Miłość w fanfikach |
Wersja do druku |
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 07-05-2004, 14:24
|
|
|
Jest zupełnie bezsensowna T_T Albo ktoś zapada na jakąś chorobę i sie szuka leku.
Przetrawione tematy = = |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 07-05-2004, 14:36
|
|
|
Przetrawione... a teraz tak mi przyszło do głowy:
Umi, Fuu i Hikaru "teoretycznie" są z Japoni to jakby "nagiąć" prawdę mogły widzieć w TV np. Slayers.
Dalej, biorąc pod uwagę że mogły dowolnie przechodzić do Cephiro <to było chyba tylko w mandze ukazane, pamiętam że gdzieś było że mogły>
a w Cephiro jak każdy wie siła woli najważniejsza, jak np. Hikaru <w końcu ma najsilniejszą wole nie?> zaczeła by się modlić by z niega spadł jej np. Zelgadis, to może by i spadł.
Co o tym myślicie?? |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 07-05-2004, 14:50
|
|
|
Tylko po co by jej był Zel? Każda miała jakiegoś faceta, nie? Sama nie za bardzo pamiętam, oglądałam tylko raz i nie za bardzo mnie zaciekawiło ^^"
Ale wracając do tematu: poza tym, że łączenie w pary postaci z różnych anime uważam za bezsens, to po co tak mieszać? Mi to wygląda na brak pomysłów u autora. Jak nie ma co zrobić ze Slayami, to dodamy im paru kolegów, niech się cieszą ^^ |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 07-05-2004, 16:09
|
|
|
<W sumie zawsze denerwowało mnie, że to właśnie Hikaru miała najsilniejszą wolę. >_<* Co do faceta Umi to sprawa jest dyskusyjna. Mógł to być nasz Clef^^>
Właśnie- te lukierkowe i przesłodzone do granic wytrzymałości miłosne scenki...
Okropność!!!!!>< |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-05-2004, 18:25
|
|
|
Tia, w drugiej serii nieludzko przeciągali. I "oficjalna" parą chyba faktycznie jest Umi/Clef,chociaż w przypadku CLAMPa nigdy nic nie wiadomo^^. Mi osobiście najbardziej pasuje para Umi/Hikaru:P.
[edit=Serika] A może by tak temat o Rayearthcie?
Re: edit - Raczej nie znajdzie się wielu zainteresowanych mam wrażenie. I mam to uważać za ostrzeżenie:P? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 07-05-2004, 18:58
|
|
|
Ysen- obawiam się, że prowokujesz^^ |
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 07-05-2004, 19:15
|
|
|
a dlaczego nie? JA chętnie pogadam chociaz nie pamiętam zbytnio.. Ale Umi nie z Clefem tylko z Ascotem!!! |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 07-05-2004, 19:21
|
|
|
Tia.. Ysen zabierasz moją pozycje dolewacza oliwy do ognia ;)
[edit = Serika] Ysengrinn, skoro tak bardzo prosisz... Albo zaczniecie pisać na temat, albo cały off-topic stąd leci. Teraz lepiej?
Bardziej na temat:
--> Przeciwko takim łączenią nie mam nic przeciwko pod warunkiem że są dobrze przemyślane.
--> Saluchna to był przykład, zresztą to że dziewczynka ma chłopaczka <buu zazdroszcze Lantysowi...> nie jest powodem dla którego nie może mieć przyjaciół... |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-05-2004, 22:15
|
|
|
Dobra już się uspokoję:P. Po prostu nie miałem co powiedzieć w związku z głównym tematem, a tylko tym pobocznym, a to, że jest wątek poboczny jeszcze nie znaczy że go trzeba od razu w osobny temat przerabiać. Tyle tytułem wyjaśnień i tłumaczenm^^.
Co do głównego wątku dyskusji to przyznam besz bicia: nie mam opinii, gdyż jakoś nie czułem nigdy potrzeby czytania czegoś takiego. Oczywiście wszystko zależy od umiejętności autora, najbardziej głupi i bezsensowny pomysł można przemienić w arcydzieło. Ale osobiście omijam fiki crossover bardzo szerokim łukiem(już wolę fiki fusion, gdzie chodzi o to, że np. postaci ze Slayersów zajmują miejsce postaci z Inuyashy) więc opinii nie mam(bo nie zamierzam wyrażać opinii o czymś, o czym nie mam pojęcia). |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 08-05-2004, 08:16
|
|
|
Ja osobiście tez nie lubie takich ficów, ale cóż poradzę, że już sobie w myslach układam arcytragiczną miłość Harry'ego Pottera do Liny... XDDD Zresztą, w ficach WSZYSKO jest naciągane. I będzie, bo to w końcu nigdy nie będzie orginalna historia (chociaż nie wiem jak dobra). Dlatego z reguły bardzo rzadko czytam fiki. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 09-05-2004, 13:34
|
|
|
Niop! Do Vala pasuje!!! Racja! <Piccolo górą! XDD>
Co do miłości... zaczynam sie zastanawiać nad trójkątami (choż jestem zazwyczaj temu absolutnie przeciwna)
[edit=Avellana] Ten temat także może zostać zamknięty i wyczyszczony... Załóżcie sobie temat o cross-overach, czy o czym tam chcecie! |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 09-05-2004, 13:36
|
|
|
Ano. Najciekawszy to chyba X/Z/L;P. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 09-05-2004, 13:37
|
|
|
>Ale temat przewodni wrócił<
Ysen- czytasz w moich myślach?^_^ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 09-05-2004, 13:42
|
|
|
Nie, ale już dawno zauważyłem, że myślimy bardzo podobnie:P. Różnimy się tylko w kwestii Sylpheel^^. Pomysł byłby fajny jakby Zel mógł się postawić Xellosowi. W Next i Try był raczej na to za słaby.
Avellana - Chimeria ma rację. Czytaj uważnie, a nie szalej z nożyczkami.
[i][edit=Xeniph]Uwaga Avellany odnosiła do wypowiedzi stwierdzającej że "Vegeta to frajer", która jako żywo nie ma nic wspólnego z tematem "miłości w fanfikach". Twoja uwaga jest więc bardzo nie na miejscu. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 09-05-2004, 14:20
|
|
|
trójki?? raczej jestem przeciwna, ale ta jest interesująca, czy były jakieś ciekawe fiki na ten temat?? |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
|