FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Następny
  Rytuał golenia
Wersja do druku
Altruista
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 18-02-2010, 11:45   

Nanami napisał/a:
Spirytus działa

Czasami aż za bardzo ;p

Costly napisał/a:
u fryzjera

Ech...
Costly napisał/a:
nie ma lepszego w posługiwaniu się brzytwą niż mój fryzjer!).

Cost ty tylko byś o aferach PZPN-owskich nawijał.

Repli najlepiej zrobisz jak się udasz z wizytą do Dermatologa. On będzie wiedział najlepiej co ci doradzić. W sumie od tego on jest. A i jak pisał Mitsu unikaj prywatnych salonów, oni tylko by na kasę naciągali. Złodzieje!
Przejdź na dół
Mitsurugi Płeć:Mężczyzna
Wieczny Marzyciel

Status: offline
PostWysłany: 18-02-2010, 14:13   

Co do golenia. Wypróbowałem dzisiaj żel do golenia, a potem jakiś tonik, niby na podrażnienia. Efekt był taki, że w porównaniu do pianki ciężej się goliło, choć nie było tragicznie, a zastosowanie toniku podziałało swędzeniem i szczypaniem, więc zmyłem go czym prędzej. Pianki rules :).

I jak się okazało w przypadku policzków golę się z włosem, a brodę golę pod włos. O, jakoś tak wyszło. Włosy na brodzie wyrastają mi w zastraszającym tempie, podczas gdy policzki obrastają wolno.

Morg- napisałem to z własnego doświadczenia. Wraz z rodziną przeszliśmy naprawdę ciężki okres przez tych wszystkich oszustów, więc tak, demonizuję. Ale mam ku temu mocne podstawy. Izotek wymiata ;).

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
927825
Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 18-02-2010, 14:46   

Aaaaargh. No przecież.
Ale ja powoli myślę. Dopiero teraz się zorientowałam, że to idealny temat do przedyskutowania pewnej nurtującej wiele osób (...głównie mnie...) kwestii. A skoro niektórzy narzekają, że offtopujemy...

Włosy na klacie. I ewentualnie pod pachami. Discuss.

Mężczyźni: golicie?
Kobiety: domagacie się pupci niemowlęcia?

Osobiście jestem przerażona kierunkiem, w który zmierza moda. Straszliwie szokuje mnie fakt, że kobiety włosy na klacie autentycznie obrzydzają.
Że... co? Co jest niesmacznego we.. włosach? Wiadomo, jakakolwiek zaniedbana rzecz jest niespecjalnie przyjemna, ale wystarczy po prostu się myć (i używać mydła).

Natomiast ja:
a) wolę wiedzieć, że mam do czynienia z mężczyzną, a nie dzieckiem. No chyba, że naturalnie nie ma w tym miejscu owłosienia, wtedy to już zupełnie inna sprawa.
b) swoim zbulwersowanym koleżankom proponuję wyobrażenie sobie scenki rodzajowej, w której rano po przebudzeniu się idą do łazienki i natykają się na swojego faceta ubabranego w piance i golącego sobie klatę.
Umarłabym ze śmiechu.

Golenie pach to swoją drogą, uznawane jest to ponoć za 'higieniczne', ale powiedzmy sobie szczerze - jeżeli ktoś ma naprawdę spory problem z potliwością, to taki "zabieg" mu nie pomoże.

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Mitsurugi Płeć:Mężczyzna
Wieczny Marzyciel

PostWysłany: 18-02-2010, 15:15   

Włosy na klacie i pod pachami- nie golę. Jestem zwolennikiem poglądu, że facet się w tych miejscach nie goli i tyle. Zresztą, porównując się nie raz do niektórych facetów to i tak mam w tych miejscach skromny zarost :).

Aczkolwiek rozumiem, jeżeli ktoś jest naprawdę zarośnięty jak furby, a włosy pod pachami mógłby wiązać w warkocze :P. Na pewno będzie się czuł bardziej komfortowo jak się troszkę podgoli, bo pewnie taki stan rzeczy przeszkadza. Aczkolwiek do "gładkiej skóry" bym się nie przełamał.

No ale to już kwestia każdego faceta z osobna.

Enjoy, Crofe :P.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
927825
0rdi Płeć:Mężczyzna
Last man on the moon.

PostWysłany: 18-02-2010, 15:22   

Cytat:

Klatki piersiowej nie. Pod pachami co jakiś czas(pół roku/rok) przycinam.

Cytat:
b) swoim zbulwersowanym koleżankom proponuję wyobrażenie sobie scenki rodzajowej, w której rano po przebudzeniu się idą do łazienki i natykają się na swojego faceta ubabranego w piance i golącego sobie klatę.

Chciałbym zobaczyć minę owych koleżanek widzących to.

