Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Rytuał golenia |
Wersja do druku |
Mayissa
zła wieszczka
|
Wysłany: 17-02-2010, 00:49
|
|
|
taaaa, zarost... Ja podziękuję. U mnie w domu sprawa jasna, chłop nieogolony, chłop w odstawce, bo całowanie z papierem ściernym nie należy do moich ulubionych zajęć. Po drugie zacni Panowie, zarost ok, ale przy tym trza być glancusiowo ubranym co by jak męt nie wyglądać. Więc albo glancuś na twarzy, albo glancuś w garderobie. Inaczej panny nie sikają z zachwytu na widok nieogolone gęby. |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 17-02-2010, 16:31
|
|
|
Wiecie jaką maszynką mogę się golić, jeśli mam sporo trądziku? Bo się wieczne zatnę... |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 17-02-2010, 17:16
|
|
|
Nie jestem pewny, ale na to chyba nie ma sposobu. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-02-2010, 17:20
|
|
|
A ja chodzę w stanie permanentnego "lekkiego zarostu" z racji dość kiepskiej maszynki, co (jak mam nadzieję) dodaje mi trochę zawadiackiego uroku. Dobra, kogo ja oszukuję...
Do golenia się odczuwam niechęć, więc robię to jak najrzadziej, o ile i tego nie zapomnę. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-02-2010, 17:25
|
|
|
RepliForce, w wypadku wybitnego braku zdolności manualnych, potrzebnych do golenia, mniej ostrzy = mniejszy ból. Kiedy zaczynałem się golić, to sobie raz zrobiłem orkę pełną z pogłębiaczem pługiem pięcioskibowym. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-02-2010, 17:30
|
|
|
Repli napisał/a: | Wiecie jaką maszynką mogę się golić, jeśli mam sporo trądziku? Bo się wieczne zatnę... |
A jesteś pewien, że masz tego zarostu tyle, by warto było go golić? Najpierw wylecz sobie gębę, golenie jakąkolwiek maszynką tylko pogorszy problem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 17-02-2010, 19:03
|
|
|
Skoro ojciec mój mi powiedział, iż powinienem zacząć się golić, to chyba odpowiedni moment, ne Ysen? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 17-02-2010, 19:08
|
|
|
No jak jest tak, że jest to potrzebne to trzeba podjąć decyzję czy będziesz się dosłownie ciął czy jednak będziesz chodził zarośnięty :P
Czasem wystarczy lepszy dzień by zeszło to z twarzy tak by dało się ogolić. |
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 17-02-2010, 19:40
|
|
|
Cytat: | Wiecie jaką maszynką mogę się golić, jeśli mam sporo trądziku? Bo się wieczne zatnę... |
Jeżeli na prawdę konieczne już jest to golenie, rób to BARDZO delikatnie, nie spiesz się, najlepiej rób to w wolnym czasie. Jeżeli i tak się obawiasz zacięcia, a golenie jest nieuniknione, poproś ojca aby Cię ogolił. Na prawdę, żaden wstyd a tylko bólu sobie zaoszczędzisz. Poza tym, popieram Ysena. Smaruj się jakimiś śmiesznymi maściami. Ja używam pewnego antybiotyku na trądzik. Jak chcesz, to Ci na PM podam nazwę. Pomaga jak w mordę strzelił. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-02-2010, 19:51
|
|
|
Jeżeli ma się duże problemy z trądzikiem do warto pójść co jakiś czas do dobrej kosmetyczki na czyszczenie twarzy. To naprawdę pomaga, a poza tym kosmetyczka jako osoba z większym doświadczeniem powinna mieć dobre rozeznanie czym najlepiej leczyć trądzik. |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 17-02-2010, 19:55
|
|
|
Tren napisał/a: | kosmetyczka (...) powinna mieć dobre rozeznanie czym najlepiej leczyć trądzik. |
Nie zapominajmy o dermatologu. |
|
|
Ponury
Grim Greetings
Dołączył: 27 Lip 2006 Skąd: ....diabli wiedzą Status: offline
|
Wysłany: 17-02-2010, 20:10
|
|
|
Albo, Repli, użyj ognia. Dobrze nie pamiętam, więc z nazwy nie wymienię, ale jakiś starożytny lud tak się golił. Jak spróbujesz zdasz nam relacje?
Moja pierwsza przygoda z goleniem poszła całkiem sprawnie, chyba nawet się nie zaciąłem. Osobiście używam jednorazówek z trzema ostrzami, ruchomą główką, gumką i paskiem nawilżającym, bez zbędnej kryptoreklamy ;p
Muszę jednak powiedzieć że golenie, się gdy ma się pieprzyk na twarzy, i to całkiem wystający, jest nie lada zadaniem. Szczególnie kiedy ten pieprzyk ma się między nosem a ustami, rany... A kiedy się cholerę zatnie, krew leci przez najbliższe półgodziny minimum.
I podchodź tu człowieku optymistycznie do golenia. |
_________________ Live fast, die young,
make a pretty corpses |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-02-2010, 20:15
|
|
|
Cytat: | a poza tym kosmetyczka jako osoba z większym doświadczeniem powinna mieć dobre rozeznanie czym najlepiej leczyć trądzik. |
Oooj, tego nie byłbym taki pewien. Chyba wszyscy dermatolodzy u których byłem ostrzegali, że te zabiegi nie pomagają na pryszcze, by nie powiedzieć, że szkodzą (co prawda pozostałe poglądy tych dermatologów na leczenie potrafiły się różnić o 180 stopni, więc nie powiem, bym wierzył im bezgranicznie). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-02-2010, 20:19
|
|
|
Potwierdzam, na trądzik lepiej do dermatologa - pomijając już fakt, że oczyszczanie u kosmetyczki to z reguły katorga straszliwa, to tak ogólnie Polska to chyba jedyny zachodni kraj, gdzie trądzik "leczy się" wizytami u kosmetyczki. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 17-02-2010, 20:26
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | oczyszczanie u kosmetyczki to z reguły katorga straszliwa |
To samo u mojej matki.
Mai_chan napisał/a: | trądzik "leczy się" |
Powiem to samo co mój dermatolog... Trądziku nie da się wyleczyć. Możesz pozbyć się obecnych pryszczy, ale nowe i tak się pojawią, bo nie usuniesz gruczołów łojowych i tej całej reszty za to odpowiedzialnej. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|