Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 14-05-2013, 20:18
|
|
|
1992 napisał/a: | Witam poszukuje anime z gatunku:Romans,Dramat, może to być coś jak Kimi ga Nozomu Eien, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora,ef - a tale of memories,ef - a tale of melodies tylko ze ma być z nieszczęśliwym zakończeniem najlepiej coś takiego jak Sola z góry dziękuje. |
- Spoiler: pokaż / ukryj
- SaiKano, Phantom, Air.
W przypadku braku alergii na starsze tytuły: Oniisama E... (nie kończy się całkowitą tragedią, ale główny wątek romantyczny jest raczej nieszczęśliwy), Lady Oscar |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-05-2013, 22:50
|
|
|
Poszukuję tytułu w którym główna bohaterka (od biedy może być bohater, ale preferuję heroiny) nie żyje. Jest zimnym trupem - w formie duchowej lub wciąż materialnej, właściwie wszystko jedno. Chodzi mi raczej nieumarłego/ducha "żyjącego" wśród ludzi, a nie o historię dziejącą się w zaświatach.
Preferowany klimat ciężki i poważniejszy (czytaj raczej nie komedia ^^). Lamentowanie, niespełnione miłości, poszukiwania zemsty, powolne upodlanie charakteru i gorzkie wyrzuty mile widziane. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-05-2013, 23:10
|
|
|
shugohakke, ogólnie to nie w stu procentach jeśli chodzi o pierwszą część, ale zdecydowanie jeśli chodzi o klimat pasuje
- Fantastic Children.
|
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 15-05-2013, 23:51
|
|
|
Brzmi nieźle, ale powiedz mi Tren, lepiej mangę, anime czy są na tak podobnym poziomie, że все равно? |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-05-2013, 00:22
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Brzmi nieźle, ale powiedz mi Tren, lepiej mangę, anime czy są na tak podobnym poziomie, że все равно? |
Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że manga w ogóle istnieje... i chyba jest tylko w wersji krzaczkowej jak patrzę. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 16-05-2013, 00:26
|
|
|
Racja. Dogłębne zbadanie tego i owego ukazało mi, że jeśli Fantascit Children to anime. Przybyłem więc czem prędzej skasować moje niemądre pytanie, ale ty złośliwie zdążyłaś na nie odpowiedzieć ^^
Dzięki za poradę. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-05-2013, 01:08
|
|
|
Czy bardzo się zbłaźnię pisząc, że Ano Hi Mita Hana no Namae o Boku-tachi wa Mada Shiranai nie jest do końca komedią? Historia o emo, prześladowanego przez ducha dawno zmarłej dziewczyny. W dodatku śmierć tejże była powodem rozpadu jego paczki i jego zemowania. I czego ona od niego tak właściwie chce? Do tego końcem lata będzie filmik z perspektywy ducha.
Poza tym jak w paszczę strzelił Jigoku Shoujou jest zimnym trupem, który straszy i morduje i jest główną bohaterka 3 serii :] Ale pewnie masz już odbębnione.
Shikabane Hime jest takie sobie ale zawsze to kolejny tytuł.
To by było tak apropo dosłownej interpretacji prośby :P |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 16-05-2013, 08:51
|
|
|
Jigoku Shoujou to zdecydowanie nie moje klimaty - nie tykam podobnych tytułów nawet dwumetrowym cisowym kijem, choćby były najlepsze w swoim rodzaju, a JS nie jest ^^
Na pozostałe dwa rzucę okiem. Dzięki. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-05-2013, 10:18
|
|
|
Pytanie pomocnicze i trochę spoiler.
Czy dotarłeś w Jigoku Shoujou do wątku głównego, czy utknąłeś na pierwszych odcinkach? Bo od momentu
- kiedy ten dziennikarz zaczyna węszyć
- i panienka z piekła che go zabić oprócz swoich ofiar
oraz superspoiler
- kiedy okazuje się, że są niejako skoligaceni i powstaje miedzy nimi 400 letnia nienawiść
Poza tym trzecia seria tak na prawdę opowiada o
- martwej dziewczynie, która nie wie, że nie żyje
Seria jest głębsza niż się początkowo wydaje a większość odcinków to tak na prawdę wprowadzenia i fillery :]
Ale to tak tylko z ciekawości pytam. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 16-05-2013, 19:21
|
|
|
Ponieważ napisałem, że "nie tykam" to nie dotarłem nawet do początku pierwszego odcinka ^^ Nie lubię małych dziewczynek, zwłaszcza siejących śmierć i pożogę. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-05-2013, 20:19
|
|
|
Dodajmy autystycznej :] ale argument przyjmuję i już nie namawiam (a pożoga też była, cała wioska poszła z dymem :]) |
|
|
|
|
|
Seller
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 16-05-2013, 21:44
|
|
|
Dopiero jak przejrzałem swoją listę zrozumiałem, jak trudnym zadaniem jest znalezienie takiego anime, bo praktycznie każda haremówka to komedia. Dlatego dam ci parę tytułów, które są dość dobre i nie uważam by komedia mogła by Tobie w nich przeszkadzać.
Shuffle!
Da Capo
Dodatkowo zauważyłem, że rzuciłeś naprawdę sporo bardzo dobrych serii, powiedziałbym wręcz, że wybitnych (Spice and Wolf, Stein's Gate) i zachęcałbym Ciebie do obejrzenia tych serii, bo są naprawdę porządne. Oczywiście jest to moja subiektywna opinia. |
|
|
|
|
|
Shiori
|
Wysłany: 16-05-2013, 22:16
|
|
|
Hej !
Szukam godnego polecenia anime, ale nie takiego który trwa w nieskończoność typu Bleach (który moim zdaniem powinien był zakończyć się dawno temu), potrzebuję czegoś zabawnego, bez robotów i wielkich biustów. Czekam na propozycje ^^ |
_________________ Tutaj staram się być zabawna: http://altefcztery.blogspot.com/
Moja galeria: http://orenei.deviantart.com/ |
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 16-05-2013, 22:26
|
|
|
Shiori napisał/a: | Hej !
Szukam godnego polecenia anime, ale nie takiego który trwa w nieskończoność typu Bleach (który moim zdaniem powinien był zakończyć się dawno temu), potrzebuję czegoś zabawnego, bez robotów i wielkich biustów. Czekam na propozycje ^^ |
http://myanimelist.net/animelist/LooQ ustaw sobie według score, wszystko co ma u mnie dziesięć uważam za najlepsze anime jakie w życiu widziałem, mam nadzieję, że cie nie zawiodą.
Dodatkowo możesz sobie zobaczyć liste top anime: http://myanimelist.net/topanime.php |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|