Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-05-2013, 22:44
|
|
|
Shiori napisał/a: | potrzebuję czegoś zabawnego, bez robotów i wielkich biustów. |
Dlaczego każdemu polecam Futakoi Alternative? To pasuje wszędzie... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-05-2013, 23:49
|
|
|
Tak sie zastanawiam, czy Ah My Goddess w wersji tv nie było by zdatne dla ciebie. Jest to w zasadzie komedia, ale ma raczej podłoże w niekompatybilności bogini z człowiekiem niż w majtkach i nosebleedach. Poza tym nabijają się głównie z członków klubu mechanicznego. Sam tytuł jest ciepły i spokojny. I szkoda, że nie przyszedł im do głowy trzeci sezon, bo jest dziura fabularna do filmu.
Shiori napisał/a: | Hej !
Szukam godnego polecenia anime, ale nie takiego który trwa w nieskończoność typu Bleach (który moim zdaniem powinien był zakończyć się dawno temu), potrzebuję czegoś zabawnego, bez robotów i wielkich biustów. Czekam na propozycje ^^ |
No tutaj jest już sporo możliwości. Np Baccano!*, Kemono no Souja Erin, Planetes I tak dalej i tak dalej. Jakiego to by niby miało być gatunku? Jakieś szczególe życzenia? Bez tego będą to po prostu strzały w ciemno :]
*czarna komedia lub tytuł w którym łatwo przeoczyć co tak właściwie się tam dzieje... duuużo ketchupu. |
|
|
|
|
|
Shiori
|
Wysłany: 17-05-2013, 17:20
|
|
|
kokodin napisał/a: | Jakiego to by niby miało być gatunku? Jakieś szczególe życzenia? Bez tego będą to po prostu strzały w ciemno :]
| Strzelanie w ciemno nie zaszkodzi :3 gatunek nie jest istotny byle żeby było śmieszne i sensowne fabularnie. Wskazówką może być moja miłość do Samurai Champloo xD a i seksowni faceci też nie zaszkodzą XD |
_________________ Tutaj staram się być zabawna: http://altefcztery.blogspot.com/
Moja galeria: http://orenei.deviantart.com/ |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
|
|
|
|
Shiori
|
Wysłany: 18-05-2013, 12:51
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Hm, to może Amatsuki, Darker than BLACK, Kyou Kara Maou!, Level E, Natsume Yuujinchou, Tiger & Bunny . |
O! Darker than Black chcialam zobaczyć już dawno tylko zupełnie zapomniałam o tym anime, dziękuję bardzo w pierwszej kolejności na pewno to obejrzę. |
_________________ Tutaj staram się być zabawna: http://altefcztery.blogspot.com/
Moja galeria: http://orenei.deviantart.com/ |
|
|
|
|
Dexorik
Kocham cycki
|
Wysłany: 20-05-2013, 19:06 Szukam anime (ładna kreska)
|
|
|
SIemanko ma ktoś fajne anime plecić Widziałem : Naruto , ao no exorcist myself yourself jakieś z syndromem gimbusa ano hi mita angel beats rosalio to vamire bakuman high school DXD the school day SAO Accel Word Soul eater i to chyba all coś w tym klimacie xd
Scalono do właściwego tematu. Poza tym pragnę zwrócić uwagę, że używanie znaków interpunkcyjnych naprawdę nie boli, w przeciwieństwie do lektury tego posta.
Tren |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 20-05-2013, 19:47
|
|
|
Dobra a teraz pełnym zdaniem, z przecinkami i pełnymi nazwami anime :] Poza tym zdefiniuj "fajne" bo z tego nie tylko trudno coś zrozumieć, ale i trudno wyciągnąć wspólny mianownik do poszukiwania "podobnych".
Więc czego oczekujesz od poleconego tytułu? |
|
|
|
|
|
CuteHell
IceQueen
|
Wysłany: 21-05-2013, 18:29
|
|
|
Heya, ostatnio jakos mam ochote na ogladanie czegos innego niz zawsze, wiec szukam anime typu romans/harem(ecchi)/szkola.
oczywiscie zeby wszystkie z wyzej wymienionych byly inne nie zbyt mi przypadaja ;D
Dzieki Pozdrawiam ;D |
_________________ Train Hard To Win Easy! :>
Moja Lista :
http://myanimelist.net/animelist/CuteHell |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 21-05-2013, 19:07
|
|
|
CuteHell napisał/a: | oczywiscie zeby wszystkie z wyzej wymienionych byly inne nie zbyt mi przypadaja ;D |
Ni w ząb nie rozumiem. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 21-05-2013, 20:30
|
|
|
Mnie to wychodzi, że ma to być przedstawiciel pogranicza tych gatunków czyli harem z poza generatora haremów losowych. Niemniej muszę zauważyć, że w ciągu ostatnich lat gatunek jest "bardziej" więc zbliża się do hentajstwa dla młodych. Dlatego proponował bym coś starszego. Takie poczciwe Mahoromatic bo ma całkiem dobrą fabułę mimo wszystko.
