Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Mundurki szkolne |
Wersja do druku |
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 13-06-2007, 09:26
|
|
|
Lila napisał/a: | po nazwie miasta raczej nie zczaj gdize to jest. |
Nie no, chyba nie ma takiego polaka, który by nie wiedział, że Preston leży w Anglii... nie przesadzajmy :P
Lila napisał/a: | Co to mialo znaczyc ? Nasze mundurki lekko odbiegaja od norm XIX Wieku... |
Dokładnie to miałem na myśli ^^ Nie denerwuj się neechan :) Równałem tylko z ziemią post Gimnazjalistki. a dokładniej stwierdzenie postaci następującej:
Gimnazjalistka napisał/a: | A poza tym jest taka prawda, że żyjemy w XXI wieku, a nie w XIX czy na początku XX. W innych krajach mundurki to norma, a w Polsce niepotrzebnie taki pomysł powstał. |
Lila napisał/a: | Szkola nie ma byc pokazem mody, gdzie kazdy bedzie pokazywal, co ma nowego w swoim asortymencie. Mundurki jakos zblizaja uczniow, wyniszcaja podzial na bogatszych i biedniejszych, bo nie widac tego po nich, jesli maja wszyscy takie same ubrania. To wlasnie jest dobre i to jest celem Mundurkow.
Dam przyklad jaki mi podali, gdy sie burzylam, jak przyjechalam do anglii, ze mam nosic mundurek. Ja akurat chodze do szkoly prywatnej, wiec u mnei to tak nie wyglada, ale w normalnych szkolach kiedys nie bylo tu tez mundrkow.
Historia ta jest taka. Wyobraz sobie, ze przychodzisz do szkoly w normalnych ciuchach. Wielu jest takich ludzi, a bedzie grupka ludzi Ubrana w Ciuchy od Armaniego. Chodzic bedize po korytarzach, jak krolowie, bo zobacz ile oni maja pieniedzy i jacy inni sa Szmaciarze, bo ich w zyciu nie bedzie stac.
Gdy masz mundurek, nie widac tego po tobie. Jak na przyklad, czesto ludize bogaci odtracaja od siebie tych biedniejszych. A jelsi wszysycy byli by w mundurkach, nie iwesz kim tak naprawde jest ta osoba. Nie patrzysz na nia z gory. A mozesz znalesc w niej najlepszego przyjaciela. Malo osob ze szkoly zna sie osobicie z zycia prywatnego. To raczej znajomosci szkolne. To tak, jak co mnie to obchodzi, ze dziewczyna z mojej lawki ma ojca multimilionera, i ze jest wlascicielem jakiejs tam sieci sklepow, ktora... bla, bla, bla... Jest po prostu moja kolezanka i tyle. |
Podpisuję się obiema rękami! ^^
Acha, jeszcze coś...
Lila napisał/a: | Wyobraz sobie, ze przychodzisz do szkoly w normalnych ciuchach. Wielu jest takich ludzi, a bedzie grupka ludzi Ubrana w Ciuchy od Armaniego. Chodzic bedize po korytarzach, jak krolowie, bo zobacz ile oni maja pieniedzy i jacy inni sa Szmaciarze, bo ich w zyciu nie bedzie stac. |
Neechan, w twoich ustach takie słowa brzmią naprawdę szczególnie ^____^ Tylko pogratulować postawy. Ostatecznie do biedaków to ty też się nie zaliczasz :P |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
eAthena
Przyszła Artystka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-06-2007, 13:56
|
|
|
Dzisiaj w szkole dowiedziałam się, jakie mundurki będą nosić uczniowie u nas.
- Najnormalniejsze koszulki "polo", niebieskie, z nadrukiem szkoły.
- Swetry granatowe na chłodniejsze dni.
Żadnych spódniczek lub innych "gadżetów" nie będzie. Większość (dziewczyn w szczególności) uczniów oczywiście zaczęła "drzeć mordę" i komentowali wszystko, w jak najgorszy sposób się dało. Jeżeli chodzi o moją opinię - jestem za. Mundurki spodobały mi się. A tak w ogóle to teraz czuję się jak w Japonii ^^.
Lila napisał/a: | Szkola nie ma byc pokazem mody, gdzie kazdy bedzie pokazywal, co ma nowego w swoim asortymencie. Mundurki jakos zblizaja uczniow, wyniszcaja podzial na bogatszych i biedniejszych, bo nie widac tego po nich, jesli maja wszyscy takie same ubrania. To wlasnie jest dobre i to jest celem Mundurkow.
Dam przyklad jaki mi podali, gdy sie burzylam, jak przyjechalam do anglii, ze mam nosic mundurek. Ja akurat chodze do szkoly prywatnej, wiec u mnei to tak nie wyglada, ale w normalnych szkolach kiedys nie bylo tu tez mundrkow. |
Zgadzam się z tobą, Lila. Masz całkowitą rację...szczególnie jeśli chodzi o moją szkołę gdzie dziewczyny ubierają się jak ... *lepiej to przemilczę*... |
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 13-06-2007, 20:01
|
|
|
w moim przypadku mundurek szkolny to koszmar...poniewaz z pewnych powodow musze na sobie nosic takie plastikowe "coś"...prawda...2 razy mozna nie miec mundurka a co mi to da skoro przez to ubrania musze czesciej prac. Bede musiala sobie kupic mundurek o 5 rozmiarow za duzy zeby sie na mnie zmiescil z tak zwanym "gorsetem"..... |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
eAthena
Przyszła Artystka
|
Wysłany: 14-06-2007, 07:00
|
|
|
Yumiko napisał/a: | w moim przypadku mundurek szkolny to koszmar. |
Ejj!! Mówiłaś coś innego Aniu :< |
|
|
|
Yumiko
Child Prey
|
Wysłany: 14-06-2007, 11:04
|
|
|
eAthena napisał/a: | Ejj!! Mówiłaś coś innego Aniu :< |
A możesz mi przypomnieć co to było? -.-''' |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 14-06-2007, 11:38
|
|
|
A możecie się z takimi treściwymi rozmowami przenieść na Gadu Gadu? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 14-06-2007, 12:19
|
|
|
eAthena napisał/a: | Masz całkowitą rację...szczególnie jeśli chodzi o moją szkołę gdzie dziewczyny ubierają się jak ... |
...bohaterki Ikkitousen zaraz po skończeniu walki? :P
Co fakt to fakt, niejedna uczennica w dzisiejszych czasach ubiera się tak, że jakby w Ikkitousen panienki tak się ubierały, to by się z tego zrobił hentajec pierwszej wody XD |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:01
|
|
|
Musiałam powrócić do tego tematu..ponieważ chce się wyżalić...ok...nie mam nic przeciwko mundurkom to dobry pomysł, lecz wczoraj dowiedziałam się jak będą wyglądać mundurki w naszej szkole (widziałam) brązowy złochany, luźny sweter smutnego granatowego koloru wiszący na każdym uczniu...bluzki mogą być: czerwone, polo..ale te swetry, masakra. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:04
|
|
|
Tak swoją drogą - czy ktoś ma może pomysł kiedy te mundurki zostaną REALNIE wprowadzone? Bo od początku roku oczy sobie wypatruję za jakimikolwiek mundurkami, żeby móc w końcu wyrobić sobie konkretniejszą opinię... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:11
|
|
|
W podstawówce, do której uczęszcza moja siostrzenica (szósta klasa) już są. Nie widziałem na oczy, ale wg niej są po prostu brzydkie (a wg siostry zbliżone do tych dawnych). Z tego samego źródła wiem, że w innej podstawówce (nie wiem które to są dokładnie szkoły :P) też są wprowadzone i są całkiem fajne, do tego do wyboru z krótkim lub długim rękawem. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:38
|
|
|
W szkole, w której pracuję zostały wprowadzone nie tyle nawet mundurki, co po prostu fartuszki:
materiał - bawełna, przypominająca w dotyku miękkie płótno, granatowe, wykończone grubym szwem białą nitką, z emblematem szkoły z lewej strony, pasek na szerszych szlufkach, kieszonki, bez rękawów, bez kołnierzyka, zapinane na guziczki.
Podstawówka nosi jest w 95% - przy czym chłopcy w większości na przerwach biegają bez, ale na lekcji zakładają, dziewczynki wszystkie. Gimnazjum - co ciekawe: dziewczyny noszą wszystkie, chłopcy - co poniektórzy "bo mi do bluzy nie pasuje!" |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:51
|
|
|
Ehm... Chłopcy w fartuszkach?! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:57
|
|
|
Oczywiście, co w tym dziwnego? Sam kiedyś w takim chodziłem (znaczy, ogólnie w fartuszku :P). Że już o pracy w Ichemie nie wspomnę... Oczywiście fartuch jest zakładany na jakiś normalny strój, w różnych celach :P. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-09-2007, 19:42
|
|
|
"W różnych celach" to jak najbardziej rozumiem, dziwi mnie tylko idea noszenia ich tak po prostu na zwykłej lekcji. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
|
Wysłany: 12-09-2007, 19:55
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Tak swoją drogą - czy ktoś ma może pomysł kiedy te mundurki zostaną REALNIE wprowadzone? Bo od początku roku oczy sobie wypatruję za jakimikolwiek mundurkami, żeby móc w końcu wyrobić sobie konkretniejszą opinię... |
Maieczko...w mojej szkole od początku roku do (podejrzewam że do następnego tygodnia) nikt w nich nie chodzi (muszę sie przyznać że sweter już mam ale nie wyjdę w nim z domu) dopiero wczoraj sprowadzili swetry a bluzek jeszcze nie ma...z resztą już wszystkie swetry wykupione i większość szkoły nie ma wogule....bo kolesiowi opóźniła się produkcja i jak narazie mundurki w mojej szkole są poprostu olewane... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|