Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Poważne pytanie o niepoważną rzecz -> lub na odwrót ;) |
Wersja do druku |
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 30-04-2004, 18:45
|
|
|
Pomyślałbym sobie, że chyba jednak moje Plany Władania Światem nie dojdą do skutku... |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 30-04-2004, 19:17
|
|
|
Zapisałbym to sobie w terminarzu, żeby nie zapomnieć. Wiecie, głupio zapominać o własnej śmierci, ale ja mam generalnie krótką pamieć. Szczególnie do takich głupot ;P A potem będe robić to, co zwykle... Opanowywać świat ^^ |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 30-04-2004, 19:20
|
|
|
Pinki..tfu!! to znaczy Maz, jak można zapomnieć o własnej śmierci?? |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 30-04-2004, 19:27
|
|
|
Xellas - no i już wiemy, skąd biorą się zombie :P Ale nie róbmy off-topicu.
Ja sam nie wiem, co bym zrobił, nigdy się nad tym szczególnie nie zastanawiałem... Pewnie jak zwykle wymyśliłbym coś na miejscu. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 30-04-2004, 21:10
|
|
|
Dwie możliwości:
W pierwszej - jeśli powiedziałby mi to lekarz - zapewne weszłabym na forum, na gg, na BH, żeby zawiadomić i się pożegnać... a ostatnie chwile bym spędziła z rodziną, z najbliższymi mi osobami...
A w drugiej postukałabym sie palcem w czoło i poszła dalej ;P |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 02-05-2004, 00:03
|
|
|
Można zapomnieć, jak się ktoś tym nie przejmuje. W końcu usiłować np. zrobić wszystko, co się chciało w życiu zrobić w 24 h to głupota. Tak samo pisanie do innych o swoim spodziewanym zgonie też mi jakoś nie pasuje ("Cześć ^^ Wiesz, jutro mam zamiar sobie umrzeć, ale nie przejmuj się. Pogrzeb w następny piątek. Przyjdź, będzie fajna stypa. Miłego dnia i do zobaczenia po TAMTEJ stronie ^___^").
Mógłbym co najwyżej potrenować trochę grę w szachy. A nuż się przyda... Podobno Śmierć też ma poczucie humoru. |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-05-2004, 07:08
|
|
|
Mazoku napisał/a: |
Mógłbym co najwyżej potrenować trochę grę w szachy. A nuż się przyda... Podobno Śmierć też ma poczucie humoru. |
Pamiętaj, że Śmierć ma kłopoty z zapamiętaniem jak rusza się Koń... Ten szczegół może się przydać podczas opracowywania taktyki. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-05-2004, 10:48
|
|
|
Ja bym po pierwsze spłynęła pontonikiem po rzeczce. Po drugie napisałabym do pewnej istoty ludzkiej i przeprosiła za to, że się nie odzywałam przez ostatnie dwa lata. Po trzecie skończyłabym pisać powieść (choćbym miała kazać śmierci poczekać). Jedną z wielu, ale co tam. Pewnie byłaby to "Joanna"(tytuł roboczy). Po czwarte kupiłabym sobie Legend o Lemnear (co z tego, że umieram? Ja to chcę MIEĆ!)
To chyba tyle. Acha, Avellana! Mówił ci ktoś, że masz ciekawe podejście do życia? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-05-2004, 19:14
|
|
|
Tak to bym nie uwierzyla, chyba ze to by jakies dziwne stworzenie mi powiedzialo np. krasnoludek w rozowym ubranku Sailor Moon... wtedy to bym we wszystko uwierzyla... albo ten lekarz, no niech juz i tak będzie. To wtedy bym do wszystkich znajomych zadzwoniła, pożegnała się na BH i tu, próbowała sie upić (nienawidzę alkoholu, ale ciekawa jestem jak to jest), znalazła adwokata czy kogo tam trzeba i napisała testament , zapaliła papierosa, dałabym jeden z najbrzydszych swoich rysunków na DA i zadedykowałabym go wszystkim, a na koniec napiłabym się Coca-Coli (zimnej, z lodem), położyła na łóżku i...czekała.
O jejku, jaki makabryczny temat. Ja tu wracam do was, a tu na mnie coś takiego czeka... |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:30
|
|
|
Sporo osób pisze tu, że gdyby się dowiedziało o swojej śmierci, to zrobiłoby coś, czego normalnie nigdy by nie zrobili. A co jeśli to właśnie miało być przyczyną śmierci? ;P
W końcu nietrudno jest wymyśleć sobie scenariusz, w którym przychodzi do kogoś bliżej nieokreślona, ale w miarę wiarygodna istota fikcyjna (Śmierć, Szatan, Anioł, Wyrocznia, Zielony Krasnoludek, Różowy Słonik itd.) i mówi, że ów ktoś jutro umrze. A taki naiwny delikwent od razu rzuca wszystko w ... i jedzie gdzieś w góry, żeby sobie powiedzmy spłynąć kajakiem (nazbyt) rwącą rzeką albo skoczyć z (podejrzanie dziurawym) spadochronem...
Dlatego właśnie "delektowanie się rozkoszami życia w ostatniej chwili" to niezbyt ciekawy pomysł ;P |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:37
|
|
|
Maz czemu tak pesymistyczna teoria??
Ale to fakt^^'' takim numerem faktycznie można zginąć szybciej^^' |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:48
|
|
|
Ale ja już pływałam pontonem! tylko towarzystwo było nędzne i cały czas nawijało, a ja chciałam się urokami natury rozkoszować. I chciałabym właśnie porozkoszować się urokami natury (i powiosłować, bo to lubię) A rzeczka wcale nie jakaś narowista, po prostu niech będzie ładnie ^^. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:51
|
|
|
Ja bym chciała urzeć w Egipcie*_* zawsze kochałam ten kraj za cudowną cywilizację^^ no i oczywiście za Kleopatre^^ |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:55
|
|
|
To wcale nie takie trudne. Wystarczy wybrać się na tygodniową wycieczkę po pustynii bez wody ;P |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 23-05-2004, 20:58
|
|
|
ale wtedy nie zobacze piramid i sfinksa, wogóle ja bym chciala umrzeć widząc coś pięknego^^ najlepiej w muzeum z rzeczami z grobowca TutenchamonaXD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|