Z mojego środowiska wiem, że dziewczyny(większość) również jest za pupcią niemowlaka. Po pytaniu czy ich chłopak goli w odpowiedzi słyszałem póki co tylko przeczenie.

a taki jeden...

PostWysłany: 18-02-2010, 15:31   

Crofesima napisał/a:

Nie. Wystarczy, jak brodę mam czasami pociętą...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 18-02-2010, 15:46   

Ja mam taką urodę, że na klacie włosów nie posiadam i raczej posiadać nie będę. Nie, żeby mnie to w najmniejszym stopniu martwiło. A pach nie dotykam maszynką, nie widzę potrzeby.

Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 18-02-2010, 15:57   

Również nie golę i nie mam najmniejszego zamiaru. Golenie się pod pachami i na klacie u facetów traktuję trochę jak różowe koszule - fajny żart, można się pośmiać. Ale jak ktoś tak robi na powaznie i na codzień, to macki opadają... A że niektóre dziewczyny wolą, żeby ich facet miał zamiast męskiej klaty pupcię niemowlaka to już ich problem...

Edit: Właśnie, tak zobaczyłem ten post i łypnąłem na własny komplecik... Trzeba będzie dzisiaj wieczorem zmienić, coby dalej pozostał w ramach czasowych przeznaczonych dla żartu :D

Mirror Płeć:Kobieta
Santa Echoś.

PostWysłany: 18-02-2010, 16:07   

Vodh napisał/a:
Golenie się pod pachami i na klacie u facetów traktuję trochę jak różowe koszule

Pomyślmy o zawodowych pływakach którzy golą sobie nogi...

Numer Gadu-Gadu
7664650
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 18-02-2010, 16:09   

Mirror - jak ktoś ma słuszną wymówkę, to nie ma się co czepiać. Gdy widzę kolarza na rowerze, ubranego w obcisłe wdzianko, to nie mam zastrzeżeń. Gdybym zobaczył gościa tak ubranego prowadzącego wykład z fizjologii ssaków to bym padł ze śmiechu. See the difference?

GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-02-2010, 16:19   

Oooo, Crof, mroczny temat jest mroczny :D

Zasadniczo i przede wszystkim - higiena. Czysty i pachnący mydłem facet z bujną czupryną na klacie zawsze będzie znacznie bardziej niż wygolony fajfus, co zamiast mycia stosuje wodę kolońską. Albo i nie stosuje...

Mirror, ale żeś przypaliła z tymi pływakami, khy.

Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 18-02-2010, 16:21   

Cytat:
Umarłabym ze śmiechu.

Crof przekonałaś mnie xD

A poważnie, z moją awersją do gołych męskich klat nie mam nic przeciwko drobnemu owłosieniu, natomiast jak klata wygląda jak grzbiet goryla no to niestety...

Natomiast pachy stwierdziłam, że mi nie przeszkadzają. W ogóle nie zaprzątam sobie tym problemem głowy. Chce niech goli, nie goli? Też dobrze. Sama znam faceta który goli nogi więc nie widzę w tym nic złego. Niech będzie, że stosunek do owłosienia to efekt kultury. Włosy u nóg u kobiet psują mi wrażenia estetyczne, u panów są obojętne, dopóki naprawdę futro nie jest nienormalnie obfite. Co nie zmienia faktu, że jak chcę sobie włosy pomyziać to wolę te na głowie...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 18-02-2010, 16:29   

Cytat:
May nie lubisz lekko kłującego zarostu?:P

Giń przepadnij heretyku! Idź się pocałuj ze szczotką do szorowania wanny i opowiedz wrażenia to pogadamy...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 18-02-2010, 17:02   

Ufff. Dzięki tanuczym samcom powoli zaczyna wracać moja wiara w facetów.

Vodh napisał/a:
Golenie się pod pachami i na klacie u facetów traktuję trochę jak różowe koszule

No właśnie. Wcześniej oszczędziłam sobie tego komentarza, ale...
gaaaaaaaay.

Dla mnie to nawet niedźwiedź może być. Jestem niezwykle tolerancyjna pod takimi względami. Mnie naprawdę przeraża wizja, że niedługo ta niechęć do jakiegokolwiek owłosienia osiągnie swój szczyt i wszyscy będziemy świecić radosnymi łysinkami, bo "Ty, patrz! A ona zapomniała sobie głowę ogolić! O fuuuj. SZOK!".
Miejmy nadzieję, że już za parę lat będziemy się z tej współczesnej mody jedynie śmiać.

GoNik napisał/a:
Czysty i pachnący mydłem facet

(a najlepiej nie tylko mydłem. Niektóre męskie zapachy są takie uuuuuuuunf)

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 18-02-2010, 17:43   

Cytat:

Przy mojej posturze efekt wyglądałoby chyba co najmniej dziwnie, już abstrahując od wszystkiego innego. Zostawiam to dla bizonów.

Strona 6 z 11 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Następny
Odpowiedz do tematu