Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-09-2009, 20:08
|
|
|
To już zdecydowanie wyższa szkoła jazdy, jak na mnie. Gdzie tam mi hardsuby montować. Najgorsze jest to, że na komputerze działa to wszystko idealnie, tylko YT odmawia. Mimo to nie straszny mi już jutiub, napisy wstawiłem via adontacje (bo to ich wiele tam po prawdzie nie ma). |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 24-09-2009, 20:42
|
|
|
Jaka wyższa szkoła jazdy? Jest sobie taki program, zwany Auto Gordian Knot, który dodaje napisy z pliku do obrazu.Idealny dla laików w teamtyce obróbki video. Można także ustalić wielkość pliku. Oczywiście należy wziąść poprawkę, iż obsługuje formaty "około-empegowe", czyli AVI, MPG, MKV (chyba), MP4. Będzie też długo obrabiał, jeżeli plik ma dużą wagę (do godziny). Program spoko, w lato dla znajomego zrobiłem przyjego pomocy dla znajomego hardsub z dwoma pierwszymi odcinkami Kapłanek przeklętych dni (chciał wiedzieć, co to a mi się nudziło).
=======
Pardon, AKG nie zadziała. Przykro mi. :( |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 27-09-2009, 17:52
|
|
|
Zna może ktoś jakiś dobry program o działaniu takim samym jak Hamachi? |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-09-2009, 12:31
|
|
|
Ależ owszem: Hamachi. Jest dobre i działa tak samo jak Hamachi. Napisz może, dlaczego szukasz czegoś innego, co w Hamachi Ci nie pasuje? |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-09-2009, 15:45
|
|
|
Ktoś wie jaki jest tytył piosenki, który śpiewał Marcin Majewski (ten z kobiecą urodą) w 3 odcinku "Mam talent!". Nie chodzi mi o tą francuską, tylko angielską. |
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 29-09-2009, 17:34
|
|
|
To ponoć jest piosenka Lady Gaga - "Paparazzi" (Acoustic version). |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-10-2009, 15:17
|
|
|
Może ktoś polecić firewall kompatybilny z Vi$tą? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-10-2009, 15:24
|
|
|
Firewall windowsowy. Tak, wystarczy w zupełności (potwierdzone przez 3 znanych mi informatyków, w tym tilka). Sam na początku podchodziłem do tego pomysłu z rezerwą, ale jak Zone Alarm zaczął mi odstawiać cuda na kiju, spróbowałem. Zero problemów. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-10-2009, 10:43
|
|
|
Mam dwa tygodnie na powtórzenie sobie historii starożytnego bliskiego wschodu. Jako że nie bardzo lubię uczyć się historii z notatek na zasadzie osoba-data, wydarzenie-data (acz do tych z konieczności pewnie też zajrzę), to szukam książki/książek historycznych omawiających w/w tematykę (niekoniecznie pod kątem powtórki sensu stricte - od przybytku wiedzy głowa mnie nie rozboli). Dobrze by było, gdyby dało się je w dwa tygodnie przeczytać nie poświęcając na nie każdej chwili wolnego czasu (czyt.: mam zamiar przeczytać łącznie około tysiąca pięciuset, maksymalnie dwóch tysięcy stron). Znajdzie się coś takiego? |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-10-2009, 10:56
|
|
|
Ja bym sugerował po prostu PWN-owską Historię powszechną Starożytność Józefa Wolskiego. Gruba kobyła, ale większość skupia się na Rzymie i Grecji. Możesz co najwyżej prześlizgnąć się nad hasłami które Twoim zdaniem zdecydowanie wykraczają poza zakres materiału. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-10-2009, 11:49
|
|
|
Podpisuję się pd Ysenem. Skoro bazując na tej cegle zdałem starożytność (epokę, za którą nie przepadam, dodajmy) na czwórkę, to tobie na pewno wystarczy. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 03-10-2009, 14:49
|
|
|
Ok, dzięki. Książkę zdążyłem nawet dzisiaj już wypożyczyć, więc teraz nic, tylko wziąć się za czytanie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 03-10-2009, 17:27
|
|
|
Ja nie pytam, ale wręcz błagam już o pomoc!
Mój dostawca internetu co jakiś czas wysyła mi komunikat, że rozsyłam spam i związku z tym do czasu zaprzestania jego wysyłania - jestem odcinana od internetu. Po 5 minutach problem znika, ale pojawia się dnia następnego. Mój program antywirusowy działa bez zarzutu i nic nie wykrywa, pocztę prześwietlam programami do walki ze spamem, i według tych programów nie ma żadnego problemu! Faktycznie najlepiej zrobić formata i nie męczyć się z tym dłużej? (czytaj: dać jakiemuś fachowcowi?) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 03-10-2009, 17:30
|
|
|
A jesteś pewna, że problem nie jest po stronie dostawcy i coś mu się nie zepsuło? Bo dla mnie to tak to wygląda, acz może lepiej niech się któryś tanuczy informatyk wypowie... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-10-2009, 17:56
|
|
|
Powiem tak - prowadząc sieć blokową sam jestem drobnym dostawcą Internetu, i już miałem przejścia związane ze spamwirusami, więc temat nie jest mi obcy :) Pytanie, czy twój komputer, który skanowałaś antywirusem, jest jedynym komputerem podłączonym przez to łącze? Jeśli nie, koniecznie trzeba sprawdzić wszystkie pozostałe. Jeśli tak... to być może antywirus (jeszcze?) nie wykrywa wirusa na twoim komputerze i trzeba by spróbować innego.
Ja w takiej sytuacji użyłbym jakiegoś sniffera, żeby spróbować przyłapać wirusa na gorącym uczynku, ale chyba nie podejmę się tłumaczenia, jak takowego użyć... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|