FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
  Słodkości!

Jakie słodycze lubicie najbardziej?
Czekolada
37%
 37%  [ 46 ]
Ciastka
12%
 12%  [ 15 ]
Cukierki
3%
 3%  [ 4 ]
Ciasta "domowe"
18%
 18%  [ 22 ]
Budyń lub kisiel
2%
 2%  [ 3 ]
Lody
26%
 26%  [ 32 ]
Głosowań: 70
Wszystkich Głosów: 122

Wersja do druku
nat_mich Płeć:Kobieta
jeż

Status: offline
PostWysłany: 09-09-2010, 16:56   

łączenie budyniu z kisielem w jednej opcji jest krzywdzące ;] bo kisiel jest... dziwny, budyń zaś pyszny!
i tak: przede wszystkim sorrrrbeeeeetyyyy! mogę jeść na tony [tzn. mogłabym jakbym była miliarderką]. i makowce. z dużą ilością masy makowej, drożdżówki z makiem, torty makowe, mniami. Sernik [z rodzynkami ;)] w wykonaniu mamusi też jest pyszny.
Ale ja lubię tylko wymieniać, każdy słodycz to mnóstwo poczucia winy i 15 brzuszków więcej:P
[wczoraj podliczałam ze znajomym ile czasu na siłowni musimy spędzić po naszej kawie z czymś słodkim - nie nastraja pozytywnie ;P]

Ostatnio zmieniony przez nat_mich dnia 09-09-2010, 16:59, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2620769
Karel Płeć:Mężczyzna
Latveria Ruler

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 09-09-2010, 16:58   

Moim faworytem jest sernik na zimno z galaretką. Cała reszta zajmuje drugie miejsce (nooooo poza gorzką czekoladą). Do słodyczy doliczam też słonecznik i orzeszki w karmelu.

Melmothia Płeć:Kobieta
Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 09-09-2010, 16:58   

Zaznaczyłam czekoladę i lody. Nie cierpię gorzkiej czekolady, lubię mleczną, ewentualnie truskawkową – głównie Milkę. Wybredna jestem, inne czekolady często mi nie podchodzą, może jeszcze tylko Wedel i jakieś randomy, o których zapomniałam. Lody uwielbiam, ostatnio malagę. W sumie smakują mi wszystkie lody alkoholowe, na owocowe muszę mieć ochotę, na czekoladowe i bananowe mam prawie zawsze, wafelek mięciutki, a nie chrupki w przypadku rożków.

Nienawidzę czekoladowych cukierków wypełnianych różnego rodzaju likierami, owocami itp., wolę masy, np. <mruuuu>truflową, malagę</mruuuu>. Nie lubię cukierków z orzechami. W sumie niczego orzechowego oprócz, okazjonalnie, czekolad. Nie przepadam za landrynkami i <chowa się> żelkami – w obu przypadkach jestem w stanie zjeść najwyżej dwa-trzy, bo zaczyna mnie mdlić. Nie lubię niczego o smaku coca-coli poza samą Coca-Colą. Nie znoszę też maku (chyba tylko w niewielkich ilościach na zwykłych bułkach), tak więc makowca nie jadam. Nie lubię też tortów, są za słodkie i takie… lukrowe. Nie lubię kisielu, chociaż czasami zjem. Nie przepadam szczególnie za różnego rodzaju batonikami, a przynajmniej aktualnie, bo kiedyś jadałam dość dużo i wszelkie rodzaje.

Kocham (moje zęby mnie za to nienawidzą) krówki ciągutki, ale zawsze trafiam na kruche.

Uwielbiam też francuzy (bardziej z serem niż dżemem), które mama przynosi mi z pracy, ponadto budyń (tylko czekoladowy) – normalny oraz kupowany zimny, płatki czekoladowe, mleko czekoladowe…

Ostatnio okazało się, że lubię muffinki, takie robione przez Moshi :3

Oczywiście lubię też wszelkiego rodzaju babki, kiedyś dziadek często robił dwukolorową i piaskową (ta druga bardziej mi smakowała), którą co jakiś czas teraz kupuję. Takoż sernik – z rodzynkami czy bez, to nie ma dla mnie większego znaczenia. Jak byłam mała, molestowałam też dziadka dość często o kogel-mogel, który kochałam miłością wielką, oraz bezy (od których teraz pewnie by mnie zemdliło). Adwocat również traktuję jako coś słodkiego a nie alkohol i bardzo lubię. A pączki z advocatem to już w ogóle mry.

G.F.

Ostatnio zmieniony przez Melmothia dnia 09-09-2010, 17:00, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 09-09-2010, 16:59   

Ja jestem czekoladożerna - najlepiej gorzka, taka co najmniej 70% kakao, raczej bez dodatków, chociaż z pomarańczą albo malinami jest OK. Poza tym uwielbiam pralinki i trufle, im bardziej burżujskie, tym lepiej, rodzina mi zawsze na większe okazje kupuje paczuszkę belgijskich. Mniam.

Lody - sorbety z Grycana (mango! melon! mrrry!), a śmietanowe z Hagen-Dasza (i chrzanić pisownię, o. :P), Kuleczki mnie zapoznały z tym producentem - niebo w gębie.

A zamiast rodzynek ostatnio sypię do jogurtu żurawinę - hucznie polecam, i smaczniej, i zdrowiej.

nat_mich Płeć:Kobieta
jeż

PostWysłany: 09-09-2010, 17:03   

właśnie, żelki, czemu nie ma żelków w ankiecie? ;]

Numer Gadu-Gadu
2620769
JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-09-2010, 17:13   

Czekolada~ Najlepiej gorzka lub mleczna, nadzienie i orzechy tylko przeszkadzają. Zaznaczyłem jeszcze lody, a post Meru przypomniał mi o kwestii wielce istotnej: gdzie opcja "żelki"!? I oczywiście wszelkiego rodzaju batoniki i wafelki, które można przegryźć w drodze z jednego wykładu na kolejny. W zasadzie nie jestem wybredny, prawie wszystko co słodkie da się zjeść, chyba że to jakieś ultratanie produkty słodyczopodobne z biedronki i inne dziadostwo tego typu - bywają nie do przełknięcia.

I nie rozumiem jak można nie lubić rodzynek. To chore i nienaturalne. Zboczeńcy.

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 09-09-2010, 17:26   

Sam jesteś zboczeniec. Rodzynki to wymysł Szatana.

A poza tym - czekolada z orzechami rzondzi.

BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 09-09-2010, 17:26   

JJ napisał/a:
I nie rozumiem jak można nie lubić rodzynek.

Same rodzynki (albo jako drażetki, w czekoladzie) są wspaniałe, natomiast jako składnik ciasta są wysoce niepożądane. :D

Przede wszystkim ciasta wszelakie (bez owocków w postaci naturalnej, sernik królem) i ciastka, głównie markizy i delicje~. Poza tym czekolady mleczne i z nadzieniem, z gorzkich ostatnio przypasowały mi tylko te z nadzieniem malinowym i wiśniowym. Praliny (Kasztanki!), żelki obtoczone w cukrze i lody głównie czekoladowe. Czekolady białej jako pozbawionej jednego z głównej trójcy nie uznaję poza wyjątkami. :D

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-09-2010, 17:27   

W takim razie szatan wie co dobre. Zwłaszcza w serniku.

Little Yōkai

Grupy:
Alijenoty
Lisia Federacja
PostWysłany: 09-09-2010, 17:33   

JJ napisał/a:
W takim razie szatan wie co dobre. Zwłaszcza w serniku.

Tak, tak. Sernik bez rodzynków nie jest sernikiem :P

A z lodów najlepsze są truskawkowe (La Scala - Plac Solny - Wrocław) Choć ostatnio mam fazę na miętę z czekoladą.

po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-09-2010, 17:38   

Cytrynowe FTW! Grejpfrut też jest w porządku, ale ja ogólnie mam zboczenie na punkcie smaków cytrusów. I kokosa. Wszystko o smaku kokosa jest Bardziej (wyjątek od zasady, że czekolady bez nadzienia są lepsze). Muszę kiedyś usmażyć jajecznicę z wiórkami kokosowymi, żeby to udowodnić.

kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 09-09-2010, 17:38   

Generalnie nie przepadam za słodkimi rzeczami, bo sama siebie nazywam słonożercą. Ale to fakt, że na czekoladę nigdy się nie obrażę. Chyba jak większość, najbardziej lubię mleczną, a najmniej gorzką i białą.

Dodałam jednak jeszcze lody. Bo w dobrym deserze lodowym, z owocami, smakują wyśmienicie.

Numer Gadu-Gadu
9343376
Saga Płeć:Kobieta
Półdiablę

PostWysłany: 09-09-2010, 17:39   

Uwielbiam żelki wszelkiego typu (oprócz lukrecjowych) i ciemną czekoladę, szczególnie z maliną lub pomarańczą.
Wszelkiego rodzaju wafelki (oprócz orzechowych), ciastka i ciasteczka są dobrem, taki Knoppers niejeden raz pozwolił moim szarym komórkom zregenerować się w pracy. Rodzynki lubię, zarówno w serniku, jak i w lodach. Karmelu jakoś specjalnie nie kocham, to samo z kokosem, chyba ze w postaci Raffaello.
I Nobla temu, kto wymyślił gorącą czekoladę. I mrożoną czekoladę. I desery lodowe.

korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 09-09-2010, 17:52   

Ysengrinn napisał/a:
Rodzynki to wymysł Szatana.

Zgadzam się w 100% :)
Mononoke napisał/a:
Sernik bez rodzynków nie jest sernikiem :P

To w takim razie co ja jadłem jako sernik?

A wybór - czekolada i lody. Dobre są (no, może z wyjątkiem lodów o smaku orzechów włoskich - niedawno trafiłem na taki wynalazek i nie smakowało to najlepiej...). Bardzo lubię gorzką i zwykłą mleczną. Czekoladę nadziewaną - albo orzechy, albo toffi, bo za alkoholowymi wkładkami nie przepadam zbytnio (taki dziwny posmak mają...). Lody - właściwie wszystkie, ale najbardziej to czekoladowe :) .

Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 09-09-2010, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-09-2010, 17:55   

korsarz napisał/a:
Ysengrinn napisał/a:
Rodzynki to wymysł Szatana.

Zgadzam się w 100% :)
Mononoke napisał/a:
Sernik bez rodzynków nie jest sernikiem :P

To w takim razie co ja jadłem jako sernik? .

Sernik poddany egzorcyzmom?

Strona 2 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu