szkołą i bardziej chodzi mi o jakiś thriller, dramat, sensację niż romans. Chodzi mi też o to, żeby ta postać wyróżniała się z popularnych schematów.
 | 

Okej, to do powyższych masz jeszcze:
 Berserk, chociaż lepiej czytać mangę.
 PBaccano i Durarara, chociaż one mają po jednym typowym ciapie za bohatera. Problem w tym, że wybranie jednego głównego bohatera byłoby dla obydwu anime krzywdzące.
 Black Lagoon
 Break Blade
 Cowboy bebop
 The Big O
 Tiger & Bunny
 GaoGaiGar
 Fate/Zero
 Armored Trooper VOTOMS
 REDLINE
 Giant Robo
 Gundam 080: War In The Pocket
 New Getter Robo
 S-CRY-Ed
 Skull Man
 Towa no Quon
 Negadon: A Monster From Mars

| Cytat: |  	  | W zasadzie podobnie do LooQ. Prosiłbym coś gdzie główny bohater (a najlepiej reszta postaci też) nie jest idiotą. Coś względnie nowego, 2000+. I żeby miało co najmniej znośną, w miarę szybko prowadzoną fabułę. Ecchi, mecha i wszelkie moe magical girls odpadają. | 

Armored Trooper VOTOMS. Wiem, miało być coś nowego i bez mechów. Wciąż VOTOMS.
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Auka  

| 

|  Wysłany: 15-02-2012, 08:51 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | moshi_moshi napisał/a: |  	  | Jeżeli nie przeszkadza Ci, że zamiast bohatera jest bohaterka, to w sumie Ride Back było niezgorsze. | 
 Odpadłem po 2 epach. Jakby to powiedzieć, zbyt... naiwne, a wyścigi to raczej nie moja bajka i jednak liczyłem na coś bez mechów, nawet jeśli były tu dość oryginalne. Ale dziękować.

| 616 napisał/a: |  	  | Armored Trooper VOTOMS. Wiem, miało być coś nowego i bez mechów. Wciąż VOTOMS. | 
 Proszę cię, ja wiem że chcesz wszystkich nawrócić na mechy, ale jeśli proszę o nową serię bez mechów to znaczy, że NIE mam ochoty oglądać serii o mechach sprzed 30 lat...

Chyba na razie dokończę Level E, ale zajmie mi to chwilę, więc liczę na więcej propozycji.
 |  
			| _________________
 Heaven has abandoned us!
 |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Urawa  Keszysta

| 

|  Wysłany: 15-02-2012, 09:09 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Auka napisał/a: |  	  | W zasadzie podobnie do LooQ. Prosiłbym coś gdzie główny bohater (a najlepiej reszta postaci też) nie jest idiotą. Coś względnie nowego, 2000+. I żeby miało co najmniej znośną, w miarę szybko prowadzoną fabułę. Ecchi, mecha i wszelkie moe magical girls odpadają. 

Chyba za dużo wymagam ._.
 | 
 Ja dla odmiany poleciłbym Nanohę, ale jak nie chcesz magical girls (nawet takich, co miasta obracają w perzynę), to pomyślmy...
 Problem jest w tym, że od paru lat główna postać musi być albo btjt albo takim "geniuszem", że nic tylko się śmiać (DN, Code Geass). Z tych sprzed paru lat, pasowałyby Cowboy Bebop lub Samurai Champloo.
 |  
			| _________________
 http://www.nationstates.net/nation=leslau

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Easnadh  a wee fire

Grupy:
 Alijenoty

| 

|  Wysłany: 15-02-2012, 09:12 | 
 |  
			| 
 |  
			| HA!	  | Auka napisał/a: |  	  | 	  | 616 napisał/a: |  	  | Armored Trooper VOTOMS. Wiem, miało być coś nowego i bez mechów. Wciąż VOTOMS. | 
 Proszę cię, ja wiem że chcesz wszystkich nawrócić na mechy, ale jeśli proszę o nową serię bez mechów to znaczy, że NIE mam ochoty oglądać serii o mechach sprzed 30 lat...
 | 

Przepraszam, ale musiałam, bo ten motyw pojawia się w tym temacie chyba po raz setny. Ktoś chce anime bez mechów, 616 poleca mu mechy. Chociaż nie tyczy się to mnie, i prawdopodobnie nigdy nie będzie, bo anime sama sobie dobieram, osobiście uważam tę manierę 616 za niezwykle wkurzającą, bo jest to jawne ignorowanie tego, co piszą inni użytkownicy. Weźcie coś z tym zróbcie... -.-
 |  
			| _________________
 ☾
 I’m always right and you should listen to whatever I have to say
 and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood.
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Urawa  Keszysta

| 

|  Wysłany: 15-02-2012, 09:33 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Easnadh napisał/a: |  	  | HA!	  | Auka napisał/a: |  	  | 	  | 616 napisał/a: |  	  | Armored Trooper VOTOMS. Wiem, miało być coś nowego i bez mechów. Wciąż VOTOMS. | 
 | 

Przepraszam, ale musiałam, bo ten motyw pojawia się w tym temacie chyba po raz setny. Ktoś chce anime bez mechów, 616 poleca mu mechy. Chociaż nie tyczy się to mnie, i prawdopodobnie nigdy nie będzie, bo anime sama sobie dobieram, osobiście uważam tę manierę 616 za niezwykle wkurzającą, bo jest to jawne ignorowanie tego, co piszą inni użytkownicy. Weźcie coś z tym zróbcie... -.-
 | 
 Zgodzę się, bo udzielam się w tym temacie regularnie i powyższa tendencja jest dostrzegalna. Z drugiej, kiedyś tez tak miałem (nie z mechami, rzecz jasna, ale z kilkoma innymi tytułami), jednak dość szybko dałem z tym spokój. To naturalne, że chcemy, by ludzie obejrzeli to, co uważamy za dobre.
 Kłopot w tym, gdy rzeczywiście osobom mówiącym, że nie chcą czegoś oglądać, uparcie wciska się to. Nie muszę dodawać, co bym napisał, gdyby ktoś mi zasugerował ciężkie yaoi...
 |  
			| _________________
 http://www.nationstates.net/nation=leslau

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Gamer2002  Bezdennie Głupi

| 

|  Wysłany: 15-02-2012, 10:00 | 
 |  
			| 
 |  
			| Myślę, że 616, będąc na VOTOMS hypie, sobie na to pozwolił po dwóch osobach proponujących mechy osobie która mówiła że też nie chce mechów. On przynajmniej wspomniał że tam są mechy.
 |  
			| _________________
 Aru toki wa seigi no mikata
 Aru toki wa akuma no tesaki

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Easnadh  a wee fire

Grupy:
 Alijenoty

| 

|  Wysłany: 15-02-2012, 10:37 | 
 |  
			| 
 |  
			| Okej, będę sprawiedliwa - ciebie, Gamer, też się dotyczył mój post, bo też tak robisz (np. tu). |  
			| _________________
 ☾
 I’m always right and you should listen to whatever I have to say
 and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood.
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	|  |  
	| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach