Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-02-2012, 01:02
|
|
|
To dlatego, że podając tytuły niszowe lub mniej znane, jest większa szansa trafienia w tytuł nie obejrzany wcześniej. Poza tym te kultowe zawsze ktoś dopisze :P |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 14-02-2012, 13:13
|
|
|
Zna ktoś jakieś anime w którym główny bohater jest postacią z charakterem, a nie głupią fajtłapą na którego "leci" pół szkoły? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 14-02-2012, 13:34
|
|
|
A co ma robić ten charakter? Na czym ma to polegać. Ma być brzydki i interesujący czy może zwyczajnie po przejściach. Czy po prostu ma przedstawiać sobą normalna osobę z normalnymi problemami?
I jeszcze jedno, W jakim typie opowieści ma się ten owy gość znajdować?
Akcja, romans czy może coś innego.
Gdybyś akurat nie szukał bohatera a bohaterki z miejsca polecił bym ci Brigadoon. Gdzie główna bohaterka nie dość, że jest ofiarą wredoty z racji swego statusu rodzinnego. To jeszcze za każdym razem gdy zdobędzie jakiś atut , sukces, czy w ogóle coś miłego, dostaje taką kłodę w kolana że mało który bohater by się pozbierał. A akcja wcale nie zwalnia.
A tak nawiasem chciałem zauważyć że jest to v3 tego tematu nie v2 |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 14-02-2012, 17:10
|
|
|
LooQ napisał/a: | Zna ktoś jakieś anime w którym główny bohater jest postacią z charakterem, a nie głupią fajtłapą na którego "leci" pół szkoły? |
Rozumiem, że mają być tylko tytuły ze szkołą, tak?
Angel Densetsu
Akira
Code Geass, oba sezony
Death Note
Star Driver
Gundam AGE (od chwili gdy rolę głównego bohater przejmuje Asemu Asuno)
Persona 4 (w trakcie emisji)
Shin Mazinger
Jesli moze byc manga, to Devilman, tak od końca pierwszego tomu główny bohater dorabia się cohones wielkości słonia. |
Ostatnio zmieniony przez 616 dnia 14-02-2012, 22:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Auka
|
Wysłany: 14-02-2012, 19:06
|
|
|
W zasadzie podobnie do LooQ. Prosiłbym coś gdzie główny bohater (a najlepiej reszta postaci też) nie jest idiotą. Coś względnie nowego, 2000+. I żeby miało co najmniej znośną, w miarę szybko prowadzoną fabułę. Ecchi, mecha i wszelkie moe magical girls odpadają.
Chyba za dużo wymagam ._. |
_________________ Heaven has abandoned us! |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 14-02-2012, 19:38
|
|
|
Auka, Level E.
Edit: Jeżeli nie przeszkadza Ci, że zamiast bohatera jest bohaterka, to w sumie Ride Back było niezgorsze. |
|
|
LooQ
|
Wysłany: 14-02-2012, 20:43
|
|
|
Dzięki za tytułu.
Co do pytania 616. Niekoniecznie muszą być to tytuły związane ze szkołą i bardziej chodzi mi o jakiś thriller, dramat, sensację niż romans. Chodzi mi też o to, żeby ta postać wyróżniała się z popularnych schematów. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 14-02-2012, 22:52
|
|
|
LooQ napisał/a: | Dzięki za tytułu.
Co do pytania 616. Niekoniecznie muszą być to tytuły związane ze szkołą i bardziej chodzi mi o jakiś thriller, dramat, sensację niż romans. Chodzi mi też o to, żeby ta postać wyróżniała się z popularnych schematów. |
Okej, to do powyższych masz jeszcze:
Berserk, chociaż lepiej czytać mangę.
PBaccano i Durarara, chociaż one mają po jednym typowym ciapie za bohatera. Problem w tym, że wybranie jednego głównego bohatera byłoby dla obydwu anime krzywdzące.
Black Lagoon
Break Blade
Cowboy bebop
The Big O
Tiger & Bunny
GaoGaiGar
Fate/Zero
Armored Trooper VOTOMS
REDLINE
Giant Robo
Gundam 080: War In The Pocket
New Getter Robo
S-CRY-Ed
Skull Man
Towa no Quon
Negadon: A Monster From Mars
Cytat: | W zasadzie podobnie do LooQ. Prosiłbym coś gdzie główny bohater (a najlepiej reszta postaci też) nie jest idiotą. Coś względnie nowego, 2000+. I żeby miało co najmniej znośną, w miarę szybko prowadzoną fabułę. Ecchi, mecha i wszelkie moe magical girls odpadają. |
Armored Trooper VOTOMS. Wiem, miało być coś nowego i bez mechów. Wciąż VOTOMS. |
|
|
|
|
|
Auka
|
Wysłany: 15-02-2012, 08:51
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Jeżeli nie przeszkadza Ci, że zamiast bohatera jest bohaterka, to w sumie Ride Back było niezgorsze. |
Odpadłem po 2 epach. Jakby to powiedzieć, zbyt... naiwne, a wyścigi to raczej nie moja bajka i jednak liczyłem na coś bez mechów, nawet jeśli były tu dość oryginalne. Ale dziękować.
