FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
  Enjokousai po Polsku
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 09-10-2006, 15:18   Enjokousai po Polsku

[----Niekoniecznie na temat...----]
EDIT: wydzielono, teraz już na temat xD
-moderatorus rex

W nowej Angorze jest interesujący artykuł o prostytucji nieletnich w Lublinie (przedruk z Kuriera Lubelskiego).

Troche wstrząsający, przynajmniej dla mnie.

Numer Gadu-Gadu
1271088
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 09-10-2006, 16:51   

Ten artykuł, Zeg?

Numer Gadu-Gadu
3869750
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 09-10-2006, 19:04   

Tak, choć w Angorze jest obcięta wersja.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 09-10-2006, 19:18   

Będąc bardzo sarkastycznym i cynicznym - hurra, wreszcie doganiamy Japonię. Choć to tutaj to i tak lepszy temat, niż ta przeklęta tolerancja.

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 10-10-2006, 10:45   

Hmmmmmmmmm o____O
Arienai~
Komenty, jak również "renoma" samej gazety mogą sugerować, że autorka konfabuluje... ale sam już nie wiem... mnie to się wydaje w najwyższym stopniu nieprawdopodobne...

Numer Gadu-Gadu
3869750
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 10-10-2006, 12:01   

Przepraszam bardzo, ale TO jest prawda. I to nie od wczoraj. Tylko od kilku/kilkunastu lat. Tylko dlaczego akurat teraz to ktos zauważył?
Artykuły o tym problemie pojawiały sie w wielu gazetach, w necie, są przeprowadzone badania, a wyniki są przerażające.
"Nie mam kasy na ciuchy, znajdę sobie sponsora" - tak myśli spora część tych dziewczyn. I żeby nie było - to nie są TYLKO dziewczyny ze środowisk patologicznych, ubogich, ale też takim, którym nic nie brakuje. Pytanie: dlaczego?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-10-2006, 12:46   

Potwierdzam. Swoja droga, zaczynalo sie to od trendu "ja nie jestem kobiecina lekkich obyczajów bo nie robie tego za pieniadze" (tylko za prezenty) i to lata cale temu, pierwsze artykuly czytalam jeszcze na pierwszych latach studiow.
Powrót do góry
Martita Płeć:Kobieta
uparta ślicznotka

PostWysłany: 10-10-2006, 15:39   

IKa napisał/a:
to nie są TYLKO dziewczyny ze środowisk patologicznych, ubogich, ale też takim, którym nic nie brakuje. Pytanie: dlaczego?

mój Boże...
przyznam szczerze, znałam taką osobe, która się sprzedawała... no może nie do końca. Nawet nie robiła tego za pieniądze...
seks jest trendy, przyjemny, i niestety, to dobry zarobek dla tych biednych dziewczyn. Nie wiem, one chyba nie chcą myślec o konsekwencjach typu choroby weneryczne, oraz pewne skrzywienie w psychice... te dziewczyny są pokrzywdzone, ale co sądzić o tych, które spełniają zachcianki kolegów, bo to jest modne, trendy? Nie dawno czytałam w teleświecie o niebezpieczeństwach szkół, i tam wymienili panienkę, która z kolegami, w toalecie uprawiała seks.
Moralność zaczyna zanikać, a lekkie obyczaje rosną w siłę...
zastanawiam się tylko, gdzie ci faceci mają mózg. Nie jest im wstyd?

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-10-2006, 16:00   

Martita......... powiedz mi tylko jedno, czemu "gdzie faceci maja mozg" i czemu tylko im ma byc wstyd? Czemu np. nie rodzicom, ktorzy w 75% przypadkow podejrzewaja albo nawet wiedza, co robi dziecko.... ale nie powiedza slowa.
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-10-2006, 17:10   

Jeśli dobrze pamiętam, to jakiś rok czy dwa temu był na ten temat artykuł we Wproście, Polityka też chyba coś kiedyś pisała, więc temat nie nowy w naszych mediach.
Powrót do góry
Udai Płeć:Mężczyzna
[N]atural [B]orn [E]goist

PostWysłany: 10-10-2006, 19:12   

Czytałem też kiedyś podobny artykuł w Newsweeku - wszystkie mają jedną wspólną cechę tworzą bardzo spójny obraz środowiska w którym nikt tak naprawde nie myśli i nie posiada żadnej wyobraźni - mam namysli dziewczyny świadczące te usługi , klijentów i rodziców patrzących na wszystko przez palce - typowa pogoń za kasą i stylem życia z TV, - nikogo z tego układu nie jest mi żal tylko na ich miejscu miałbym na uwadze możliwe konsekwencje i fakt że każdy w życiu dostaje to na co zasłużył i że można potem mieć pretensje tylko do siebie.

"It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6346233
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 10-10-2006, 19:22   

No, od smarkatych nie można za wiele wymagać. Niby skąd mają wiedzieć, że robią głupotę życia, jak ich nie ma kto tego nauczyć?

Udai Płeć:Mężczyzna
[N]atural [B]orn [E]goist

PostWysłany: 10-10-2006, 19:46   

Ysengrinn napisał/a:
No, od smarkatych nie można za wiele wymagać. Niby skąd mają wiedzieć, że robią głupotę życia, jak ich nie ma kto tego nauczyć?

Ysen to są osoby które mają po 16-17 lat mają rodziców i tv (chyba powinnnem go umieścić przed rodzicami wiecie współczesna wyrocznia żródło wszelkiej wiedzy i mądrości - cytaty z ulubionych piosenek i seriali traktowne jak słowa samego boga zastępujące dialog z wychowawcami ) z których płyną też słowa przestrogi przed zaczynaniem za szybkiego pożycia (niestety toną w odmętach tandety) i oczywiście istnieje szkoła, wychowania seksualne i takie farmazony ;) słowem drogowskazy są , psycholog i seksuolog jest na wyciągnięcie ręki i tylko jeśli (albo aż) ktoś ma trochę wyobraźni i wrodzonej inteligencji to powinien wyciągnąć wnioski i nie pakować się w wielkie G które może spieprzyć mu całe życie.

"It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6346233
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-10-2006, 20:06   

Udai, 16-17? napraaaaaaaaaaaaaaaaaawde, co ty nie powiesz........... a nie chcesz 14-15 moze? albo i mlodsze czasem?

natomiast wychowanie seksualne? "a co to takiego"?. znajomy opowiadal, ze panienka tumaczyla jego znajememu (lekarzowi), ze nie jest w ciazy, i to na pewno, bo jej chlopak mowil, ze pierwsze 10 razy jest "na kredyt". poziom wiedzy, takiej nieprzekazywanej poczta pantoflowa i na stronach "bravo girl" wsrod mlodziezy jest.... zerowy.

a, i skoro mowa o ksiazkach, mozesz sobie z ciekawosci pojsc i poszukac na polce sklepowej jakiejs w miare sensownej ksiazki w tym temacie. ciekawe co znajdziesz

Ostatnio zmieniony przez Udai dnia 10-10-2006, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 10-10-2006, 20:07   

Cytat:
Ysen to są osoby które mają po 16-17 lat

Obawiam się, że znaczna część ludzi w tym wieku to jeszcze smarkateria aż miło. W dodatku taka, której wydaje się, że pozjadała wszystkie rozumy. A rodzice? Mój ojciec jest dyrektorem szkoły, więc orientuję się, że większość z nich o dziecku przypomina sobie, przed końcem roku, w zasadzie tylko jeśli zgarnie je policja. Dzieciarnia wychowywana jest więc przez samą siebie i różne BRAVA, które już młodsze roczniki wtajemniczają w "te sprawy".

Poza tym jak Bianca mówi, pewnie już wcześniej zaczynają.

Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu