FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
  Enjokousai po Polsku
Wersja do druku
BOReK Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 12-10-2006, 17:21   

I to mnie akurat nie dziwi... już mnie nie dziwi. Żeby jeszcze tylko w to nie potrafili uwierzyć, to by było pół biedy. Ale jest jakaś popitolona moda na to, żeby własne dziecko uważać za świętsze od anioła.

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-10-2006, 17:48   

........ bo inaczej trzebaby zauwazyc ze ma jakies problemy i nie daj boze sprobowac je rozwiazac, kiedy naprawde nie ma czasu i(lub) w telewizji wlasnie leci nowa telenowela?
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 12-10-2006, 18:22   

Wiecie, to trochę inaczej. Po prostu tego, że chłopak córeczki ma wymagania, nie za bardzo widać na pierwszy rzut oka (na córkę oczywiście). Ba, nawet samo istnienie chłopaka jest średnio zauważalne, jeśli rodzic przypadkiem się nie napatoczy na własne dziecko z sympatią na mieście. Z punktu widzenia rodzica nie ma śladu problemu, dopóki dzieciak nie zacznie opuszczać lekcji czy wracać późno. Ze sponsoringiem nawet bardziej: przecież jeśli dziewuszka sama organizuje sobie dochody, to pewnie i z innymi rzeczami nie zgłasza się do rodziców. Ergo - nie sprawia problemów. A "skoro nigdy nie sprawiała problemów to skąd mi mogło przyjść do głowy coś takiego?!".

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 12-10-2006, 19:29   

Bianca napisał/a:
totem - jest jednakowoz szansa, ze panienka z ww. "dziela" dzieciaka odziedziczyla. bo nawet chyba Eltanin recenzowal takie cos gdzie para 10-12 latkow wychowywalo kosmicznego berbecia

Nope... przeczytałem streszczenie... =_=

Numer Gadu-Gadu
3869750
Martita Płeć:Kobieta
uparta ślicznotka

PostWysłany: 13-10-2006, 15:05   

BOReK napisał/a:
I to mnie akurat nie dziwi... już mnie nie dziwi. Żeby jeszcze tylko w to nie potrafili uwierzyć, to by było pół biedy. Ale jest jakaś popitolona moda na to, żeby własne dziecko uważać za świętsze od anioła.

*krzyczy: BOReK na prezydenta*
a jakże! "cooo?? Moje DZIECKO?" - -__- Skąd ja tego nie znam. "moooje dziecko jest wspaniałe, ono jest tylko dzieckiem, a więc nie wie, że robi źle"... itp, itp. ja bolesnie tegoż dozswiadczyłam. Matki bronią swoich dzieci, a potem wychodzi na jaw, że uprawia prostytucje/ kradnie/ zabija/whatever. Nie obchodzi ich fakt, że ich córki/syny to tylko niedoskonali ludzie, dla nich przecież TO TYLKO DZIECI... jasne. Po co się męczyc, jak wychowa się samo? Po co tłumaczyć własnym dzieciom, co jest złe, czym jest zło? Widzi je w telewizji, telewizja je wychowa, Bravo je wychowa...
no to te wzdychające matki mają, że z własnymi pociechami dać sobie rady nie mogą....
pamiętam, jak moja matka przyszła z wyaidówki, i opowiadała mi, jak matki moich koleżanek sprzeczały się, przy wychowawczyni. Naturalnie, w obronie dziecka, które jest niewinnneee... (kawaii panienki _^_) . Albo inna sytuacja, gdzie jedna mataka mówi zwraca uwagę drugiej, że jej dziecko robi źle. jak ta nie wyskoczy z pyskiem...

Powrót do góry Zobacz profil autora
Irin Płeć:Kobieta

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 15-10-2006, 18:40   

Matko, jak czytam o rodzicach, którzy wstydzą się z własnymi dziećmi rozmawiać o dorastaniu (a co tu dopiero wspominać o seksie!) lub nie widzą takiej potrzeby... To dziękuję losowi czy innej opatrzności za rodzicieli takich, a nie innych. Zostałam wstępnie uświadomiona w wieku około lat pięciu, później moja wiedza była sukcesywnie uzupełniana (dyskusje z ojcem o najlepszych sposobach antykoncepcji i inne takie). I uważam, że tak właśnie powinno być. Dziecko w takim wieku już zaczyna się tymi sprawami interesować (chichotać w przedszkolu, zadawać pytania), a nie zostało mu jeszcze wpojone i ugruntowane podejście "przecież o takich rzeczach się nie mówi tak oczywiście!". Później może być już gorzej, bo dziecko będzie się czuło conajmniej dziwnie albo będzie zwyczajnie zażenowane...

A edukacja seksualna w moich szkołach sprowadzała się do dwóch rzeczy:
- lekcji biologii o rozmnażaniu (nauczycielki wręcz bały się tego tematu zaczynać. Szczególnie w gimnazjum...)
- odwiedzin pań Z Prezentami - które oprócz tłumaczenia co i jak podczas okresu (a to było akurat przydatne) i odpowiedzi na pytania, mówiły czemu lepiej używać podpasek (kiedy przyszła pani od allwaysa) lub tamponów (ta była od o.b.) XD

O prostytucji nieletnich nawet nie będę próbowała się wypowiadać, bo wszystko już właściwie zostało powiedziane. To smutne. To przykre. Koniec.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Eltanin Płeć:Mężczyzna
?????

Grupy:
WIP
PostWysłany: 18-10-2006, 18:59   

No i macie, 14 dziewczynka z Chełmży zafundowała niedoszłemu chłopakowi rozbieraną sesją zdjęciową (a teza ponoć zdjęcia są już w necie)...cóż można powiedzieć więcej...

Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup.
Powrót do góry Zobacz profil autora

Numer Gadu-Gadu
1777110
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 18-10-2006, 21:25   

Panienka z mojej klasy gimnazjalnej zafundowała chłopakowi (chłopakom, a w zasadzie facetom i to zdecydowanie pełnoletnim, jeśli w szczegóły wchodzić) taką sesję (albo i coś więcej, nie wnikam...) w wieku lat 15. Zdjęcia również w sieci. Nie, nie plotka i nie zabawy fotoszopem, widziałam na własne oczęta, tak jak zresztą wszyscy dookoła >.>;;;

Przykładów nie trzeba szukać daleko i przez media, jak widać...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 19-10-2006, 10:02   

Cytat:
No i macie, 14 dziewczynka z Chełmży zafundowała niedoszłemu chłopakowi rozbieraną sesją zdjęciową

Bardzo nieprzyjemna sprawa. Najgorsze w całej sprawie było to, jak została potraktowana - jako sensacja, temat do plotek, względnie ostrzegawczy przykład. Zastanawiam się, czy po takich doświadczeniach można jeszcze pójść do szkoły, rozmawiać ze znajomymi, krewnymi itp., ze świadomością że wszyscy widzeli i obgadali ?
A swoją drogą, parę osób może mieć poważne problemy prawne. Niedługo będzie druga część tej historii, prawdopodobnie już bez relacji mediów, w której każdy będzie uciekać przed odpowiedzialnością. Potrwa od roku do dwóch lat, i dla niektórych osób będzie to najkoszmarniejszy okres w życiu. Widziałem już coś takiego, i doprawdy nikomu nie powiem, że "sobie zasłużył".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Odpowiedz do tematu