Mundurki szkolne |
Wersja do druku |
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 16-02-2006, 12:46 Mundurki szkolne
|
|
|
Panowie proponuje taki lekki temat. Wybieramy najładniejszy mundurek szkolny. Proszę o propozycję i głosy. Mój pierwszy typ: wybrana spośród 23 innych, urocza Honda-chan z Fruits Basket.
Honda - Fruits Basket.JPG
|
|
Plik ściągnięto 28196 raz(y) 15,64 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez Azag dnia 16-02-2006, 12:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 16-02-2006, 12:48
|
|
|
I drugi: wojownicza Satsuki z Ichigo 100%.
Satsuki - Ichigo 100%.JPG
|
|
Plik ściągnięto 28187 raz(y) 19,17 KB |
|
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 16-02-2006, 16:34
|
|
|
Dlaczego 'panowie'? Jeśli o stroje chodzi, to chyba panie też mają coś do powiedzenia? Chyba, że chodzi o panienkę w mundurku, na co wszystkie znaki na niebie i ziemi (oprócz nazwy topicku) wskazują... Tym bardziej, że ten drugi to model zupełnie typowy.
Ładne (szczególnie kolorystycznie) mundurki to mają w Negimie. W Kamikaze Kaitou Jeanne też ciekawe były. |
|
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 16-02-2006, 18:22
|
|
|
Panowie z racji tego, że tak jakoś hm chyba patrzą trochę inaczej i naprawdę chodzi mi o stroje. Czy temat "Panienka z Anime" nie był był zbyt nieoryginalny i nastawiony na właśnie "panianki". tym bardziej, że na przykład Honda no cóż panienką w sensie "panienki" jaki przytoczyłaś nie jest. Kto powiedział, że kobiety nie mogą się wypowidać. Słowo "Panowie" sugeruje tylko lekkie ukierunkowanie na odbiorców i tyle. A jak możesz to zamieść jakieś zdjęcia z tych tytułów - ja chętnie popatrze bo mi naprawde chodziło o stroje, a tych tytułów nie miałem okazji oglądać. Czyżbyś, szczególnie po uczestnictwie w konfrontacji o FE, miała o mnie mniemanie zwykłego świntucha... (żart)? |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-02-2006, 18:35
|
|
|
A new challenger apears!
Mundurki? Ależ oczywiście ^^
Tenjo Tenge
Mundurki to fetysz. I wsio jasne.
thumb_46064.jpg
|
|
Plik ściągnięto 28116 raz(y) 19,08 KB |
aya.jpg
|
|
Plik ściągnięto 28120 raz(y) 10,96 KB |
thumb_51212.jpg Mundurek + katana = bestseller ^^ |
|
Plik ściągnięto 437 raz(y) 55,13 KB |
thumb_1706TenjoTenge.jpg
|
|
Plik ściągnięto 274 raz(y) 28,58 KB |
|
|
|
|
|
|
ka_tka
|
|
|
|
|
nemezis
Drawning in the dark...
|
Wysłany: 16-02-2006, 19:57
|
|
|
Hmm... No nie wiem. Jakoś teraz mi wszystkie mundurki nagle z głowy uleciały, ale wydaje mi się, że w Inuyashy były nie takie złe. I może w Evangelionie? Chociaż... Nie, mundurki to trudny temat. A tak swoją drogą, to co myślicie o mundurkach? ( prócz tego, że to fetysz) |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 16-02-2006, 20:03
|
|
|
Dla mnie mnudurki super sprawa - nie wiem tylko czemu to fetysz (chyba, że to jakaś forma przenośni pochwalnej). Moim zdaniem wszystkie szkoły powinny mieć mundurki - było by gitowo. Poza tym dziewczęta zazwyczaj mają super kiece - uwielbiam taki rodzaj ubierania się kobiet (znaczy się takie kiece)
Poza tym podpisałem mundurki imionami dziewcząt noszących je, dlatego żeby właśnie chciałem ukieruknować odbiorców tego tematu na płeć męską, aczkolwiek spodziewał się, że kobiety się przyczepią (bez urazy). Poza tym na wybiegach w salonach mody też raczej są kobiety o urodzie klasycznej. A tak wogóle to ten drugi link to świetne mundurki, szkoda, że nie dałaś rady zrobić wkleić zdjecia. |
Ostatnio zmieniony przez Azag dnia 16-02-2006, 20:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nemezis
Drawning in the dark...
|
Wysłany: 16-02-2006, 20:09
|
|
|
Ja tam bym się pewnie krzywiła biegać po szkole w takiej spódniczuszcze, ale właściwie te mundurki to całkiem niezła rzecz. Nie ma szpanu, każdy tak samo... I nie trzeba się zastanawiać w co się ubrać. Byleby te spódniczki nie były za krótkie a całość za sztywna.
A jak tak pomyślałam, to w Lain całkiem niebrzydkie te mundurki były.
http://www.northarc.com/images/lain/Main=Image.jpg |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-02-2006, 23:00
|
|
|
tiaa... widać kto tu naprawde lubi mundurki...
jako, że 7 osób z mojej klasy jest w szkolnym samorządzie to dziwne dyskusje się toczą. Ostatnio było też o mundurkach. Przerażenia nas ogarnęło dopiero kiedy stanęliśmy na różowych moherowych kamizelkach... no comment
Osobiście mundurkom zawierającym spódnice i białe bluzki mówię stanowcze NIE! spodnie + marynarka: i owszem. Ale żadnych spódniczek, na wszystkie kregi piekielne, ile tam ich jest...
mi tam niesamowicie podobają się stroje takie jak TEN |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-02-2006, 23:16
|
|
|
Kyaaa ~___~
Gothyckie, i Mhoczne.
Czyli wychodzi że Gunparade March, bo jest w wersji ze spodniami?
Ale o co to chodzi że tyle dziewczyn wyklina spódnice i sukienki. Samą istotę kobiecości ;D
A potem siedzą po kątach i się gocą... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2006, 00:10
|
|
|
Gunparade moze być. Byle inna wersja kolorystyczna, bo biały mundurek to masochizm [przypomina mi się piękny cytat z "Prawa Miecza" Mercedes Lackey: 'z punktu mnie ustrzel uniform' - Heroldzi takie świecąco białe cudeńka nosili]
I bez kokardy *brrr!*
Wiesz Tot, spróbuj kiedyś pochodzić cały dzień w plisowanej spódniczce do pół uda to się przekonasz dlaczego są wyklęte :P
Gdyby taka spódnica była długa to i owszem, wtedy mogłaby zastąpić spodnie.
I znalazłam kolejne cudeńko, które mi się podoba. Takie coś to i sama bym nosiła ^__^
=> wersja żeńska
=> wersja męska
jak pogrzebię w mangach to na pewno jeszcze coś ładnego znajdę [tylko najpierw trzeba mi mój komp spowrotem...] |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-02-2006, 00:29
|
|
|
Wiesz Gonik, spódniczka do połowy uda jest dobra dla zboli, jak dla mnie taki strój w szkole jest zdyskwalifikowany;P. Dlatego jeśli plisowana spódniczka to za kolano;>. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2006, 00:38
|
|