FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 18, 19, 20  Następny
  Mundurki szkolne
Wersja do druku
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-02-2006, 00:44   

do kostek i bez plis
ile takie długie spódnice dają możliwości... <very evil grin>

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 18-02-2006, 01:16   

A ja mam garsonkę nieco mundurkowatą - z górą z takim kołnierzykiem-stójką jak w męskich mundurkach, zapinaną na masę guziczków, i spódniczką za kolano. Jest śliczna! Jakby takie coś miało spełniać rolę mundurka, to ja sie na to piszę :)

Numer Gadu-Gadu
1051667
Azag Płeć:Mężczyzna
Shade Reaver

PostWysłany: 18-02-2006, 03:21   

Chyba zostałeś nie zrozumiany Azag-sama??? Ale kija tam, przeca z mostu sie nie rzuce. Kieca do kolan rules. Najlepsza kieca jest do kolan - podkreśla, że kobieta jest kobietą, a jednocześnie daje wrażenie schludności i godności ( i koniecznie lekko rozszeżana do dołu co by dziewczęta nie wyglądały jak we workach, albo w jak w gumowych taśmach - beznadzieja). I do tego jakieś super podkolanki - bez żadnych koronek i innych badziewnych wzoreczków - ciasno pinająca łydki - miodzio. Długie kiece też są spoko, ale na mudurek sie nie nadają bo dziewuchy nie mogły latać po szkole za chłopakami. I nie mielibyśmy fantastycznego sprintu Futaby w Green Green, albo Tenmy zaiwaniającej na rowerze - buahahahaha. I do tego wszystkiego jakaś superowa koszulka z kołnieżykiem - jasna - biała albo błękitna z jakimiś paseczkami tu albo ówdzie. Do tego dziarska marynareczka i jestem do dyspozycji każdej uczennicy - hehe - żartowałem oczywiście.

A i jeszcze wtrące: Wa-totem - senpai czy Tot (hehe) czy jak tam wolisz (bez obrazy oczywiście) polecam Ci Suzuke. Myślę, że Ci się bardzo spodoba.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
6320346
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-02-2006, 10:39   

'sama'? Cóż za skromność...
Poza tym: Azag, ty fetyszysto :P [i ty też, Tot, ale o tym to i tak już wszyscy wiedzą...]

Azag napisał/a:
Długie kiece też są spoko, ale na mudurek sie nie nadają bo dziewuchy nie mogły latać po szkole za chłopakami.

Phew! a czemu to my mamy latać za wami? chyba brzydsze powinno za ładniejszym się uganiać, co?

w ostateczności spódnica za kolano może być...

Shade Reaver

PostWysłany: 18-02-2006, 11:40   

Jak dla Ciebie może być Azag-Senpai :)
Haha - nie wiem czy widziałaś Green Green, ale Futaba biegła za Ichibanboschim (chyba źle to napisałem) w celach odmiennych od "parzenia" - haha - to był sprint.
Poza tym nie wiem ciągle czemu mundurki to fetysz - fetysz to jest trudne słowo - ale jakoś po sprawdzeniu w słowniku co to znaczy nie umiem sobie powiązać.
Tak na marginesie zapewniam Cię, że gdyby nagle ni stąd ni zowąd wszystkie dziewczyny w szkole przyszły ubrane w takie kiece napewno wzrósła by wam frekwencja - przynajmniej w ten jeden dzień.
A poza tym wyobraż sobie tę sytuację - ubierasz się w taką kiecuszkę, zakładasz skromną koszulkę, pończochy i marynarkę i wkraczasz do budynku jak pani - nie garb się bo przeca natura jest z tobą, dumny krok po lini prostej zapewnia ci falujące biodra, na twarzy wdzięczny uśmiech i lśniące włosy z jakąś wpiętą spineczką lub dwiema - chłopaki spadali by z parapetów z wytrzeszczonymi pinglami i otwartą gębą - uuuu - nie wierzysz to wypróbuj bo jeszcze ku Twojemu szczęściu chodzisz do szkoły.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
6320346
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-02-2006, 12:53   

Azag napisał/a:
nie wiem czy widziałaś Green Green

widziałam... pół pierwszego odcinka i sama sie sobie dziwię, że aż na tyle starczyło mi cierpliwości...

i przypomniał mi się kolejny ciekawy mundurek:
O, TUTAJ...

a twoja propozycja ubioru jest nierealna z paru przyczyn

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 18-02-2006, 13:54   

Goniu, tem mundurek z poprzedniej strony (wersja żeńska :P) rzeczywiście jest ładny. Taki to i ja chętnie bym nosiła.