Bez ecchi i bardziej lajtowo i pastelowo będzie Mahoraba lub bardzo oklepana już Love Hina bo kto nie kocha latających żółwi i niezidentyfikowanych kosmito-obcokrajowych dziwnych dzieci. UFO Ultramaiden Valkyrie jeśli chodzi o zastępy nekomaidów i rozbijanie UFO o publiczne łaźnie (zabijając właściciela przy okazji)
Nyan Koi! jako przedstawiciel ciekawszych nowszych tytułów. A dalej to już nie wiem :] |
|
|
|
|
|
dzikusisko
|
Wysłany: 30-05-2013, 10:42 Polećcie mi dobre Anime
|
|
|
Witam
Zacznę od tego że jestem w strachu że nie zostało mi już nic ciekawego do obejrzenia. Uwielbiam Anime za jego możliwości. Jest prawie jak książka, bo nie ma ograniczeń, jak jest w przypadku filmów. Praktycznie wszystko można przenieść (opłacalnym kosztem) z wyobraźni na animowany ekran.
Szukam Anime które ma w sobie dużą dozę powagi... Nie jestem fanem śmiesznych gagów. Do moich ulubionych serii zaliczam między innymi:
- Elfen Lied
- Berserk
- Basilisk
- Ninja Scroll
- Claymore
- Jyu Oh Sei
- Hellsing
- Blood
- Fate/Zero
- Afro-Samurai
- Black Lagoon
Wszystkie łączy pewna brutalność, realizm, cierpienia bohaterów, bez naciągnięć (w pewnym sensie). Szukam tytułu który by tu świetnie współgram z resztą... Byle nie kryminały ;) Death Note by np się tu wpasował pod względem klimatycznym ale już nie fabularym.
Czekam z niecierpliwościa na wasze sugestie ;)
Yo dawg, wrzuciłem Twojego posta do właściwego tematu. Wiem, że się cieszysz, nie musisz dziękować - Ysen |
|
|
|
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 30-05-2013, 11:26
|
|
|
Serie charakteryzujące się m. in. brutalnością i "realizmem" (aczkolwiek jeden cudzysłów to chyba jednak za mało):
Shigurui
Texhnolyze
Kara no Kyoukai
Phantom: Requiem for the Phantom
Mardock Scramble
Psycho-Pass
Jormungand
Dwa ostatnie trochę mniej pod to podchodzą i moim zdaniem są słabsze Nie będę wszystkich opisywał, najlepiej sprawdź sobie recenzje na tanuku. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 30-05-2013, 11:44
|
|
|
dzikusisko napisał/a: | Wszystkie łączy pewna brutalność, realizm, cierpienia bohaterów, bez naciągnięć (w pewnym sensie). |
Zwłaszcza Elfen Lied tu pasuje idealnie... oj...
Polecam anime sprzed 1998 roku, zwłaszcza może Cię zainteresować M.D. Geist. Powinieneś zwrócić uwagę także na filmy i serię TV Golgo 13, a;e z całego peletonu emanujących brutalnością anime na pewno najbardziej wymowny będzie Densetsu Kyojin Ideon, a tuż obok niestety niedokończone Narutaru. Blood+ też będzie ok.
Z nowych anime może Ci się spodobać Muv-Luv Alternative - Total Eclipse i Shingeki no Kyojin. |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 30-05-2013, 23:09 Re: Polećcie mi dobre Anime
|
|
|
dzikusisko napisał/a: | Witam
Zacznę od tego że jestem w strachu że nie zostało mi już nic ciekawego do obejrzenia. Uwielbiam Anime za jego możliwości. Jest prawie jak książka, bo nie ma ograniczeń, jak jest w przypadku filmów. Praktycznie wszystko można przenieść (opłacalnym kosztem) z wyobraźni na animowany ekran.
Szukam Anime które ma w sobie dużą dozę powagi... Nie jestem fanem śmiesznych gagów. Do moich ulubionych serii zaliczam między innymi:
- Elfen Lied
- Berserk
- Basilisk
- Ninja Scroll
- Claymore
- Jyu Oh Sei
- Hellsing
- Blood
- Fate/Zero
- Afro-Samurai
- Black Lagoon
Wszystkie łączy pewna brutalność, realizm, cierpienia bohaterów, bez naciągnięć (w pewnym sensie). Szukam tytułu który by tu świetnie współgram z resztą... Byle nie kryminały ;) Death Note by np się tu wpasował pod względem klimatycznym ale już nie fabularym.
Czekam z niecierpliwościa na wasze sugestie ;)
Yo dawg, wrzuciłem Twojego posta do właściwego tematu. Wiem, że się cieszysz, nie musisz dziękować - Ysen |
Higurashi No Naku Koro Ni |
|
|
|
|
|
SąMati
|
Wysłany: 31-05-2013, 18:37 Re: Polećcie mi dobre Anime
|
|
|
dzikusisko napisał/a: | Szukam Anime które ma w sobie dużą dozę powagi (...) Wszystkie łączy pewna brutalność, realizm, cierpienia bohaterów, bez naciągnięć (w pewnym sensie) | Dzikusku, miło by było jakbyś wrzucił swoją listę obejrzanych anime, o ile posiadasz, by nie trafiać w powietrze.
W każdym razie ja Ci gorąco polecam:
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|