Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Powiało romantyzmem...^^ |
Wersja do druku |
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 07-04-2003, 19:20
|
|
|
Co do scen miłosnych A/Z... To ja uważam, że zepsułyby zupełnie klimat. Ta JEDYNA_SCENA_MIŁOSNA_W_SLAYERSACH (nie ma spojlerów!) uważam była zrobiona dosyć niestarannie (przyznam się toleruję tylko dwóch grafików - tego z przedostatnich odcinków i jeszcze jednego), co mi pospsuło całą przyjemność. Po drugie, wolałabym, żeby tą dwójkę zostawić na razie w spokoju... Lubię, jak jest jeszcze trochę niepewności między dwojgiem ludzi XD
Chociaż jeden niewinny buziaczek A/Z by się przydał (KISU-KISU^^):* |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Airi-Chan
|
Wysłany: 07-04-2003, 21:19
|
|
|
Mnie tam ta scenka pasowała, (najlepsze zakończenie ;) ), ale według mnie, jeszcze lepsze było "I Love you" z Premiuma (widział ktoś to?) |
_________________ Bloqj Sfuj Musk!!! |
|
|
|
|
natalya_msh
Dołączyła: 02 Lut 2003 Skąd: z domu w moim mieście :) Status: offline
|
Wysłany: 08-04-2003, 12:42
|
|
|
Właściwie to rzeczywiście, jakby były takie scenki, to zawsze ktoś moze byc nie zadowolony, a tak to każdy może sobie własny ciąg dalszy ustalic po swojemu i widać to chyba najbardziej po ilości ficków o Slayersach na FanFicktion.net |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 08-04-2003, 18:00
|
|
|
Kurcze, muszę oglądnąć Premiuma, ale czy ktoś wie, skąd to załatwić??? (Dal tej jednej sceny chyba warto... nie ważne, kto to mówi i do kogo^^)
A co do ficków, to widzę pewną tendencyjność:
1. Rozdzielenie Gourrego i Liny
2. Wpakowanie do Liny Xellossa (nie twierdze, że to jest takie złe
3. Okropnie przesłodzone wyznania miłosne Zela i Amelii
Co o tym sądzicie? |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 08-04-2003, 18:57
|
|
|
Taaa, troche się pewnie zawiedziesz scenką, ale warto :P |
|
|
|
|
|
Airi-Chan
|
Wysłany: 08-04-2003, 19:20
|
|
|
Trochę, to mało powiedziane. Koło romantyczności to to nawet nie leżało, ale ka_tka ma racje warto (chociażby dla finałowego efektu :lol: ) |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 08-04-2003, 19:32
|
|
|
No wiesz??? To było baaaaardzo romantyczne! ;) Jak możesz mówić cos takiego??? :P |
|
|
|
|
|
Airi-Chan
|
Wysłany: 09-04-2003, 06:55
|
|
|
Tiaaa. Zwłaszcza ta finałowa eksplozja :wink: (to chyba nie był za duży spoiler? :wink: ) |
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 09-04-2003, 11:06
|
|
|
o którym fanficku teraz mówicie? a co do tego przesłodzenia... cóż znalazłam wiele fanficków w których sceny Z/A były wyjątkowo przesłodzone, a zachowanie bohaterów wyssane z palca ale jeśli chcecie poczytać coś romantycznego, a jednak ukazującego bohaterów w realnym( a nawet troszkę dark;) świetle to poczytajcie " one third human" nawetnie wiecie jak ja się popłakałam :!: *uwaga spoiler* gdy Zel jednak nie stał się człowiekem na zawsze??? :!: *hlip*...*snif*...buuu, ale cała saga jeszcze nie skończona, to nie można się martwić...*snif,snif*... :( :cry: |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 09-04-2003, 11:43
|
|
|
napisałam, że jeszcze nie jest skończony, ale miałam przeterminowane żródło...eh...muszę przeczytać epilog a nie che mi się strona załadować :!: :!: :!: :!: :!: :x wrrrrrr........... |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 09-04-2003, 21:17
|
|
|
Heh..........
Najśliczniejsza scena miłosna?
Hmm.............
Realna śmierć Amelii............Chyba mi się nie przywidziało, jak widziałam w kącikach oczu Zelgadisa łzy?
Poza tym...........Coś nie mógł skontaktować, jkak Amelia wyciągnęła kopytka.
