Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 29-11-2013, 19:00
|
|
|
Moshi i nie tylko - mnie zastanawia jeszcze jeden szczegół, ale tutaj chciałbym wypowiedź kogoś, kto temat zna, najlepiej więc mieszkańca Krakowa. Czy nie jest przypadkiem tak, że od paru lat na Zakrzówku właśnie co roku odbywa się ogólna impreza zwana ogniskiem kwietniowym? Bo wśród wielu informacji na ten temat widzę wskazówki, jakoby to była dokładnie ta sama impreza, aczkolwiek do bezpośredniego stwierdzenia tego faktu jeszcze się nie dokopałem. A wychodzi mi na razie na to, że takie kwietniowe ognisko w tym roku przybrano na sile i nagle znaleziono winnego w internetach.
And now for something completely different - nie żebym jakoś bardzo lubił Kościół, bo ogólnie mam uprzedzenia do organizacji zwłaszcza religijnych, ale to to już gruuuuba przesada... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
K.R
ja też
|
Wysłany: 29-11-2013, 19:51
|
|
|
Cytat: | Filma o Polsce i jej symbolach narodowych dla dzieciaków. |
uuu.. JA CHCE JESZCZE RAZ (całkiem fajne) |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-11-2013, 19:55
|
|
|
K.R napisał/a: | nie rozumiem dlaczego ta prokurator wyrażała sie danej sprawie w tonie możliwości wsadzenia jej na 8 lat , żeby sprawa brzmiała groźniej niż faktycznie jest ? |
Pewnie dziennikarz zapytał o ustawowe zagrożenie. Media lubią epatować górną granicą kary. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 30-11-2013, 10:43
|
|
|
Przede wszystkim laska sama stwierdza, że 20 tys. osób "kliknęło" jej wydarzenie, zatem sama storpedowała tłumaczenie, że nie mogła tego przewidzieć.
Trzeba brać poprawkę na to, że Skandynawowie są ludźmi tylko dla celów statystycznych i nie ma sensu przykładać do nich normalnej miarki. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 30-11-2013, 11:42
|
|
|
BOReK napisał/a: | Czy nie jest przypadkiem tak, że od paru lat na Zakrzówku właśnie co roku odbywa się ogólna impreza zwana ogniskiem kwietniowym? |
Borze, problem w tym że w wydarzeniach z 2012 i 2011 na fejsie ta pani też figuruje jako organizatorka...
Plus mają jej podpisy na umowach o wynajem sprzętu, więc linia obrony że "nic nie organizowałam, tak tylko mi się klikło" leży. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 30-11-2013, 11:54
|
|
|
JJ napisał/a: | Borze, problem w tym że w wydarzeniach z 2012 i 2011 |
Napisałem "od paru lat", nie "od pary lat". Nadal nie wyjaśniłeś moich wątpliwości.
Co do wynajmu sprzętu - nie wiadomo ani jaki konkretnie to był sprzęt, ani od kiedy to na imprezę w domu nie mogę skądś wypożyczyć dobrych kolumn... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 30-11-2013, 12:03
|
|
|
BOReK napisał/a: | od kiedy to na imprezę w domu nie mogę skądś wypożyczyć dobrych kolumn... |
Od momentu, w którym spodziewasz się 1000+ gości. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 30-11-2013, 12:05
|
|
|
Urawa napisał/a: | A teraz spójrzcie, w jakiej operacji ów okręt uczestniczy (prawy, górny róg pudełka) i co tam w tle idzie na dno... |
Się wydawca pospieszył... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 30-11-2013, 12:24
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: |
Się wydawca pospieszył... |
Może nie?
Może Liaoning dawno poszedł na dno (przy pierwszej próbie oceanicznej?), tylko Chińczycy się nie przyznają, a na obrazku jest wizualizacja japońskiej akcji ratunkowej ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 30-11-2013, 13:31
|
|
|
JJ napisał/a: | Od momentu, w którym spodziewasz się 1000+ gości. |
W domu? Że niby jak mam odpowiednio duży, prywatny dom, to jak zaproszę powyżej 1000 gości to muszę to zgłosić jako imprezę masową? Tak, dokładnie, ja się pytam kiedy nie wolno mi zamówić sprzętu nagłaśniającego na prywatną imprezę, choćbym nawet zamówił na mieście billboard z informacją o niej i o tym, że zapraszam tylko moich znajomych (których mam np. 5000).
Poza tym dziękuję za odpowiedź na moje pytanie, która nie padła (ach, ta wiedza w innych aspektach), a którą znalazłem sobie sam: te imprezy były od przynajmniej 2009 roku, wtedy ta panienka podjęła taką pierwszą akcję.
Poza tym nadal - w latach 2011 i 2012 jakoś problemu z tą imprezą nie było, nawet jeśli ta sama dziewczyna jest na fejsie jako organizatorka. Przypomnę, że w poprzednich latach demolowano samochody i policja posadziła bezpośrednich sprawców. A liczebność w roku 2012 była zbliżona, też więcej niż paręnaście tysięcy ludzi.
Czyżby to temu, że w tych poprzednich autorki (bo były dwie) wyraźnie podały, że każdy organizuje się sam i sam bierze za siebie odpowiedzialność? A w tegorocznej edycji tylko nawiązały do poprzedniej logiki wydarzenia, nie mówiąc wprost co i jak? A może temu, że (co już wcześniej wspomniałem) łatwiej naskoczyć na jedna osobę podaną niemal na tacy, niż poszukać faktycznych winowajców?
Zarzuty są mooooocno naciągane i cała sprawa to nadal szukanie kozła ofiarnego, czyli kpina z prawa w świetle prawa. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 30-11-2013, 14:09
|
|
|
Cytat: | Że niby jak mam odpowiednio duży, prywatny dom, to jak zaproszę powyżej 1000 gości to muszę to zgłosić jako imprezę masową? |
Oczywiście. Dlatego właśnie na konwentach mangowych wprowadzono limity dotyczące ilości uczestników, bo jeśli konwent ma mieć ca. 1000, to lepiej wprowadzić granicę typu 800. Konwenty, gdzie zakłada się obecność powyżej 1000 są zawsze zgłaszane jako imprezy masowe.
Owszem, w przeszłości zdarzało się, że robiono coś takiego i nie kłopotano sobie głowy zgłaszaniem, ale to była wyłącznie kwestia szczęścia. Dziś na coś takiego nikt woli nie liczyć, z powodów podanych wyżej. Dziewczyna jechała na zasadzie raz się udało, drugi raz się udało, to i trzeci się. A póty dzban wiadro nosi... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 30-11-2013, 14:19
|
|
|
BOReK napisał/a: | Tak, dokładnie, ja się pytam kiedy nie wolno mi zamówić sprzętu nagłaśniającego na prywatną imprezę, choćbym nawet zamówił na mieście billboard z informacją o niej i o tym, że zapraszam tylko moich znajomych (których mam np. 5000). |
Kiedy masz zamiar wmawiać sądowi że nie jesteś organizatorem i nie chcesz dostarczać materiału dowodowego który temu przeczy. Z domówką byłoby to trochę trudniejsze, bo musisz wytłumaczyć jeszcze jak ludzie sami wpuścili się do domu.
Co do dalszego ciągu posta - lol. Skoro prawa nie wyegzekwowano raz, to za drugim razem też nie należy. Nie, to tak nie działa. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|