Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jedzonko |
Jakie dania lubisz: |
Słone |
|
10% |
[ 3 ] |
Słodkie |
|
6% |
[ 2 ] |
Kwaśne |
|
3% |
[ 1 ] |
Pikantne |
|
40% |
[ 12 ] |
Łagodne |
|
10% |
[ 3 ] |
Z mięsa |
|
23% |
[ 7 ] |
Wegetariańskie |
|
6% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 30 |
Wszystkich Głosów: 30 |
|
|
|
Wersja do druku |
Varda
ko-tek!
Dołączyła: 23 Paź 2005 Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 07-01-2006, 23:35
|
|
|
A mi tato ostatnio zaserwowal ciekawa podrobke sajgonek ;)
Nalesniki z nadzieniem z bigosu [bez sosu pomidorowego, ale z duza iloscia kielbaski, mrr], podsmazone na patelni. O dziwo, jadalne i smaczne ;) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Kejmur
Ktoś
Dołączył: 01 Sty 2006 Skąd: Koszalin Status: offline
|
Wysłany: 08-01-2006, 13:54
|
|
|
Uwielbiam chiński rosół.
Składniki: grzybki mun, 2-3 kostki rosołowe (najlepiej kurczak/indyk), siekana pietruszka i inna zielenina, sos sojowy, cytryna i sos tabasco (cytryne i sos tabasco dodajemy do talerza, by nadać specyficzny smak i samemu wyczuć odpowiednią dla siebie ilość), mięso kurczaka/indyka i najlepiej do tego makaron ryżowy (ostatecznie zwykły ryż)
Gotujemy jak normalny rosół, tyle że od razu na początek dodajemy grzybki i gotujemy tyle, ile wymaga tego konkretny gatunek mięsa (szyjki 2 h, nóżki 1/2). Przepis prosty, a świetny smakowo. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Dołączył: 31 Lip 2002 Skąd: sanok Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-01-2006, 14:42
|
|
|
Zainteresowanych kuchnią orientalną odsyłam do tego tematu: http://forum.tanuki.pl/tematy18/1084.htm |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-01-2006, 14:29
|
|
|
Varda napisał/a: | A mi tato ostatnio zaserwowal ciekawa podrobke sajgonek ;)
Nalesniki z nadzieniem z bigosu [bez sosu pomidorowego, ale z duza iloscia kielbaski, mrr], podsmazone na patelni. O dziwo, jadalne i smaczne ;) |
To się krokiety po naszemu nazywa....
Ja natomiast lubię robić nalesniki z nadzieniem z czerwonej fasoli w sobie chillli zmieszanej z usmażonym mielonym mięsem. Ciasto tez najllepiej przyprawić przed smażeniem. Polewac sosem tabasco. Pycha. |
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Dołączyła: 23 Paź 2005 Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 09-01-2006, 21:05
|
|
|
Grisznak napisał/a: | To się krokiety po naszemu nazywa.... |
Dla mnie krokiety sa z nadzieniem miesno-grzybowym ;)
Chociaz, kiedys mialam okres w zyciu na probowanie roznego rodzaju pierogow [np. dla mnie strasznie nietypowe z kasza gryczana czy kaszanka], wiec moge probowac i roznych odmian krokietow, co mi tam ;P |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Kurosaki Ichigo
Dołączył: 20 Cze 2006 Skąd: Soul Society :) Status: offline
|
Wysłany: 22-06-2006, 14:20
|
|
|
Moim ulubionym daniem jest oczywiście pizza, ale tylko z masą ostrych przypraw (chilli, tabasco), mięsem (szynka i salami), pieczarkami, cebulą, pomidorem, ogórkiem i oliwkami. Normalnie przepyszne danie.
Nie jest to jedyna potrawa jaką lubię. Szczerze powiedziawszy to nie przepadam za zdrową żywnością, ale mam świetny metabolizm (więc nie przybieram na wadzę). KFS, Mc' Donald itp. zarabiają na mnie.... :) |
_________________ Świat zmienia człowieka, choć człowiek nie zawsze tego chce....
|
|
|
|
|
Irian
Dołączyła: 30 Lip 2002 Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-06-2006, 15:02
|
|
|
Metablozm swoją drogą, ale na takim żarciu się można awitaminozy dorobić. :> |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|