Bo po niej zginęła Sylphiel, a dopiero po dialogu Sylphiel do Hellmastera i Liny do Hellmastera Zel podlazł pod skałę...........
Poza tym....."Ale uleczysz się już sama" w walce z umarlakami....
Poza tym......."Wróci pan ze mną do Sailoon?"............
Poza tym "That's dragon I love"
Poza tym.........................
Poza tym chcę RESURRECTION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I nocy poślubnej stamtąd (czy ja jestem dziwna?)......A raczej, hmm, rozmowy przed nocą............
DDMK :P |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
Sore
Dołączyła: 05 Mar 2003 Skąd: też zarąbista żółta planetka^^ Status: offline
|
Wysłany: 10-04-2003, 10:51
|
|
|
LUDZIE JAKI CUDNY TEMAt! Miłość jest taka kawai!^^ i ja mówię, że Zelgadiss tylko udaje zimnego ( tacy nacieplejsi, he, he, he) i jak każdy zmądrzeje iw yzna miłość Ameli! No bo w końcu, broni ją, zawsze za nią łazi ( a twierdzi ze jest na odwórt, oj nie ładnie, nie ładnie, a kto przyszedł popatrzeć na statki Sayllun na początku TRY? NO??? I może mi wmówi że NAPRAWDĘ satatki oglądał??? Już ja wiem, na co on patrzył!) Poza tym, Xelloss i Filia też są pewniakiem! KTO SIĘ CZUBI TEN SIE KOCHA! NO! To moje dwie ulubione parki! Potwór i smok , księżniczka i rycerz, nieźle brzmi!!! Trzeba by było stworzyć jeszcze jedną serię, gdzie w koncu uwzgledni się naszych ulubieńców! Aha! i nie mozemy się poddawać, gdzy ktoś jest innego zdania niż my! MIŁOŚĆ ZWYCIĘŻY!!! ( nawet Xellossa da sie przekabacić na dobro z miłości, a Ame nauczyć mówić do Zelusia na " ty". ^^)
P.S.: Kto szuka fanfików o miłości Zela i Amelii tą jest ich setka na naszej wszechbibli!! na przykład autorstwa Mazoku, UFO... et cetera!^^ |
_________________ sore wa himitsu desu^^
Wiecej fanfików z Zelem i Amelią!^^ |
|
|
|
|
Lina Inversica
|
Wysłany: 10-04-2003, 10:56
|
|
|
Śmierć Amelii? Pod koniec Nexta. (moja ulubiona seria^^)
Ah, Zel się rozpłakał??? Musze to zobaczyć :> |
_________________ ,,,,....;;;;:::: ////||||>>>>Slayers Fantasy<<<<||||\\\\ ::::;;;;....,,,,
http://www.republika.pl/slay_rules/
Już wkrótce :!: |
|
|
|
|
Xellia
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-04-2003, 14:32
|
|
|
Moja ulubiona para to Xellos i Filia^_- doskonale do siebie pasują^^
A wogole to powinno sie dziekowac Dośce za jej ''Romans Deo Delaline''Ta część z ''listami braciszka'' była normalnie zaje..fajna(sora za wyrażonko),tak jak tłumaczenie 'Zakazu''
A moj artykuł o Xellu i Filii już niedługo bedzie można przeczytac na www.slayers.glt.pl (niee..Agit, Martin, Setzer NIE ZABIJAJCIEE!!!Chiba można troche poreklamowac sie, ne?^^) |
_________________ Teraźniejszość mgłą spowita,
Smutna przeszłosć nadal boli;
Dawna miłość, choć zabita,
W podświadomej wciąż tkwi woli.
Serce, kiedyś już zranione
Nadal z pełną siłą bije
Choć złamane, porzucone
Nadal tęskni, nadal...żyje. |
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 10-04-2003, 15:24
|
|
|
Lina Inversica napisał/a: | Śmierć Amelii? Pod koniec Nexta. (moja ulubiona seria^^)
Ah, Zel się rozpłakał??? Musze to zobaczyć :> |
zaraz zaraz to Amelia zginęła ?? kurcze ja chyba o czyms zapomniałem... |
_________________ "- Postanowiłem zająć się czymś porzyteczniejszym dla ludzkości.
- Czym pastorze ?
- Rozszczepianiem atomów." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|