Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Mundurki szkolne |
Wersja do druku |
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2006, 00:44
|
|
|
do kostek i bez plis
ile takie długie spódnice dają możliwości... <very evil grin> |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-02-2006, 01:16
|
|
|
A ja mam garsonkę nieco mundurkowatą - z górą z takim kołnierzykiem-stójką jak w męskich mundurkach, zapinaną na masę guziczków, i spódniczką za kolano. Jest śliczna! Jakby takie coś miało spełniać rolę mundurka, to ja sie na to piszę :) |
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 18-02-2006, 03:21
|
|
|
Chyba zostałeś nie zrozumiany Azag-sama??? Ale kija tam, przeca z mostu sie nie rzuce. Kieca do kolan rules. Najlepsza kieca jest do kolan - podkreśla, że kobieta jest kobietą, a jednocześnie daje wrażenie schludności i godności ( i koniecznie lekko rozszeżana do dołu co by dziewczęta nie wyglądały jak we workach, albo w jak w gumowych taśmach - beznadzieja). I do tego jakieś super podkolanki - bez żadnych koronek i innych badziewnych wzoreczków - ciasno pinająca łydki - miodzio. Długie kiece też są spoko, ale na mudurek sie nie nadają bo dziewuchy nie mogły latać po szkole za chłopakami. I nie mielibyśmy fantastycznego sprintu Futaby w Green Green, albo Tenmy zaiwaniającej na rowerze - buahahahaha. I do tego wszystkiego jakaś superowa koszulka z kołnieżykiem - jasna - biała albo błękitna z jakimiś paseczkami tu albo ówdzie. Do tego dziarska marynareczka i jestem do dyspozycji każdej uczennicy - hehe - żartowałem oczywiście.
A i jeszcze wtrące: Wa-totem - senpai czy Tot (hehe) czy jak tam wolisz (bez obrazy oczywiście) polecam Ci Suzuke. Myślę, że Ci się bardzo spodoba. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 18-02-2006, 10:39
|
|
|
'sama'? Cóż za skromność...
Poza tym: Azag, ty fetyszysto :P [i ty też, Tot, ale o tym to i tak już wszyscy wiedzą...]
Azag napisał/a: | Długie kiece też są spoko, ale na mudurek sie nie nadają bo dziewuchy nie mogły latać po szkole za chłopakami. |
Phew! a czemu to my mamy latać za wami? chyba brzydsze powinno za ładniejszym się uganiać, co?
w ostateczności spódnica za kolano może być... |
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 18-02-2006, 11:40
|
|
|
Jak dla Ciebie może być Azag-Senpai :)
Haha - nie wiem czy widziałaś Green Green, ale Futaba biegła za Ichibanboschim (chyba źle to napisałem) w celach odmiennych od "parzenia" - haha - to był sprint.
Poza tym nie wiem ciągle czemu mundurki to fetysz - fetysz to jest trudne słowo - ale jakoś po sprawdzeniu w słowniku co to znaczy nie umiem sobie powiązać.
Tak na marginesie zapewniam Cię, że gdyby nagle ni stąd ni zowąd wszystkie dziewczyny w szkole przyszły ubrane w takie kiece napewno wzrósła by wam frekwencja - przynajmniej w ten jeden dzień.
A poza tym wyobraż sobie tę sytuację - ubierasz się w taką kiecuszkę, zakładasz skromną koszulkę, pończochy i marynarkę i wkraczasz do budynku jak pani - nie garb się bo przeca natura jest z tobą, dumny krok po lini prostej zapewnia ci falujące biodra, na twarzy wdzięczny uśmiech i lśniące włosy z jakąś wpiętą spineczką lub dwiema - chłopaki spadali by z parapetów z wytrzeszczonymi pinglami i otwartą gębą - uuuu - nie wierzysz to wypróbuj bo jeszcze ku Twojemu szczęściu chodzisz do szkoły. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 18-02-2006, 12:53
|
|
|
Azag napisał/a: | nie wiem czy widziałaś Green Green |
widziałam... pół pierwszego odcinka i sama sie sobie dziwię, że aż na tyle starczyło mi cierpliwości...
i przypomniał mi się kolejny ciekawy mundurek:
O, TUTAJ...
a twoja propozycja ubioru jest nierealna z paru przyczyn |
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 18-02-2006, 13:54
|
|
|
Goniu, tem mundurek z poprzedniej strony (wersja żeńska :P) rzeczywiście jest ładny. Taki to i ja chętnie bym nosiła.