616 napisał/a: | Armored Trooper VOTOMS. Wiem, miało być coś nowego i bez mechów. Wciąż VOTOMS. |
Proszę cię, ja wiem że chcesz wszystkich nawrócić na mechy, ale jeśli proszę o nową serię bez mechów to znaczy, że NIE mam ochoty oglądać serii o mechach sprzed 30 lat...
Chyba na razie dokończę Level E, ale zajmie mi to chwilę, więc liczę na więcej propozycji. |
_________________ Heaven has abandoned us! |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 15-02-2012, 09:09
|
|
|
Auka napisał/a: | W zasadzie podobnie do LooQ. Prosiłbym coś gdzie główny bohater (a najlepiej reszta postaci też) nie jest idiotą. Coś względnie nowego, 2000+. I żeby miało co najmniej znośną, w miarę szybko prowadzoną fabułę. Ecchi, mecha i wszelkie moe magical girls odpadają.
Chyba za dużo wymagam ._. |
Ja dla odmiany poleciłbym Nanohę, ale jak nie chcesz magical girls (nawet takich, co miasta obracają w perzynę), to pomyślmy...
Problem jest w tym, że od paru lat główna postać musi być albo btjt albo takim "geniuszem", że nic tylko się śmiać (DN, Code Geass). Z tych sprzed paru lat, pasowałyby Cowboy Bebop lub Samurai Champloo. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-02-2012, 09:12
|
|
|
Auka napisał/a: | 616 napisał/a: | Armored Trooper VOTOMS. Wiem, miało być coś nowego i bez mechów. Wciąż VOTOMS. |
Proszę cię, ja wiem że chcesz wszystkich nawrócić na mechy, ale jeśli proszę o nową serię bez mechów to znaczy, że NIE mam ochoty oglądać serii o mechach sprzed 30 lat... | HA!
Przepraszam, ale musiałam, bo ten motyw pojawia się w tym temacie chyba po raz setny. Ktoś chce anime bez mechów, 616 poleca mu mechy. Chociaż nie tyczy się to mnie, i prawdopodobnie nigdy nie będzie, bo anime sama sobie dobieram, osobiście uważam tę manierę 616 za niezwykle wkurzającą, bo jest to jawne ignorowanie tego, co piszą inni użytkownicy. Weźcie coś z tym zróbcie... -.- |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 15-02-2012, 09:33
|
|
|
Easnadh napisał/a: | Auka napisał/a: | 616 napisał/a: | Armored Trooper VOTOMS. Wiem, miało być coś nowego i bez mechów. Wciąż VOTOMS. |
Proszę cię, ja wiem że chcesz wszystkich nawrócić na mechy, ale jeśli proszę o nową serię bez mechów to znaczy, że NIE mam ochoty oglądać serii o mechach sprzed 30 lat... | HA!
Przepraszam, ale musiałam, bo ten motyw pojawia się w tym temacie chyba po raz setny. Ktoś chce anime bez mechów, 616 poleca mu mechy. Chociaż nie tyczy się to mnie, i prawdopodobnie nigdy nie będzie, bo anime sama sobie dobieram, osobiście uważam tę manierę 616 za niezwykle wkurzającą, bo jest to jawne ignorowanie tego, co piszą inni użytkownicy. Weźcie coś z tym zróbcie... -.- |
Zgodzę się, bo udzielam się w tym temacie regularnie i powyższa tendencja jest dostrzegalna. Z drugiej, kiedyś tez tak miałem (nie z mechami, rzecz jasna, ale z kilkoma innymi tytułami), jednak dość szybko dałem z tym spokój. To naturalne, że chcemy, by ludzie obejrzeli to, co uważamy za dobre.
Kłopot w tym, gdy rzeczywiście osobom mówiącym, że nie chcą czegoś oglądać, uparcie wciska się to. Nie muszę dodawać, co bym napisał, gdyby ktoś mi zasugerował ciężkie yaoi... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 15-02-2012, 10:00
|
|
|
Myślę, że 616, będąc na VOTOMS hypie, sobie na to pozwolił po dwóch osobach proponujących mechy osobie która mówiła że też nie chce mechów.
On przynajmniej wspomniał że tam są mechy. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-02-2012, 10:37
|
|
|
Okej, będę sprawiedliwa - ciebie, Gamer, też się dotyczył mój post, bo też tak robisz (np. tu). |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|