FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
  Słodkości!

Jakie słodycze lubicie najbardziej?
Czekolada
37%
 37%  [ 46 ]
Ciastka
12%
 12%  [ 15 ]
Cukierki
3%
 3%  [ 4 ]
Ciasta "domowe"
18%
 18%  [ 22 ]
Budyń lub kisiel
2%
 2%  [ 3 ]
Lody
26%
 26%  [ 32 ]
Głosowań: 70
Wszystkich Głosów: 122

Wersja do druku
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-03-2011, 15:56   

W sumie... Te landrynki przypomniały mi o jednej bardzo ważnej kwestii:

Jedyny Słuszny Smak Landrynek to BIAŁE LANDRYNKI MIGDAŁOWE!

.
.
.

I jako jedyne nie są sprzedawane oddzielnie :<
Szukałam, nie istnieją osobno lub istnieją tylko na rozpisce producenta, a sklepach wielkie śmierdzące nic.

PostWysłany: 18-03-2011, 16:27   

GoNik napisał/a:

Jedyne, które zawsze odrzucałem... Nie znasz się!

Hodor.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
House of Joy
PostWysłany: 18-03-2011, 20:03   

GoNik napisał/a:
Nanami napisał/a:
No i już nie słodzę 2 czubatych łyżeczek cukru do herbaty, jak kiedyś.

Za to dla odmiany ja zaczęłam słodzić czarne aromatyzowane - takie z pomarańczą, czekoladą, przyprawami korzennymi. Słodzę łyżeczkę brązowego cukru i wyciskam/wrzucam kawałek cytrynki (i pomarańczy, jeśli mam). MRRRR.

No tak, ale sama przyznasz, że cukier BIAŁY, bo o takim pisałam, to jednak spora różnica od cukru brązowego. To jak miód sztuczny i prawdziwy (mrrrrr). No i do czarnych fakt, można kombinować, a to cytryna (choć ta zabija dosyć mocno smak swoim własnym...), a to pomarańcza (a ta jest idealna!), a to goździki, a to miód~

Bo czekolady Wawela dobre są! Tak jak ich cukierki (szkoda tylko, że takie trochę drogie). Uwielbiam zwłaszcza Kasztanki, mrrrrr.

Caladan napisał/a:
Cukier drożeje, więc i słodkości zdrożeją.

Ale czyż większość słodyczy nie jest wytwarzanych poza granicami naszego kraju, gdzie ceny cukru są w miarę stabilne? Poza tym na szczęście chyba - poza słodkościowymi wypiekami z piekarni - nie używają stricte cukru... Oby nie zdrożały z tego powodu (bo podwyżki tak czy siak to chyba nikogo nie zaskakują).

Ja zostałam swego czasu obdarowana paczuszką czekoladek Lindor. I muszę przyznać, że co jak co, ale cena i renoma robią swoje, bo są przepyszne! Z wierzchu twarda, solidna, pyszna czekolada, a tuż pod nią całe wnętrze wypełnia płynna - dosłownie płynna - czekolada, która rozpływa się w ustach. Mrrrr.

Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 18-03-2011, 23:58   

Paweł napisał/a:

GoNik napisał/a:

Jedyne, które zawsze odrzucałem... Nie znasz się!

Otóż to! Ja robiłam dokładnie to samo. A przez ten temat mam dziką ochotę zaopatrzyć się w cukierki pudrowe... I Michałki, a przynajmniej Mieszankę Krakowską.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Cyrix Płeć:Kobieta

PostWysłany: 04-06-2011, 09:07   

Ja od zawsze prócz landrynek to uwielbiałem paluszki :-))) wszelakie, a teraz oczkiem w głowie są u mnie paluszki beer fingers, podwójne i w polewie czekoladowej :-)) mniaaam

PostWysłany: 19-06-2011, 12:36   

Zdecydowanie czekolada. Mleczna, lub z wiórkami kokosowymi. No i lody, najlepiej śmietankowe lub toffi. Zresztą ze słodkości wymienionych w ankiecie lubię wszystko z wyjątkiem kisielu i budyniu.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
28023063
Nanami Płeć:Kobieta
Hodor.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
House of Joy
PostWysłany: 19-06-2011, 21:26   

Ostatnio ponownie odkryłam, że czekolada z Leviatana jest tania i dobra. Serio. Wcale nie jest czekoladopodobna, dobra, mleczna, mniamuśna czekolada. Najlepsza z bakaliami bądź wiórkami kokosowymi. Na promocji za 1 zł. Mrrrrr.

PostWysłany: 07-10-2011, 12:48   

Cóż:
lubię czekolady- byle nie gorzkie i z nadzieniem(poza orzechowym, które uwielbiam), batony- nie cierpię bounty,żadnych kokosowych, snickersów, za wyj. limitowanej edycji, twixów- zawsze po nich bolą mnie zęby. Ulubione batony? Marsy i 3bity. Cukierki- mniam, karmelowe, z galaretką w środku, karmelowe. Ale nbr. lubię musujące.
Żelki- tylko i wyłącznie kwaśne. Lizaki to raczej lubię wszystkie.
Nie znoszę pianek Jojo i czekoladek(z wyjątkami). Ciasta? Jabłecznik, Karpatka, no i może jeszcze karmelek. Innych ciast nie lubię. No i jeszcze rogaliki, pączki, słodkie bułeczki. I jeszcze uwielbiam chipsy za wyj. takich ostrych i jeszcze jakiś z 4 pór roku bekonowych
Tyle.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
23622260
czosneczek Płeć:Kobieta

PostWysłany: 09-03-2012, 10:53   

Uwielbiam słodkości a już najbardziej te co sama w domu przygotuje, pieczenie ciast może być frajdą i sposobem na wpólne spędzanie czasu. Przepisy na pyszne ciasta znajdziesz na moim blogu. Puff!

Czosneczek, rozumiem, że chcesz zareklamować swój blog, ale bez przesady. Wrzucanie linka do prawie każdego tematu to nie jest dobry pomysł. Będę zobowiązana jeżeli trochę przystopujesz.

moshi_moshi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora
Cepelia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 09-03-2012, 19:12   

Ale słodki temat ktoś odkopał. No i dostałam ślinotoku O_O
Jeśli chodzi o słodycze to jestem absolutnie wszystkożerna. W dużych ilościach. Czekolada wygrywa (mleczna Milka albo orzechowa Bąbolada Alpen Gold - uwielbiam posmak orzechów laskowych w czekoladzie, nawet jeśli jest to sztuczny aromat). Mam też spore możliwości przerobowe jeśli chodzi o draże (tu zdecydowanie wygrywają kokosowe Korsarz).
Ogólnie, lubię próbować nowych rzeczy, czyli wszelkie edycje limitowane albo dziwne słodycze z różnych zakątków świata są mile widziane. Chyba jak do tej pory najegzotyczniejszą rzeczą, która mi się trafiła, była lukrowana marchewka z Portugalii (o dziwo to jest całkiem smaczne).
A na koniec: sernik musi mieć rodzynki, dużo rodzynek :) I jeszcze skórkę pomarańczową - to już pełnia szczęścia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 5 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Odpowiedz do tematu