Z tego co pamiętam podobały mi się aż dwa mundurki z mangi Vampire Princess Miyu. Z rozdziału "Bambusowa kołysanka" (tom 6) i "Gdy ćwierkają ptaki" (tom 2 - tylko spódniczki za krótkie). Reszta mundurków jakie widziałam wydała mi się jakaś taka... pospolita? Podobna? Albo mam alzcheimera i nie pamiętam niczego ciekawszego -_-"
Poza tym zgadzam się z 90% z Gonią ^_^. Jeżeli spódnica to nie za krótka, a kolory nie powinny być za jasne (choćby z tych dwóch prostych przyczyn, że łatwo się upaprać, a latem (no, przy jakimkolwiek większym natęzeniu światła) strasznie bije po oczach). Dodam jeszcze, że materiał musi być odpowiedni. Precz z nylonopodobnymi materiałami! *brr* |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2006, 15:07
|
|
|
popieram gonik, spodnica==do kostek
azag - nie wiem, ja spokojnie biegam w dlugiej spodnicy, musi tylko byc odpowiednio lekka/seroka/miec rozciecie.
ale utena mi sie przypomina........ "gdzie w regulaminie jest napisane ze dziewczyna nie moze nosic meskiej wersji" |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 18-02-2006, 17:02
|
|
|
Jak dla mnie mundurki to rzecz obowiązkowa, bo naprawdę to, co dzieje się w niektórych szkołach, przechodzi ludzkie pojęcie czasem ^^"
A właściwie najczęstszym argumentem (prócz "to jest niemodne, jak ja pokażę moje drogie rzeczy?!") przeciwko są te nieszczęsne spódniczki. Mogłaby być dowolność dla dziewcząt, spodnie albo spódnica, albo na zmianę, albo w ogóle kilka podobnych do siebie wzorów (lekarstwo na problemy rodzaju "ten krój nie pasuje mi do figury" XD). I o ile te mundurki byłyby konsultowane z uczniami (nie na zasadzie "a bo ten kolor moje oczy przyćmiewa", tylko czy daną rzecz w ogóle da się nosić), ale jednocześnie konieczne dla wszystkich szkół bez wyjątku, to nie widzę problemu...
Inna sprawa, że ja jestem kategorycznie za, i jak już upoluję taką ładną (i niedrogą ^^") plisowaną spódniczkę w kratkę, dłuższą niż te, co są ostatnio modne (nawet nie chodzi o opory psychiczne przed pokazaniem nóg, bo mi to wszystko jedno, ale spódniczka do pępka to jednak nie jest to ^^"), sama sobie mundurek ułożę, o! XDD |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2006, 17:43
|
|
|
GoNik napisał/a: | do kostek i bez plis
ile takie długie spódnice dają możliwości... <very evil grin> |
racja w takiej długiej bardziej seksi wyglada jak dziewczyna unosi ja tropche odsłaniajc stopniowo nóżki :P SESESESESESESESESE |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 18-02-2006, 18:42
|
|
|
Niichan, ty perwersie...
mi tam raczej chodziło o to, że taka długa spódnica, jeżeli jest odpowiednio uszyta i z dobrego materiału to się wspaniale uklada i robi wrażenie :P
Kaciu, masz absolutną rację. Akurat jeżeli o moją szkołe chodzi to ubiory gwałcące poczucie dobrego smaku od razu są wyłapywane przez dyrektorkę, więc nikt nie stroi sie jak na dyskoteki. Ale na widok wielu panienek na ulicy robi mi się zwyczajnie niedobrze.
Tym to trzeba na siłę przyzwoitość wpajać...
aha! Grisz: no way! |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 18-02-2006, 19:00
|
|
|
taa.... szkoda tylko, że '403 forbidden' się wyświetla....
EDIT: przy dwóch górnych |
Ostatnio zmieniony przez GoNik dnia 18-02-2006, 19:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2006, 19:03
|
|
|
Przy wszystkich ? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|