Miłość w fanfikach |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-04-2004, 19:37
|
|
|
Ale mimo wszystko, jak już Filia Vala wychowa, to raczej trudno żeby byli parą:P. To znaczy może i to możliwe, ale wolałbym żeby nie było możliwe. Za to nie mam nic przeciwko F/V w fikach w AU, czyli autorskim świecie, różnym od tego ze Slayersów. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 27-04-2004, 19:46
|
|
|
chyba że Val miaby "kompleks Edypa" ale nie wiem czy Filila by na to poszła... chyba że przygarneła go by "wychować" sobie męża ;) |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-04-2004, 20:10
|
|
|
Przypomina mi się artykuł z ostatniego Mangazynu "Zakazane relacje w mandze shoujo"^_______^. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-04-2004, 20:54
|
|
|
Ja jestem bardzo X/F-owa... I Val z Filią mi po prostu nie leży - ale nie dlatego, że do siebie nie pasują! Bo jeśli tylko przekształcić nieco zakończenie Try, to daje się z tego wykroić naprawdę fajne rzeczy... Uczucia Filli zdecydowanie można różnie interpretować - ona Valowi współczuła i była nim zafascynowana, a od tego naprawdę niedługa droga do czegoś więcej... Z tym, że jeśli go wychowała - moim zdaniem droga zamknięta. No prawie...
Tak w ramach ciekawostki podrzucam linka do ficzka mojej ulubionej chyba autorki - mamy trójkącik, miło się czyta i sami zobaczcie, co się z tego daje wykroić... :>
http://www.fanfiction.net/read.php?storyid=1369241 |
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 28-04-2004, 08:15
|
|
|
Ale zawsze mogła nie wychować go do końca, tylko gdzieś oddać czy coś... :P |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 28-04-2004, 10:15
|
|
|
Ka_tka nie kombinuj:]. |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 28-04-2004, 11:17
|
|
|
Wiesz ka_tka to w sumie by pasowało jakby Xellos jej uświadomił że przy tak wybuchowej matce szczęśliwe dzieciństwo nie wchodzi w grę ;) |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 29-04-2004, 09:15
|
|
|
Wielkie dzięki Ysen za fiki^^
Co do sporu F/V... ona smok i on smok->ładnie by wyglądali, ale muszę przychylić się do postów Xellas. Na końcu gdy dostała jajo to miałam wrażenie, że chce Vala wychować.No i chyba tak jest... Więc patrząc obiektywnie sądzę, że matka.^^ Ale jako para byliby śliiiiiczni *_* >tylko mam wrażenie, że on ma za młodą twarz w storunku do Filii< |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 29-04-2004, 11:54
|
|
|
Your welcome, Chimeria. Ku chwale:P.
Czy ja wiem, czy on ma zbyt młoda twarz? kwestia gustu. Mnie interesuje coś, co mi właśnie przyszło do głowy. Co jeśli Val pamięta swoje poprzednie życie. W takim wypadku niewykluczone, że jednak, po jakimś czasie, może coś między nim a Filią wyniknąć.
Dobra, może dolać troche oliwy do ognia? Co powiecie na parę X/A:P? Widziałem ze dwa fiki na ten temat. Jeden był fajny, odkrywał mroczną stronę natury Amelii, drugi miał tę wadę, że Amelia była OOC i miała charakter Liny, a Lina(spiknięta w tym fiku z Zelem) również była OOC i miała charakter Amelii. Doprawdy nie wiem co o nim mysleć:P. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 29-04-2004, 12:03
|
|
|
A/X???? XDDD Nie...to się nie uda^^ Ona to dziecko zapatrzone w Zela (>_<) jak w obrazek. Na dodatek jest przecież niepoważną zwolenniczką sparwiedliwści^^
On jest tzw. zimnym draniem^^ Nie można powiedzieć żeby był poważny^_^ ale nie pasuje do Amci. Już prądzej widzę F/X co i tak mi nie pasuje^^
Nie- to się nie uda^_^ Chyba podobnie jak S/X ^^
Ale czy mogłoby coś wyjść z A/G??? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 29-04-2004, 12:27
|
|
|
No cóż... sam nie wiemO_o. W sumie oboje są na tym samym poziomie intelektualnym, a w tym odcinku z emerytowanymi Power Rangers(perełka po prostu:P) w sumie nieźle sobie radzili jako duet. Poza tym Gourry byłby zdecydowanie lepszym księciem od Zela: świetnie pasuje do wizerunku, a przy tym nie wtrąca się do rządzenia(takiego Philla nigdy nie ma w domu wiec pewnie tez nie on rządzi, tylko rada królewska). Zela by poddani raczej nie przyjęli, ksenofobia i te sprawy:P. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 29-04-2004, 12:32
|
|
|
Taa... Power Rangers to było cudo...*_* Jakby się im przyjrzeć to czemu nie...XD
Ksenofobia...(coś mi się z Xellas przypomina XD) bardzo prawdopodobne^^
Przeszli już kilka poziomów wtajemniczenia. Gourry był przecież już mównicą Amelii ^^ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 29-04-2004, 15:55
|
|
|
Odbiegliśmy od tematu, jeszcze tutejszy ustrój faszystowski gotów to wyciąć:P. To wracając do starego wątku: Zel/Sylpheel? tylko bez wyżej wspomnianych wideł proszę^^. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 29-04-2004, 15:58
|
|
|
<Jak to bez wideł??? Bez wideł nie ma dyskusji>)
Ale faktycznie niezły offtop się wykroiłXD Widły!Do mnie!^_^<
Zel i Sylphiel??? Ona jest zapatrzona w naszego szermierza jak Amelka(>_<) w Zela^^
Nie może być! Zel by z nią nie wytrzymał! Ale przynajmniej miałby dobre obiadki^_^ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 29-04-2004, 16:00
|
|