Z tego co pamiętam podobały mi się aż dwa mundurki z mangi Vampire Princess Miyu. Z rozdziału "Bambusowa kołysanka" (tom 6) i "Gdy ćwierkają ptaki" (tom 2 - tylko spódniczki za krótkie). Reszta mundurków jakie widziałam wydała mi się jakaś taka... pospolita? Podobna? Albo mam alzcheimera i nie pamiętam niczego ciekawszego -_-"

Poza tym zgadzam się z 90% z Gonią ^_^. Jeżeli spódnica to nie za krótka, a kolory nie powinny być za jasne (choćby z tych dwóch prostych przyczyn, że łatwo się upaprać, a latem (no, przy jakimkolwiek większym natęzeniu światła) strasznie bije po oczach). Dodam jeszcze, że materiał musi być odpowiedni. Precz z nylonopodobnymi materiałami! *brr*
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2006, 15:07   

popieram gonik, spodnica==do kostek

azag - nie wiem, ja spokojnie biegam w dlugiej spodnicy, musi tylko byc odpowiednio lekka/seroka/miec rozciecie.

ale utena mi sie przypomina........ "gdzie w regulaminie jest napisane ze dziewczyna nie moze nosic meskiej wersji"
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2006, 16:56   

http://humblefool.net/jo/wakaba.html - a co powiecie o tym, od dołu licząc zdjęcia nr 4 i 5 - gdyby coś takiego było w naszych szkołach....
Powrót do góry
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 18-02-2006, 17:02   

Jak dla mnie mundurki to rzecz obowiązkowa, bo naprawdę to, co dzieje się w niektórych szkołach, przechodzi ludzkie pojęcie czasem ^^"

A właściwie najczęstszym argumentem (prócz "to jest niemodne, jak ja pokażę moje drogie rzeczy?!") przeciwko są te nieszczęsne spódniczki. Mogłaby być dowolność dla dziewcząt, spodnie albo spódnica, albo na zmianę, albo w ogóle kilka podobnych do siebie wzorów (lekarstwo na problemy rodzaju "ten krój nie pasuje mi do figury" XD). I o ile te mundurki byłyby konsultowane z uczniami (nie na zasadzie "a bo ten kolor moje oczy przyćmiewa", tylko czy daną rzecz w ogóle da się nosić), ale jednocześnie konieczne dla wszystkich szkół bez wyjątku, to nie widzę problemu...

Inna sprawa, że ja jestem kategorycznie za, i jak już upoluję taką ładną (i niedrogą ^^") plisowaną spódniczkę w kratkę, dłuższą niż te, co są ostatnio modne (nawet nie chodzi o opory psychiczne przed pokazaniem nóg, bo mi to wszystko jedno, ale spódniczka do pępka to jednak nie jest to ^^"), sama sobie mundurek ułożę, o! XDD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2006, 17:43   

GoNik napisał/a:
do kostek i bez plis
ile takie długie spódnice dają możliwości... <very evil grin>

racja w takiej długiej bardziej seksi wyglada jak dziewczyna unosi ja tropche odsłaniajc stopniowo nóżki :P SESESESESESESESESE
Powrót do góry
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-02-2006, 18:42   

Niichan, ty perwersie...
mi tam raczej chodziło o to, że taka długa spódnica, jeżeli jest odpowiednio uszyta i z dobrego materiału to się wspaniale uklada i robi wrażenie :P

Kaciu, masz absolutną rację. Akurat jeżeli o moją szkołe chodzi to ubiory gwałcące poczucie dobrego smaku od razu są wyłapywane przez dyrektorkę, więc nikt nie stroi sie jak na dyskoteki. Ale na widok wielu panienek na ulicy robi mi się zwyczajnie niedobrze.
Tym to trzeba na siłę przyzwoitość wpajać...

aha! Grisz: no way!

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2006, 18:56   

Goniu, to już pomarzyć sobie nie można ?
Ta jest zresztą nawet długa: http://humblefool.net/jo/src/1140148441694.jpg a takie też nie są brzydkie: http://humblefool.net/jo/src/1140271608551.jpg
Daleko im w końcu do tego co nosi sie w anime, przy tym co np nosi bohaterka najnowszego Final Fantasy - http://fantasies-end.com/ff/xii/images/art/art-ashe2.jpg
Powrót do góry
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-02-2006, 19:00   

taa.... szkoda tylko, że '403 forbidden' się wyświetla....

EDIT: przy dwóch górnych

Ostatnio zmieniony przez GoNik dnia 18-02-2006, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2006, 19:03   

Przy wszystkich ?
Powrót do góry
Strona 2 z 20 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 18, 19, 20  Następny
Odpowiedz do tematu