FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następny
  Rytuał golenia
Wersja do druku
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2010, 17:46   

Cóż, wczoraj próbnie po dwóch latach przerwy potraktowałem twarz tradycyjną maszynką.
Dzisiaj cierpię. Bardzo.
Kupiona trzygłowicowa maszynka elektryczna poczeka na debiut jeszcze z dzień, aż włosy odrosną na jakąś rozsądną długość.
Bogowie, jak ja mogłem się kiedyś jednorazówkami golić==
Przejdź na dół
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2010, 17:47   

Salva napisał/a:
Cytat:
May nie lubisz lekko kłującego zarostu?:P

Giń przepadnij heretyku! Idź się pocałuj ze szczotką do szorowania wanny i opowiedz wrażenia to pogadamy...

Broda + szampon + odżywka = mięciutki zarost w sam raz do przytulania.

Ale na dwudniowym zaroście takiego efektu się nie uzyska, hyhy..
Powrót do góry
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 18-02-2010, 18:03   

Salva napisał/a:
Idź się pocałuj ze szczotką do szorowania wanny i opowiedz wrażenia to pogadamy...

Powiedziała, że mnie kocha i jestem przystojny...

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 18-02-2010, 18:37   

A ja się podpisuję obiema łapkami pod postem Gonika: niech sobie ma, jego prawo. Byle był czyty i pachnący (preferuję mydło, ale dobra woda kolońska albo perfumy nie są złe, w rozsądnych ilościach oczywiście). Zresztą przeciwko zarostowi na buzi też nie mam nic przeciwko. Jeżeli tylko wygląda to estetycznie, a pan generalnie nie ma problemów z higieną osobistą, jest fajnie.

PS Jak pomyślę że miałabym spotykać się z facetem, który spędza przed lustrem trzy razy więcej czasu niż ja (że o ilości kosmetyków nie wspomnę), robi mi się słabo. Bo okej, fajnie jest sobie na taką pupcię popatrzeć np. w kalendarzu, ale mieszkać z kimś takim pod jednym dachem?! A w życiu, mam wystarczająco dużo kompleksów, nowe mi niepotrzebne :D

Kfik, kolejny sfeminizowany temat!

Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 18-02-2010, 18:53   

Włosy na klacie mi i pozostałym mężczyznom w mojej rodzinie (przynajmniej od strony ojca) nie rosną, więc jeden problem (wabik na dziewczyny?) z głowy. Natomiast golić sobie pach nie zamierzam. Co najwyżej jak z krzaczorów zrobi się dżungla, to potraktuję ją nożyczkami.

Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 18-02-2010, 18:58   

Tak patrzę jak podkreślacie tę higienę, ja założyłam, że jednak mówimy o cywilizowanych ludziach, którzy się myją...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Paweł Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 18-02-2010, 19:03   

moshi_moshi napisał/a:

Baby - uciekać!

Odpowiadając na pytanie - nie, nie golę się na klacie tudzież pod pachami, ale... Brzuszek dopiero się zaopatruje we włosie (na razie widoczny mam tylko taki paseczek nad pępkiem) więc i tak nie miałbym czego golić, ale nawet gdybym miał, to bym tego nie robił - akurat nie jest to w moim przypadku dyskusyjna sprawa.

Co do pach - osobiście tego nie robię, ale nie mam nic przeciwko. Nie jest to dla mnie równoznaczne z noszeniem różowych koszul (co również potępiam), a nawet jest rzeczą do której niektórych bym spokojnie namawiał, dlaczego? Pamiętam z czasów liceum (czyli rzeczy zupełnie niedawnych) jakie kumpel miał problemy. Jako że musieliśmy nosić mundurki w postaci sztruksowych marynarek i błękitnych koszul z długim rękawem, między innymi ten kolega miał wielkie problemy z mokrymi pachami. Nie tylko wyglądało to nieestetycznie ale i wprawiało go w kompleksy. Zaczął się golić i kłopot faktycznie nie zniknął całkiem, ale był prawie niezauważalny. Wniosek - jeżeli osoba ma się czuć w ten sposób lepiej, to czemu nie? W końcu skóra i gruczoły pod pachami są jakie są, a włosy w tym momencie nie tylko zbierają pot, ale i co za tym idzie, powodują namnażanie się bakterii.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-02-2010, 19:44   

Salva, to nie jest takie oczywiste, zdecydowanie za często zdarza mi się na ulicy lub w miejskim transporcie nadziać na pana lub, o zgrozo, panią, którzy nie tylko o mydle, ale i o proszku do prania nie słyszeli. I nie mówię tu o bezdomnych czy menelach, a o ludziach na pierwszy rzut oka wyglądających całkiem przeciętnie.

Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 18-02-2010, 20:41   

Nogi, klata, pachy - nie. Właściwie, to pod pachami ilości owłosienia prawidłowe na klacie szczątkowe, na nogach bujne. Aaaaale ja lubię te swoje owłosione nóżki, przyjemne w dotyku : D

CainSerafin
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2010, 20:53   

Crofesima napisał/a:
Włosy na klacie. I ewentualnie pod pachami. Mężczyźni: golicie?

Jak już pisałem golę się pod pachami i to od tak dawna, że nie widzę w tym nic dziwnego. Pomaga mi to trochę z problemem nadmiernego pocenia się i nie zabiera zbyt dużo czasu. Jednocześnie nie przekonuję innych ,że wszyscy mają robić tak jak ja, oraz nie mam w stosunku do nikogo żadnych związanych z tym pretensji. A klatki piersiowej nie golę, tym bardziej że tak naprawdę nie mam tam prawie żadnego zarostu.

A skoro rozmowa zeszła już na temat higieny - jakich środków (mydeł, dezodorantów, itd) używacie?
Ja zazwyczaj używam do mycia rąk pierwszego lepszego mydła, a bardzo trudne zabrudzenia, takie jak np. smary i sadza, traktuję pastą BHP z piaskiem i gąbką. Po kąpieli korzystam głównie z żelów w sztyfcie i wody toaletowej Adidas, bo razem jednocześnie chronią przed poceniem i mają przyjemny, długo utrzymujący się zapach. Z powodu wrażliwej skóry twarzy często korzystam także z kremu Nivea baby. Wiem, że to głupio brzmi, ale wolę posmarować twarz kremem, niż straszyć ludzi czerwoną twarzą i poparzeniami słonecznymi.

A jeśli chodzi o ubrania - wszystkie choć trochę przepocone ubrania, oraz te noszone przez łącznie kilka dni, natychmiast lądują w pralce. Ten system okazał się dobry i dzięki niemu nie muszę wąchać swoich rzeczy jak niektórzy panowie. Dodatkowo ponieważ mam trochę wolnego miejsca w szafie, uznałem że zamiast męczyć się przed każdym wyjściem z prasowaniem, lepiej jest uprasować ciuchy od razu, zawiesić na wieszaku i psyknąć dobrą wodą toaletową. To też okazało się dobrym pomysłem, gdyż mogę się przebrać w świeże ubrania dosłownie w minutę.
Powrót do góry
Madoko_MJ Płeć:Kobieta
Szczera Merry

PostWysłany: 18-02-2010, 20:56   

Slova napisał/a:
Salva napisał/a:
Idź się pocałuj ze szczotką do szorowania wanny i opowiedz wrażenia to pogadamy...

Powiedziała, że mnie kocha i jestem przystojny...

xD miłośc szczotki do wanny -bezcenna

Kurt Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 18-02-2010, 21:31   

^^' co za temat

Owłosienie potrafi wyglądać niekiedy strasznie : dywan na klacie , włochy na plecach ... niekiedy zbyt bujna bródka (szczególnie jeśli siedzi się na przeciwko takiego jedzącego"brodacza" brrrr ) niektórym osobnikom zdecydowanie zalecił bym golenie . Moim zdaniem nie ma nic złego w tym że osobnik płci brzydkiej lubi być wygolony nie tylko na twarzy czy głowie, większa higiena po prostu i lepiej się człowiek czuje . Z resztą nie wszyscy faceci mogą się "pochwalić" bujnym zarostem na klacie, nieraz lepiej mieć wygoloną niż zostawić tam parę śmiesznych włosków . Gorzej jeżeli mamy do czynienia z typem ... farbowane włoski na żel, solara, samoopalacz XD , obcisłe i koniecznie nowe ciuchy, Avony itp . Znam paru typów ,którzy potrafią godzinami rozmawiać z kobietami o kosmetykach i ciuchach, nie wiem może taki mają sposób na podryw :D .Takie coś to dla mnie już lekka przesada, śmiesznie wyglądają tacy narcyzi .

Co do higieny to zdecydowanie mydło rulez ! Lubię też używać wody po goleniu(nie tylko po goleniu), za to z dezodorantami/ perfumami to nieraz łatwo przedobrzyć więc używam jak najmniejszych ilościach .
Powrót do góry
Altruista
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-02-2010, 10:27   

Salva napisał/a:
Giń przepadnij heretyku! Idź się pocałuj ze szczotką do szorowania wanny i opowiedz wrażenia to pogadamy...

Weź poprawkę na to, że ta szczotka może mieć duże, mięsiste wargi. Więc ewentualny pocałunek przy lekko klującym zaroście może być naprawdę przyjemny.

Cytat:

Do domu!
Powrót do góry
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 19-02-2010, 10:51   

Cytat:
Weź poprawkę na to, że ta szczotka może mieć duże, mięsiste wargi. Więc ewentualny pocałunek przy lekko klującym zaroście może być naprawdę przyjemny.

Próbowałeś...? o__O

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-02-2010, 13:31   

Altruista napisał/a:
Salva napisał/a:

Cytat:

Do domu!

Dlaczego? Wszystkie trzy płcie (my, one, punyany) się golą. To że w różnych miejscach (wszyscy na razie skrzętnie omijają kwestię miejsc intymnych, hy) to inna sprawa, niemniej wszyscy mają tą przyjemność(?) na codzień.
Albo będą ją mieli >]
Powrót do góry
Strona 7 z 11 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następny
Odpowiedz do tematu